FORUMS

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

Sunday Debate: How Can We Get a No-Compromise Phone?

Join us in a fun Sunday Debate on Compromises. Come with your opinions and … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Would it be possible to give me some advice on whats wrong with my HTC ONE. Every time I install a ROM after a few minutes I get "com.htc.htc dialer isnt responding", a few minutes later the device reboots itself. Ive tried locking and unlocking the bootloader, running RUUs (Which when I do i just get the taskbar at the top of the screen nothing else), flashing the latest firmware, and different Kernels, I have completely run out of ideas. any ideas how I can get it working? Ive been trying to fix it since Friday (Up till 4am and all day yesterday, searched for answers all over the place and I just cant fins a solution)

I bought it off ebay and the guy before tried to root it, I thought I could fix it (teaches me for trying to save some money), when I got it it had been rooted and had HBoot 1.55 and ive downgraded it to 1.44, locked and unlocked the bootloader. Kernel is ElementalX-m7-13.5.1 and Radio is Radio_4A.23.3263.28_10.38r.1157.04L and im trying to install the Elegancia_ONE_1.0.0_2 ROM

version: 0.5
version-bootloader: 1.44.0000
version-baseband: 4A.19.3263.13
version-cpld: None
version-microp: None
version-main: 1.29.401.12
version-misc: PVT SHIP S-OFF
serialno:
imei:
meid: 00000000000000
product: m7_ul
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0710000
cidnum: 11111111
battery-status: good
battery-voltage: 4326mV
partition-layout: Generic
security: off
build-mode: SHIP
boot-mode: FASTBOOT
gencheckpt: 0

Your help would be really appreciated.
30th March 2014, 02:12 PM |#2  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,626
 
More
Quote:
Originally Posted by langers1

Would it be possible to give me some advice on whats wrong with my HTC ONE. Every time I install a ROM after a few minutes I get "com.htc.htc dialer isnt responding", a few minutes later the device reboots itself. Ive tried locking and unlocking the bootloader, running RUUs (Which when I do i just get the taskbar at the top of the screen nothing else), flashing the latest firmware, and different Kernels, I have completely run out of ideas. any ideas how I can get it working? Ive been trying to fix it since Friday (Up till 4am and all day yesterday, searched for answers all over the place and I just cant fins a solution)

I bought it off ebay and the guy before tried to root it, I thought I could fix it (teaches me for trying to save some money), when I got it it had been rooted and had HBoot 1.55 and ive downgraded it to 1.44, locked and unlocked the bootloader. Kernel is ElementalX-m7-13.5.1 and Radio is Radio_4A.23.3263.28_10.38r.1157.04L and im trying to install the Elegancia_ONE_1.0.0_2 ROM

version: 0.5
version-bootloader: 1.44.0000
version-baseband: 4A.19.3263.13
version-main: 1.29.401.12
version-misc: PVT SHIP S-OFF
meid: 00000000000000
product: m7_ul
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0710000
cidnum: 11111111

Your help would be really appreciated.

In any booted ROM, if you go to "Settings -> About -> Software information -> More" does baseband show up correctly?
and "Settings -> About -> Phone identity" shows correct IMEI, IMSI?
30th March 2014, 02:22 PM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by nkk71

In any booted ROM, if you go to "Settings -> About -> Software information -> More" does baseband show up correctly?
and "Settings -> About -> Phone identity" shows correct IMEI, IMSI?

Hi Nkk71

It is saying:
Baseband version - unknown
IMEI - Unknown
IMWI SV - Unknown
Imsi - unavailable
30th March 2014, 02:38 PM |#4  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,626
 
More
Quote:
Originally Posted by langers1

Hi Nkk71

It is saying:
Baseband version - unknown
IMEI - Unknown
IMWI SV - Unknown
Imsi - unavailable

Sorry to be the bearer of bad news , but it's a hardware problem, not fixable via any software method.
The Following User Says Thank You to nkk71 For This Useful Post: [ View ]
30th March 2014, 02:48 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by nkk71

Sorry to be the bearer of bad news , but it's a hardware problem, not fixable via any software method.

Ah poo, thats 180 down the drain . Bet the person on ebay knew the problem to and just passed it onto me.
30th March 2014, 02:57 PM |#6  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,626
 
More
Quote:
Originally Posted by langers1

Ah poo, thats 180 down the drain . Bet the person on ebay knew the problem to and just passed it onto me.

there were two or three similar cases on the Q&A a few weeks ago (dont have the links handy), but nothing worked, tried very hard (even manually flashing the modem partitions), but it was all a no go. the hardware needed to be fixed
5th May 2014, 10:34 AM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by langers1

Would it be possible to give me some advice on whats wrong with my HTC ONE. Every time I install a ROM after a few minutes I get "com.htc.htc dialer isnt responding", a few minutes later the device reboots itself. Ive tried locking and unlocking the bootloader, running RUUs (Which when I do i just get the taskbar at the top of the screen nothing else), flashing the latest firmware, and different Kernels, I have completely run out of ideas. any ideas how I can get it working? Ive been trying to fix it since Friday (Up till 4am and all day yesterday, searched for answers all over the place and I just cant fins a solution)

I bought it off ebay and the guy before tried to root it, I thought I could fix it (teaches me for trying to save some money), when I got it it had been rooted and had HBoot 1.55 and ive downgraded it to 1.44, locked and unlocked the bootloader. Kernel is ElementalX-m7-13.5.1 and Radio is Radio_4A.23.3263.28_10.38r.1157.04L and im trying to install the Elegancia_ONE_1.0.0_2 ROM

version: 0.5
version-bootloader: 1.44.0000
version-baseband: 4A.19.3263.13
version-cpld: None
version-microp: None
version-main: 1.29.401.12
version-misc: PVT SHIP S-OFF
serialno:
imei:
meid: 00000000000000
product: m7_ul
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0710000
cidnum: 11111111
battery-status: good
battery-voltage: 4326mV
partition-layout: Generic
security: off
build-mode: SHIP
boot-mode: FASTBOOT
gencheckpt: 0

Your help would be really appreciated.

I am having same issue, happened right after using my phone on a roadtrip for hours, think I overheated it.
It wasn't rooted before, but I figured I would try and fix it myself.

Tried a bunch of different ROMs, and reflashed the firmware, never works okay for more than couple days.

Should have left it stock, and warrantied it out.
5th May 2014, 12:42 PM |#8  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,626
 
More
Quote:
Originally Posted by MajorDraco

I am having same issue, happened right after using my phone on a roadtrip for hours, think I overheated it.
It wasn't rooted before, but I figured I would try and fix it myself.

Tried a bunch of different ROMs, and reflashed the firmware, never works okay for more than couple days.

Should have left it stock, and warrantied it out.

try a full ruu.zip or ruu.exe, it has revived some phones, but if the same error creeps up again, then i guess it's a hardware problem.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes