Nvidia and Robotics w/ Barrett Williams – XDA:DevCon 2014

Robotics continues to dominate our videos from this years XDA:DevCon 2014 in … more

Speed Up Deodexing with JoelDroid Batch Deodexer

Android 5.0 Lollipop brings many under-the-hood changes like changing the default compiler … more

Top 5 Apps for 2014 + Top Xposed Mod of 2014 – XDA TV

Its that time of year where you look back and remember the things that happened … more

NVIDIA SHIELD Tablet Gets Android 5.0.1, OTA Available

The NVIDIA SHIELD Tablet is the latest Android-powered device released by famed GPU … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Data connection problems

OP bryanxx

28th March 2014, 11:50 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
I am using a Virgin Mobile Samsung Galaxy S3 SPH- L710. I am not sure exactly what type of information that any of you would need in order to help me but I will just say everything I did. I rooted my phone using some safe way that was pretty easy and it worked and everything but it would not work for a certain root app I wanted to download. So I then reverted the root and tried to root using some siyah kernal so that I could use a certain app. Long story short I ended up changing the firmware(if thats even the right term) from Virgin Mobile 4.3 to Sprint 4.1 which is now not letting me use any data. I am unable to text, browse the web, or use anything that involves using any time of signal. I don't know how to fix it now I have tried some things but nothing fixes it. I don't know what further information that would be required in order to get help with this so PLEASE feel free to ask me and I will promptly respond in order to fix this problem THANK YOU.
TLDR: Switched from Virgin Mobile firmware to Sprint by accident now I have no data connection. My goal was to root my phone and use the siyah kernal on Virgin Mobile firmware.
29th March 2014, 12:30 AM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Someone tried to help me on another forum but still my data connection still isnt working.
29th March 2014, 03:14 AM   |  #3  
bilgerryan's Avatar
Recognized Developer
Flag Garrett, IN
Thanks Meter: 29,586
 
15,971 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Have you tried flashing the MD4 modem?

29th March 2014, 06:25 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by bilgerryan

Have you tried flashing the MD4 modem?


I found one on this link http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2247844 but I think the link is working. If you could post a link or where to download it just so that I make sure that I get the correct thing. Wait but I just want to make sure that I download the right thing since nothing has gone well for me so far.
1st April 2014, 07:45 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 13
 
39 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Go to Android Forums under (Virgin Mobile) Galaxy S3 - All Things Root and look for a thread called [MOD] Sprint to Virgin Mobile LTE /MMS fix. Download the zip from that thread and flash it. It'll fix your settings to get you back on Virgin's network.

Sent from my SPH-L710 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to Genesius01 For This Useful Post: [ View ]
3rd April 2014, 09:28 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Genesius01

Go to Android Forums under (Virgin Mobile) Galaxy S3 - All Things Root and look for a thread called [MOD] Sprint to Virgin Mobile LTE /MMS fix. Download the zip from that thread and flash it. It'll fix your settings to get you back on Virgin's network.

Sent from my SPH-L710 using xda app-developers app

my phone doesnt turn on anymore though
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes