Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,151 Members 51,098 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Wifi Issues

Tip us?
 
presidentsdad
Old
#1  
presidentsdad's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 76
Join Date: Jun 2012
Location: Marietta
Default [Q] Wifi Issues

Hi all, read a number of threads, but none seem to have what I'm looking for. We have two S4's at our house and an Asus RT-AC66u router. My wife's connects to both the 2.4 and 5ghz channels without any issues whatsoever and gets fantastic throughput (>350Mbps). Mine...not so much. It will not connect to the 5Ghz channel at all and has a number of issues staying connected to the 2.4Ghz channel. Any suggestions as to how to remedy my situation? Been happening since Android 4.3 and did not get fixed with the latest 4.4.2 update, my ROM is a stock one. I'm not rooted.

Thanks in advance.
PresidentsDad (aka Marc)
Current Phone - AT&T Galaxy S4 (on stock)
Current Tablet - Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition
Former AT&T Galaxy S II SkyRocket - with several different ROMs
Former Tablet - Asus Transformer Pad Infinity TF-700 (giant POS)
 
BlackGURU
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 280
Posts: 884
Join Date: Dec 2011
Location: Arlington

 
DONATE TO ME
Authentication error occurred?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Samsung Galaxy S IV
Infamous ROM User / Jamison904

So I took the Time To Type and answer your question but You can't Click Thanks? SMH
 
presidentsdad
Old
#3  
presidentsdad's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 76
Join Date: Jun 2012
Location: Marietta
Quote:
Originally Posted by BlackGURU View Post
Authentication error occurred?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Some times I get authentication error occurred. Some times it says obtaining IP address (and never does), but mostly it doesn't even attempt to connect. My wif'e's connects just fine, so I know it isn't the router.
PresidentsDad (aka Marc)
Current Phone - AT&T Galaxy S4 (on stock)
Current Tablet - Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition
Former AT&T Galaxy S II SkyRocket - with several different ROMs
Former Tablet - Asus Transformer Pad Infinity TF-700 (giant POS)
 
presidentsdad
Old
#4  
presidentsdad's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 76
Join Date: Jun 2012
Location: Marietta
Quote:
Originally Posted by presidentsdad View Post
Some times I get authentication error occurred. Some times it says obtaining IP address (and never does), but mostly it doesn't even attempt to connect. My wif'e's connects just fine, so I know it isn't the router.
Bump
PresidentsDad (aka Marc)
Current Phone - AT&T Galaxy S4 (on stock)
Current Tablet - Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition
Former AT&T Galaxy S II SkyRocket - with several different ROMs
Former Tablet - Asus Transformer Pad Infinity TF-700 (giant POS)
 
jd1639
Old
#5  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3070
Posts: 9,117
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
I wouldn't rule out the router, have you tried rebooting it?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes