Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,733,098 Members 46,741 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Can not connect with gapps CM11 and problem with modem

Tip us?
 
Bero2
Old
(Last edited by Bero2; 23rd February 2014 at 12:58 PM.) Reason: Adding information
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 2
Join Date: Feb 2014
Default [Q] Can not connect with gapps CM11 and problem with modem

When I try to login with my google account e.g. in play store it tells me, it has problems connecting with the google servers and that I should try again later. This is happening since 3 days.
I have installed CM11 after CM10 did suddenly not boot anymore. I tried several version, now I have version 20140223. I also tried several versions of gapps, with some it did not even show me the log in screen, they just closed. With 2-11_GApps_Core/Standard_4.4.2_signed it shows me the login scren and after entering my details the above error. The Connection to the internet is working and using a browser on the phone I can also login to google. I often made several wipes inclusing system and reinstalling CM
Right now I don't even get my contacts back on the phone, because of that.

Additionally it tells me after some time that an problem with the modem occured and that it needs to reboot.

What can I do? I search for several hours in the internet and did not find anything which fixes the problem.

Edit:
On CM10 I could already not connect to the play store anymore, but at least my address book was synchronized with google.
The Following User Says Thank You to Bero2 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
hotdog125
Old
#2  
hotdog125's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 384
Posts: 923
Join Date: Sep 2012
Location: Bangalore
Use only core gapps. After flashing CM11, don't flash gapps, reboot, go to system and then reboot to flash gapps.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
If you need help, please post in the Q&A section of the appropriate forum. Search before asking

Defy+ MB526
The Following User Says Thank You to hotdog125 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Bero2
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 2
Join Date: Feb 2014
Thank you, it worked!
What I did:
Reboot, wipe the 3 standard things, wipe system, install CM11, NO wipe, reboot to system, reboot to recovery, install gapps without any wipe, reboot.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes