Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

(ROM) SPINX KitKat RadeonMaya 4.4.14 Slide Aside Feature added! Support for E98X

OP serge327

2nd April 2014, 06:27 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
188 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
SPINX KitKat RadeonMaya 4.4.14 Slide Aside Feature added! Added support for E98X

Please refer to the link :

http://lgviet.com/forum/threads/rom-...a-1-4-14.4941/
Last edited by serge327; 4th April 2014 at 04:33 AM. Reason: updated
The Following 8 Users Say Thank You to serge327 For This Useful Post: [ View ]
2nd April 2014, 06:41 AM   |  #2  
optimusv45's Avatar
Senior Member
Huntington, WV
Thanks Meter: 242
 
1,099 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Looks so nice ..it says 240 only. My lack of knowledge in the phone and everyday report of softbrick really scared me into waiting for a rom done specifically for e980..
Last edited by optimusv45; 2nd April 2014 at 06:46 AM.
3rd April 2014, 11:21 AM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 5
 
41 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
still waiting a kitkat for e986
The Following 2 Users Say Thank You to GARYKNVB For This Useful Post: [ View ]
4th April 2014, 12:24 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 188
 
916 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Quote:
Originally Posted by optimusv45

Looks so nice ..it says 240 only. My lack of knowledge in the phone and everyday report of softbrick really scared me into waiting for a rom done specifically for e980..

Is it really that easy to soft brick this phone? I'm planning on getting mine next week(maybe 2 weeks, depends on wether i can find it cheap here or if i would have to order it from the states). What rom are you using? have you tried the official kitkat rom from korea? I've read the thread about it and things seem to be working. Another question, with that rom does internal storage is reduced to 16 gigs on the E980 or does it stay at 32 gigs?
Sorry for the off topic.
4th April 2014, 12:33 AM   |  #5  
optimusv45's Avatar
Senior Member
Huntington, WV
Thanks Meter: 242
 
1,099 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by luisoman2000

Is it really that easy to soft brick this phone? I'm planning on getting mine next week(maybe 2 weeks, depends on wether i can find it cheap here or if i would have to order it from the states). What rom are you using? have you tried the official kitkat rom from korea? I've read the thread about it and things seem to be working. Another question, with that rom does internal storage is reduced to 16 gigs on the E980 or does it stay at 32 gigs?
Sorry for the off topic.

I check on here everyday and everyday I see report of softbrick. Most people are able to use the flash tool to restore back to stock tho, I just don't wanna fool with it. I'm using the V5 rom. No, I haven't tried the official update for the Korean model. Yea, some people are able to make it work but you don't know how many steps they took , also their steps aren't consolidated in a way that's clear for people that don't know what they are doing to follow. I also read like you may need to switch recovery for different steps of the process, that sounds like a pain. There is a fix to make it 32 but you'll have to read through the pages to find it

Edit : I feel what makes it difficult is the rom is done by someone that speaks much pretty no English, there is not much communication between the community and the developer.

Edit2: if you want it cheap. You can buy one with broken front glass and replace it. I bought mine for 150, 25 for the digitizer, and just did the glass replacement today, it wasn't bad
Last edited by optimusv45; 4th April 2014 at 01:32 AM.
The Following User Says Thank You to optimusv45 For This Useful Post: [ View ]
8th May 2014, 01:46 AM   |  #6  
bailey37821's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 24
 
126 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by optimusv45

I check on here everyday and everyday I see report of softbrick. Most people are able to use the flash tool to restore back to stock tho, I just don't wanna fool with it. I'm using the V5 rom. No, I haven't tried the official update for the Korean model. Yea, some people are able to make it work but you don't know how many steps they took , also their steps aren't consolidated in a way that's clear for people that don't know what they are doing to follow. I also read like you may need to switch recovery for different steps of the process, that sounds like a pain. There is a fix to make it 32 but you'll have to read through the pages to find it

Edit : I feel what makes it difficult is the rom is done by someone that speaks much pretty no English, there is not much communication between the community and the developer.

Edit2: if you want it cheap. You can buy one with broken front glass and replace it. I bought mine for 150, 25 for the digitizer, and just did the glass replacement today, it wasn't bad

Quote:
Originally Posted by luisoman2000

Is it really that easy to soft brick this phone? I'm planning on getting mine next week(maybe 2 weeks, depends on wether i can find it cheap here or if i would have to order it from the states). What rom are you using? have you tried the official kitkat rom from korea? I've read the thread about it and things seem to be working. Another question, with that rom does internal storage is reduced to 16 gigs on the E980 or does it stay at 32 gigs?
Sorry for the off topic.

I'm waiting on a reply to see if I can sell mine on here or not. I have a cracked camera lens cover but my screen is excellent. They say no cracks at all...so I was not sure. I just fired mine back up while I wait on a warranty repair on my S-5. Which by the way was totally not worth it, I like my G-pro better, lol but im locked in now.

---------- Post added at 07:46 PM ---------- Previous post was at 07:43 PM ----------

Quote:
Originally Posted by bailey37821

I'm waiting on a reply to see if I can sell mine on here or not. I have a cracked camera lens cover but my screen is excellent. They say no cracks at all...so I was not sure. I just fired mine back up while I wait on a warranty repair on my S-5. Which by the way was totally not worth it, I like my G-pro better, lol but im locked in now.


Edit 1 .. Sorry, dont want to steer this off topic.
Edit 2 ... I have flashed about 7 roms and never had a problem with a soft brick. BUT, I was also sticking to the well developed ones that had been around a while and had a chance to work out the kinks
4th April 2014, 04:05 AM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 12
 
96 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Just flash rom and patch?no need madmack kernel for my e988?

Sent from my LG-E988 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to riyoshadqi For This Useful Post: [ View ]
4th April 2014, 04:44 AM   |  #8  
optimusv45's Avatar
Senior Member
Huntington, WV
Thanks Meter: 242
 
1,099 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by riyoshadqi

Just flash rom and patch?no need madmack kernel for my e988?

Sent from my LG-E988 using xda app-developers app

You can read all about it here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2691967
4th April 2014, 07:03 PM   |  #9  
Neroga's Avatar
Senior Member
Flag Saint Cloud, Florida
Thanks Meter: 565
 
1,282 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Do NOT flash the E98X patch. I ended up soft bricking my phone and the patch doesn't allow me to kdz back to stock. Says my device is not an E980.
The Following User Says Thank You to Neroga For This Useful Post: [ View ]
4th April 2014, 07:40 PM   |  #10  
Member
Thanks Meter: 5
 
57 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Neroga

Do NOT flash the E98X patch. I ended up soft bricking my phone and the patch doesn't allow me to kdz back to stock. Says my device is not an E980.

some users from other forum also reported the bricking E988.

according to other user from Sonyue forum
1.pressing volume+ and volume- and then connecting the usb cable can flash KDZ.
2.after KDZ it'll start reboot.
3.pressing power for 10 sec, and then enter the LG recovery.
4.double wipe (or triple wipe. im not sure. )

(however, the screen won't work till you finish those steps )
The Following User Says Thank You to memeqxda For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes