Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,811,629 Members 54,393 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q]help updating sph-L720

Tip us?
 
grdenrique
Old
(Last edited by grdenrique; 14th March 2014 at 09:04 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Mar 2014
Default [Q]help updating sph-L720

Hello,
after a few days researching and trying to root/flash my samsung sph l720 i didnt found anything but first:

a cousin brought me his gs4 l720 from us, it was unlocked and i can "use" it but i cant enable the hotspot etc...
i was almost going to root it but i started reading about knox, bootloaders etc thats why i wanna ask if its possible to update it from 4.3 to 4.4 and enable the hotspot etc.

software version:
L720VPUAMDC

Hardware version
L720.08

Android Version:
4.3

baseband version:
L720VPUAMDC

kernel version:
3.4.0-1927016
se.infra@R0301-10 #1
Sat Nov 16 11:05:09 KST 2013

Compilation number:
JSS15J.L720VPUEMK2

thats all the info in about device... i wanna know if its possible to root it and install a custom recovery like CWM
also if its possible to update it to KitKat

what happend if the Knox flag triggers ? do my s4 bricks or something ? or it just voids the warranty, because i dont care about the warranty as im in another country.
 
daniel4653
Old
#2  
daniel4653's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2,643
Posts: 8,240
Join Date: Jul 2010
Location: Southern California
Just to answer your knox question. All it does is void warranty. You can still unlock root and flash Roms with Knox tripped.

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk


 
Team Kernelizers: Making the best out of your phone
 
grdenrique
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by daniel4653 View Post
Just to answer your knox question. All it does is void warranty. You can still unlock root and flash Roms with Knox tripped.

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
Thanks, now the only thing i wanna know before i root it is how do i check if the bootloader is locked ?

i read in the cf auto root web that if the phone has a locked bootloader it can brick the phone.
 
leaderbuilder
Old
#4  
leaderbuilder's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,243
Posts: 2,288
Join Date: Dec 2007
Location: Somewhere in the dark and wet Northwest.
Quote:
Originally Posted by grdenrique View Post
Thanks, now the only thing i wanna know before i root it is how do i check if the bootloader is locked ?

i read in the cf auto root web that if the phone has a locked bootloader it can brick the phone.
Do some more reading ALL over the forums here. So far our device doesn't have completely locked bootloader. just the knox flag.
It's actually very hard to truly brick this device. You may softbrick but that's easily recoverable.
There are posts on how to update to MF9, MK2 or NAE.
You can root any of those with the latest CF-Autoroot and add a custom recovery and flash a way compatible ROMs as per the OPs directions.
BUT PLEASE take some time to read, search and read some more. If you do you will surely get the most of your time and more importantly your device.
Good luck.
* NAE ROMs * NAE Modem * 4.4 Kernels * MF9 Bootloader *

if you've found any of my blathering useful, there is a thanks button that can be hit.
 
cruise350
Old
#5  
cruise350's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 588
Posts: 1,863
Join Date: Dec 2007
Location: Memphis, TN
Looks to me like your phone is already rooted. Or at the least has been seriously messed with. You have 3 mismatches in the info you posted. MDC baseband with 4.3, then complilation of MK2. These are all different versions. You need to figure out the exact configuration of your phone before we can proceed with helping you.
Phones & Tablets: Galaxy S4, Galaxy Note 8", Evo 4g LTE, Evo 3D, Acer Iconia A500, Samsung Galaxy Tab 2 10.1, Ipad 2, Nabi 2,


Rom: Rooted Stock Odexed, Hotspot Mod, Xposed, Wanum, several other xposed tweaks
Firmware: NAE
Kernel: Stock
TWRP: 2.7.1.0

 
grdenrique
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by cruise350 View Post
Looks to me like your phone is already rooted. Or at the least has been seriously messed with. You have 3 mismatches in the info you posted. MDC baseband with 4.3, then complilation of MK2. These are all different versions. You need to figure out the exact configuration of your phone before we can proceed with helping you.
i copy it exactly from the cellphone, its there any way that info could be wrong ?
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


WowWee Mip – Android Accessory Review – XDA Developer TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about … more

Stream Your Media Files with the New Version of Droid Sync Manager

Android is a Linux-based operating system, but this fact doesn’t put … more

Old but Gold Internet Browser is a Blast from the Past

A Web browser is one of these applications that we can’t live without. We useit … more

Real-World Battery Saving Tips for Android – XDA Developer TV

You need Real-World Battery Saving Tips for your Android device. Our … more