Post Reply

AR Effect (camera) isn't working properly.

OP session20

28th February 2014, 12:14 PM   |  #1  
session20's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 400
 
335 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
AR Effect not working after .101 update. Only circles show up and the effect just rotates then vanishes.

Does anyone have the same issues.

What is DID! cleared data, uninstall, reinstalled no solution. same problem.
28th February 2014, 08:54 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 214
 
1,819 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by session20

AR Effect not working after .101 update. Only circles show up and the effect just rotates then vanishes.

Does anyone have the same issues.

What is DID! cleared data, uninstall, reinstalled no solution. same problem.

Same here. But I never saw it working so I just thought it was too hard to use or it was buggy.
28th February 2014, 10:39 PM   |  #3  
session20's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 400
 
335 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by DoubleYouPee

Same here. But I never saw it working so I just thought it was too hard to use or it was buggy.

It working good before the new update
1st March 2014, 08:50 AM   |  #4  
demonicangell™'s Avatar
Senior Member
Flag Bombay
Thanks Meter: 486
 
1,958 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by DoubleYouPee

Same here. But I never saw it working so I just thought it was too hard to use or it was buggy.

Quote:
Originally Posted by session20

AR Effect not working after .101 update. Only circles show up and the effect just rotates then vanishes.

Does anyone have the same issues.

What is DID! cleared data, uninstall, reinstalled no solution. same problem.

clear data ...reboot and try again .. that worked for me .. if still not then try to re-calibrate gyro settings from service menu .
The Following User Says Thank You to demonicangell™ For This Useful Post: [ View ]
5th June 2014, 08:04 PM   |  #5  
Zojak's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 8
 
29 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Edit: Spoke too soon. After rebooting my phone hours later the camera no longer starts. May or may not be related to what I did below.
Edi2: Well I tried clearing data, removing this new AR Effect, restoring the old one, rebooting dozens of times, did a factory reset. Camera just refused to work. I just spend my morning doing a complete firmware restore and re rooting again. Now this issue could have been unrelated to the steps below, reader beware. In case it matters, I was running a D5503 with 14.2.A.1.144 firmware, rooted, locked bootloader.
------------------------------------------------

I had this issue, where AR effect would only show the light flashes but nothing ever appeared. I resolved this on my device by following these steps.

Quote:
Originally Posted by Skej13

Everything works perfectly. However, there is one BUT
Follow the instructions
1. Delete (your) old AR Effect in system\app - or save in sdcard.
2. Use CleanMaster https://play.google.com/store/apps/d...r.mguard&hl=ru from delete odex@ (remnants of applications)
3. Maybe not to do, but I advise you to do. Use SD Maid https://play.google.com/store/apps/d...rken.sdm&hl=ru
Delete lost lib AR effect. Section system or debris.

Basically I uninstalled AR Effect then used a root file browser to delete AR effect from the /system/app folder.

I then got AR Effect from here.

Quote:
Originally Posted by Ben Ling

Inside The Zip Includes AR Effect 3.0.27, Celebration, Comic, Butterfly, Funky Disco, Horror & Spider-Man Effects

AR Effect Camera Apps For JB 4.3 (79.24 MB)

AR Effect Camera Apps For JB 4.1.2 & 4.2.2 (78.92 MB)

Unzipped it, moved to device, installed the apks. Then used Titanium Backup to move AR Effect to system folder. Rebooted and AR effect is working great.
Last edited by Zojak; 6th June 2014 at 01:29 PM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes