Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,768,001 Members 39,565 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] SIM Card causing reboots on my Xperia T

Tip us?
 
hawejiedm
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: May 2013
Default [Q] SIM Card causing reboots on my Xperia T

Hi guys,

Earlier i found out that my sim card was the one responsible for the sudden reboots of my Xperia T. Does anybody know how to fix this? I am currently on stock JB 4.3 with locked boot loader.

Thanks for the help
 
daemin
Old
(Last edited by daemin; 13th March 2014 at 09:38 PM.) Reason: adding observations
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Feb 2013
Location: Bratislava
Hi there,

I would like to post my 2 cents here too, cause this is bug or whatever it is so annoying that I want to smash my Xperia against the wall.
It started shortly after I upgraded my Xperia T to 4.3 (.295). First I thought it is caused by wrong USIM placement, but even if I pull it out and follow the click to be sure it is placed properly, reboots appear from time to time. I was trying to track the source of this with "standard" steps like factory reset, installing apps and do settings without using Backup&Restore app, testing another USIM however without success, using phone with/without microSD card. I even upgraded to latest bugfixing .199 today but those damn reboots persists.

Maybe these observations will help to solve this issue:
- reboots appear usually after using apps using internet connection (mostly local news, gmail, Chrome etc) and, whats interesting, when screen is off
- mostly when on HSPA, not wi-fi
- when I play music, using PowerAmp, not tested on other mainly because I have no other installed
- sometimes after the call
- once or twice it happened when unlocking the phone
- reboots stops only if battery is totally drained or if I notice smell of the the burning flesh of my thigh and I put my screen on/or reinsert USIM.
I will observe more, but Im loosing patience

There were no reboots when on stock 4.1.2 with locked bootloader with root. I also had to turn off SIM card lock, because I need to be reachable. I like this phone, 4.3 is nicely done but this is driving me mad. I consider to downgrade and visit my local vendor, but beforehand I decided to ask community.

Sorry if this is discussed somewhere else here, I just spotted this post and added my POW. Thanks for your help
 
bruce1x
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 17
Posts: 128
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by daemin View Post
Hi there,

I would like to post my 2 cents here too, cause this is bug or whatever it is so annoying that I want to smash my Xperia against the wall.
It started shortly after I upgraded my Xperia T to 4.3 (.295). First I thought it is caused by wrong USIM placement, but even if I pull it out and follow the click to be sure it is placed properly, reboots appear from time to time. I was trying to track the source of this with "standard" steps like factory reset, installing apps and do settings without using Backup&Restore app, testing another USIM however without success, using phone with/without microSD card. I even upgraded to latest bugfixing .199 today but those damn reboots persists.

Maybe these observations will help to solve this issue:
- reboots appear usually after using apps using internet connection (mostly local news, gmail, Chrome etc) and, whats interesting, when screen is off
- mostly when on HSPA, not wi-fi
- when I play music, using PowerAmp, not tested on other mainly because I have no other installed
- sometimes after the call
- once or twice it happened when unlocking the phone
- reboots stops only if battery is totally drained or if I notice smell of the the burning flesh of my thigh and I put my screen on/or reinsert USIM.
I will observe more, but Im loosing patience

There were no reboots when on stock 4.1.2 with locked bootloader with root. I also had to turn off SIM card lock, because I need to be reachable. I like this phone, 4.3 is nicely done but this is driving me mad. I consider to downgrade and visit my local vendor, but beforehand I decided to ask community.

Sorry if this is discussed somewhere else here, I just spotted this post and added my POW. Thanks for your help
mine was the opposite, reboots all the time when tethering unless I kept the phone on charge on stock 4.1.2. now on 4.3 and only had two reboots after heavy usage, but the phone wasn't on charge and was hot.
 
daemin
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Feb 2013
Location: Bratislava
Looks like the reboots are caused by handover between 2G and 3G networks. I have set my T to stick on the 3G only and reboots have disappeared. Two days without single reboot
However I have found strange dots on the display recently, like some layer of the display is too thin and light is bit brighter in these parts, so I need to pay a visit to my vendor anyway.
 
Talgarius
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Mar 2014
Lightbulb Theme

Hello. I updated to 4.3 rooted ROM, and always restarted and I cant start the phone when is SIM in. Tried reinstall via CWM, nothing helped. And... yes.. maybe installed programs caused this boot loop, try install step by step program to program and succes. I found Woody theme. When I setup this theme, phone cant process Sim pin code section at start. Deleted theme helped me, and now work fine Darklord Rom
 
daemin
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Feb 2013
Location: Bratislava
Well, I have finally isolated issue and it is not related to cellular handovers. Reboots are caused by faulty mechanism holding SIM card in place. Despite I hear and feel obvious "click" indicating SIM card is in place and mounted, it is not. After undefined time SIM card gets loosed and you can take it out very easily. Not sure if this is just me or it is a construction issue, but I saw too many posts regarding reboots. Time to check guts of your Xperia folks..
 
zy4377340
Old
#7  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 95
Join Date: Sep 2013
Location: CHANGSHA
it may related to the battery

Sent from my Xperia T using xda app-developers app
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


[OTA Captured] Android 4.4.3 Lands on European HTC One M7

The secound release of the Android L Developer Previewmay be the new hotness for … more

Take a Perfectly Stable Shot with Open Camera

The camera app on our Android smartphones and tablets isn’t something we focus on all … more

Motorola Droid X Receives Almost Fully Functional KitKat Port

While we are all wondering when Google will decide to officially release … more

XDA Xposed Tuesday: Kids Mode for Your Phone – XDA Developer TV

The greatest thing about technology is its ability to teach and promote … more