APKTool Updated with Android Lollipop Support

One of the beauties of Android is the level of flexibility we have over our devices. Whether … more

Lollipop Leak for Sprint Galaxy S5, TWRP for Micromax Canvas Magnus – XDA TV

Android 5.0 Lollipop has been leaked for the Sprint … more

Velocity is Like OpenTable on Steroids

We all enjoy a night out with friends or our significant other from time to time. However, there is … more

Android Lollipop Lands for the Sony Xperia Z Ultra

The undisputed king of the beasts–at least in Sony’s current stable,is the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Wifi crashes my watch

OP TCommander

6th March 2014, 12:56 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 5
 
149 posts
Join Date:Joined: May 2010
When I start up the omate it goes to the watch face. If I try to go into any launcher with wifi turned on the watch pops and then powers off suddenly. If I put it in airplane mode it will run fine. I can turn bluetooth on and it will continue to run. If I turn on wifi the watch shuts off.

I read another thread where turning off quickboot and then restarting the watch should help wifi/bluetooth behaviors. This did not help me. Has anyone else exprienced this or have a suggestion how to fix it?

My firmware is 20140120
I've had this watch less then 12 hours and can't even make it work well enough to try it out.
6th March 2014, 01:09 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 105
 
536 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
You received a defective watch. If you have already opened it, you might see something obvious wrong in the assembly, like maybe a mis-connected antenna, or more likely not.

Getting a replacement for your defective TrueSmart will take some time, if it turns out to be possible at all.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
8th March 2014, 10:40 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 5
 
149 posts
Join Date:Joined: May 2010
So it turns out it isn't wifi it is the Fleksy keyboard. I disabled Fleksy and was able to type in the Wifi password and connect.


Very odd issue for sure.
9th March 2014, 07:59 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 105
 
536 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
You mean when Fleksy is enabled, trying to enable WiFi shuts down your watch, but if you disable Fleksy then you can enable WiFi and your watch does shut down ?

I also had a horrible time trying to use Fleksey to enter my password. I gave up and connected a Bluetooth keyboard.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
9th March 2014, 03:55 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 5
 
149 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by trent999

You mean when Fleksy is enabled, trying to enable WiFi shuts down your watch, but if you disable Fleksy then you can enable WiFi and your watch does shut down ?

I also had a horrible time trying to use Fleksey to enter my password. I gave up and connected a Bluetooth keyboard.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

That is what I meant.

Upon even further tinkering with Fleksy disabled I've found what I think to be the actual issue....


The speaker crashes the watch.

Fleksy made noise when I tried to type and crashed the watch.
Loaded Google Hangouts, got a message and the watch crashed.
Loaded Pandora, started a music station and the watch crashed
Set an alarm and when it went off the watch crashed.

Has anyone else seen this issue or read about it?
9th March 2014, 09:31 PM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 8
 
58 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by TCommander

That is what I meant.

Upon even further tinkering with Fleksy disabled I've found what I think to be the actual issue....


The speaker crashes the watch.

Fleksy made noise when I tried to type and crashed the watch.
Loaded Google Hangouts, got a message and the watch crashed.
Loaded Pandora, started a music station and the watch crashed
Set an alarm and when it went off the watch crashed.

Has anyone else seen this issue or read about it?


Sounds like you have a speaker wire grounding. ive tryed everything that you mentioed on my own ts and i can not replicate it.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes