FORUMS

Which OEM Would You Like to Help?

Most manufacturers have moments of greatness and moments of decadence, and in the past few years … more

Root T-Mobile S6/Edge on 5.1.1 Without Tripping Knox

If you purchase phones from a carrier, you may be no stranger to the difficulties … more

IonVR Coming Soon, HTC M9 Dev Edition Gets Android 5.1 – XDA TV

The HTC M9 Developer Edition has received Android 5.1. That and … more

Android 5.1.1 Omni ROM For Motorola Xoom

Back in Feb 2011, the Motorola Xoom became the first device to be sold with Android 3.0 … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
hi guys
i have a c6683 zu and have some annoying display problems
when i unlock the screen it gets vertical colored lines and then goes blank
i have to lock-unlock a few times to get to the homescreen
i've read that it's a sony software&hardaware issue
some broken update from them unlocked full frequency of the GPU and now it's messed up
is there a workaround?
i have the official .136 firmware
PLS HELP ME

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
12th March 2014, 04:46 PM |#2  
mathurmatt's Avatar
Senior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 70
 
More
Quote:
Originally Posted by kmikze89

hi guys
i have a c6683 zu and have some annoying display problems
when i unlock the screen it gets vertical colored lines and then goes blank
i have to lock-unlock a few times to get to the homescreen
i've read that it's a sony software&hardaware issue
some broken update from them unlocked full frequency of the GPU and now it's messed up
is there a workaround?
i have the official .136 firmware
PLS HELP ME

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

You just have to flash stock frimware again using flashtool and you are golden again..................

Here a little usefull LordManhatten guide http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2569904 you will find everything there is to for flashing..........
12th March 2014, 05:10 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
hi
thx for the reply
i flashed the stock rom kernel
from what i.ve been reading
sony via a broken update unlocked the gpu at it.s max speed making it unstable and causing this problem
one solution in my opinion would be to flash the stock rom that came from the factory
but i can.t find it anywhere
an other possible solution would be to write a custom kernel that would lock the gpu speed but i.m not a dev and i really don.t know how to do that
any sugestions?


Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
12th March 2014, 05:25 PM |#4  
blueether's Avatar
Senior Member
Flag Te Awamutu, New Zealand
Thanks Meter: 1,635
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by kmikze89

hi
thx for the reply
i flashed the stock rom kernel
from what i.ve been reading
sony via a broken update unlocked the gpu at it.s max speed making it unstable and causing this problem
one solution in my opinion would be to flash the stock rom that came from the factory
but i can.t find it anywhere
an other possible solution would be to write a custom kernel that would lock the gpu speed but i.m not a dev and i really don.t know how to do that
any sugestions?


Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

You are the first person I've seen with the problem on here, so I dont think it is a wide spread problem
12th March 2014, 05:59 PM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
it is quite a big one
it.s only on the first gen of the ZU
a lot of theam don.t have it cause they have been called back in the service by sony
unfortunetly sucks at customer care in romania
they don.t even reply to your problem ...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
12th March 2014, 09:03 PM |#6  
mr.joshuanice's Avatar
Member
Thanks Meter: 13
 
More
If you need help call me 0721108345 i will explain what you have to do

Sent from my Xperia Z Ultra using xda app-developers app
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes