Post Reply

Wi-Fi Hotspot/ Tethering For Sprint Non-Activated LG G2 LS980 ZV7/ZV8/ZVA

OP pm.mohanani@gmail.com

9th March 2014, 06:02 AM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Sangli
Thanks Meter: 8
 
138 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
here is the the Way Enable / Visible the Tethering Option in LG G2 Sprint Non-Activated Device...

Mandatory Steps
1). Root Required
2). Root Explorer or Rom Tool Lite installed (with root Permissions)


Before Proceeding Please Unlock your phone with the Thread given below...
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=50477852
all Credits to ysabxe

Please Credit to the above & following
Also for Detailed Procedure
http://www.rimweb.in/forums/topic/36...ls980-for-gsm/
this link by pvinodnayak

After that

Just Download the rar file named 'Carrier'.
Unzip / unrar it to Your Notebook/System. You wil get a Folder named Carrier.
Copy it(Carrier Folder) with the Original 'Carrier' Folder that Present in the Device. if asks for Overwrite, Please Proceed with Pleasure.
& Here you can see the Option Enabled, without booting the phone... if not seen then Please Reboot, so as to Function Properly.

Pros: It works on LG G2 LS980 ZV7/ZV8/ZVA, &

Cons:Nothing...


"No Hope that all Works, but for SURE that ALL Works"
Attached Files
File Type: rar carrier.rar - [Click for QR Code] (5.4 KB, 1271 views)
Last edited by pm.mohanani@gmail.com; 9th March 2014 at 06:10 AM. Reason: correction
The Following 4 Users Say Thank You to pm.mohanani@gmail.com For This Useful Post: [ View ]
9th March 2014, 06:07 AM   |  #2  
pvinodnayak's Avatar
Senior Member
Flag Springfield Gardens
Thanks Meter: 166
 
674 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Sprint LS980 G2 phone does not have wifi hotspot out of the box.
its somehow enabled when the phone is activated in Sprint network.
Now i know this because in India i have a G2 by Sprint. its a not activated ever
on any network.
To enable the MOD jus extract the folder from the OP and use root explorer
to replace the stock carrier folder with the extracted one.
Your Wi-Fi Hotspot should be under Settings/More.
This mod also enables Bluetooth and USB tethering.
Very Important:
You have to replace the folder and not just its content, just replace the folder by copying from the download and pasting on top of the stock, when prompted to overwrite the folder, select yes.

RoM Toollite Box root explorer does not work, for some reason it makes a copy of the carrier folder in root instead of replacing it. use only Root Explorer
Last edited by pvinodnayak; 11th March 2014 at 12:08 PM.
The Following 3 Users Say Thank You to pvinodnayak For This Useful Post: [ View ]
11th March 2014, 03:21 PM   |  #3  
garwynn's Avatar
Forum Moderator / Recognized Developer
Flag Chi-town
Thanks Meter: 7,597
 
4,698 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by pvinodnayak

Sprint LS980 G2 phone does not have wifi hotspot out of the box.
its somehow enabled when the phone is activated in Sprint network.
Now i know this because in India i have a G2 by Sprint. its a not activated ever
on any network.
To enable the MOD jus extract the folder from the OP and use root explorer
to replace the stock carrier folder with the extracted one.
Your Wi-Fi Hotspot should be under Settings/More.
This mod also enables Bluetooth and USB tethering.
Very Important:
You have to replace the folder and not just its content, just replace the folder by copying from the download and pasting on top of the stock, when prompted to overwrite the folder, select yes.

RoM Toollite Box root explorer does not work, for some reason it makes a copy of the carrier folder in root instead of replacing it. use only Root Explorer

The activation also configures Chameleon for the brand/carrier you're activating this under. By doing it this way Sprint was able to reduce the number of builds they were doing for MVNOs and just having customization made under this feature. One of the big things this sets are animations screens.
11th March 2014, 03:32 PM   |  #4  
pvinodnayak's Avatar
Senior Member
Flag Springfield Gardens
Thanks Meter: 166
 
674 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by garwynn

The activation also configures Chameleon for the brand/carrier you're activating this under. By doing it this way Sprint was able to reduce the number of builds they were doing for MVNOs and just having customization made under this feature. One of the big things this sets are animations screens.

Yes sir, Did not want to get into Chameleon thing, to be frank we just compared files of Sprint Activated phone which had working Wi-Fi tethering, fiddled around and got this working. Till date nobody has been able to do that with SPRINT galaxy S4 SPH-L720, I have asked many to help here. Nobody could figure it out till date. With the G2 we, in fact it was only pm.mohanani@gmail.com who did it with his R&D, I only tested it. All credit goes to him.

Sent from my LG-LS980 using Tapatalk

---------- Post added at 08:02 PM ---------- Previous post was at 08:00 PM ----------

We will be glad if you simplify this MOD and make it work without activating the chameleon for the brand/carrier.

Sent from my LG-LS980 using Tapatalk
Last edited by pvinodnayak; 11th March 2014 at 03:38 PM.
12th March 2014, 04:43 AM   |  #5  
garwynn's Avatar
Forum Moderator / Recognized Developer
Flag Chi-town
Thanks Meter: 7,597
 
4,698 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by pvinodnayak

Yes sir, Did not want to get into Chameleon thing, to be frank we just compared files of Sprint Activated phone which had working Wi-Fi tethering, fiddled around and got this working. Till date nobody has been able to do that with SPRINT galaxy S4 SPH-L720, I have asked many to help here. Nobody could figure it out till date. With the G2 we, in fact it was only pm.mohanani@gmail.com who did it with his R&D, I only tested it. All credit goes to him.

Sent from my LG-LS980 using Tapatalk

---------- Post added at 08:02 PM ---------- Previous post was at 08:00 PM ----------

We will be glad if you simplify this MOD and make it work without activating the chameleon for the brand/carrier.

Sent from my LG-LS980 using Tapatalk

I have yet to figure out how to repackage chameleon. Tried modifying it on Sammy N2 and S4 but that zip in cache.img is signed.

Sent from my LG-LS980 using Tapatalk
13th March 2014, 01:57 AM   |  #6  
un1ocked's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 6
 
151 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
do you have a "stock non activated" carrier folder?
23rd March 2014, 08:54 AM   |  #7  
sunny4691's Avatar
Member
Thanks Meter: 29
 
72 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
I did this mod and the tethering option is working perfectly , but after doing this mod the phone is showing sprint logo during shutdown and startup, earlier it displayed the LG logo only, any way to remove the sprint logo ?
9th March 2014, 06:45 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 7
 
125 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
It works?

Sent from my LG-LS980 using Tapatalk
9th March 2014, 10:08 PM   |  #9  
Member
Flag Salzburg (AT)
Thanks Meter: 5
 
38 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Hi, doesn't work for me out of the box. ZV8
Do we need to set permissions for the new folders/files?
I tried rw-r-r for the files, but still no thetering options.



Sent from my LG-LS980 using xda app-developers app
10th March 2014, 01:19 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
21 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Kinda confused as to what this does.

I already have the Wifi Hotspot 'unlock' that was posted here a while ago for the ZV8/ZVA.

But I am soon to be unlocking for either MetroPCS of T-Mobile, would this work for that, or am I way off base?

\What exactly does this do?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Sprint G2 Android Development by ThreadRank