Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,813,216 Members 53,376 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Installing rom on phone

Tip us?
 
andrew21
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 324
Join Date: Feb 2011
Default Installing rom on phone

Hello, i have an htc one with network problems and wish to reload stock ROM on it....can someone explain how to do it? Do i need to unlock bootloader and root the phone first, i know how to do that? Also, where to get latest ROM from? ALso i wish to format the phone and then load the ROM, can anyone help me out? Thanks.
 
clsA
Old
#2  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 983
Posts: 3,686
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by andrew21 View Post
Hello, i have an htc one with network problems and wish to reload stock ROM on it....can someone explain how to do it? Do i need to unlock bootloader and root the phone first, i know how to do that? Also, where to get latest ROM from? ALso i wish to format the phone and then load the ROM, can anyone help me out? Thanks.
Sure with the right info
We need whats on your bootloader screen and the results from fastboot getvar all ... if you don't know what i'm talking about use google
HTC One 32 GB AT&T

 
andrew21
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 324
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
Sure with the right info
We need whats on your bootloader screen and the results from fastboot getvar all ... if you don't know what i'm talking about use google
I know what ur talking about, I can post the info tomorrow
 
clsA
Old
#4  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 983
Posts: 3,686
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Looking forward to it

Sent from my HTC One using Tapatalk 4
HTC One 32 GB AT&T

 
andrew21
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 324
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
Looking forward to it

Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Says locked in bootloader mode and result of getvar all:

(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.44.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.13.3231.27
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.28.61.10
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: FA368W905300
(bootloader) imei: 35786**********
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0710000
(bootloader) cidnum: ORANG001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4178mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
 
oksagi
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 45
Posts: 227
Join Date: Oct 2008

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by andrew21 View Post
Says locked in bootloader mode and result of getvar all:

(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.44.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.13.3231.27
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.28.61.10
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: FA368W905300
(bootloader) imei: 35786**********
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0710000
(bootloader) cidnum: ORANG001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4178mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
This is result from fastboot!
Please enter into Bootloader and tell us what status you see? LOCKED/RELOCKED/UNLOCKED?
 
andrew21
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 324
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by oksagi View Post
This is result from fastboot!
Please enter into Bootloader and tell us what status you see? LOCKED/RELOCKED/UNLOCKED?
Says locked....
 
oksagi
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 45
Posts: 227
Join Date: Oct 2008

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by andrew21 View Post
Says locked....
So you never Unlocked it?
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


MediaTek Continues Steps Towards Being Developer-Friendly

Not too long ago MediaTek was very closed off towards the mobile developer … more

Sony PS4 Remote Play Ported to All Android Devices

Im pretty sure that every informed gamer out there perked their ears up when Sony came out … more

Change Your Samsung Galaxy S2’s Dialer Background in Real Time

As with anything, if youve looked at something long enough, things can … more