Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,962 Members 50,888 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[HELP NEEDED] Nexus 7 (2012) Screen Distortion

Tip us?
 
chubiprince
Old
#1  
chubiprince's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 96
Join Date: Apr 2012
Location: Cagayan de Oro City Valencia Bukidnon
Question [HELP NEEDED] Nexus 7 (2012) Screen Distortion

Hi,

This problem has been going months now. And it's getting worse. Before, it was just happening when I open games that use Internet connections. However, this time, even if it's just opening the lock screen the distortion problem appears. Any help, please?

Links to videos of the screen problem below:

Months before
https://www.youtube.com/watch?v=VVKhpII6MwY

Happening now
https://www.youtube.com/watch?v=XWNleEjl6-g
 
kcipopnevets
Old
#2  
kcipopnevets's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 30
Posts: 200
Join Date: Oct 2013
Location: Staten Island
Quote:
Originally Posted by chubiprince View Post
Hi,

This problem has been going months now. And it's getting worse. Before, it was just happening when I open games that use Internet connections. However, this time, even if it's just opening the lock screen the distortion problem appears. Any help, please?

Links to videos of the screen problem below:

Months before
https://www.youtube.com/watch?v=VVKhpII6MwY

Happening now
https://www.youtube.com/watch?v=XWNleEjl6-g
It could be a number of things. Have you tried flashing new firmware or a custom ROM to see if it persists? Does it jump while it is booting up? Your digitizer could be going foul whilst displaying in some spectra. I had a similar problem myself on an HTC Rezound and it turns out the presence of Nova Launcher was the problem...

Take a screenshot and put it on your computer. If it looks fine, you have bad hardware, more than likely.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-11-15-12-04-31.jpg
Views:	27
Size:	167.0 KB
ID:	2732319  
I'MANUTCASEANDALLILISTENTOISMETAL
HTC Rezound, BROKEN
Droid MAXX XT1080M("DEV"), KitKat stock, UNLOCKED(!!!!!!!!!) and rooted
GWAR \m/ (-'__'-) \m/
 
chubiprince
Old
(Last edited by chubiprince; 8th May 2014 at 03:40 PM.)
#3  
chubiprince's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 96
Join Date: Apr 2012
Location: Cagayan de Oro City Valencia Bukidnon
Quote:
Originally Posted by kcipopnevets View Post
It could be a number of things. Have you tried flashing new firmware or a custom ROM to see if it persists? Does it jump while it is booting up? Your digitizer could be going foul whilst displaying in some spectra. I had a similar problem myself on an HTC Rezound and it turns out the presence of Nova Launcher was the problem...

Take a screenshot and put it on your computer. If it looks fine, you have bad hardware, more than likely.
Im using stock rom. Updated my OS via OTA. Does not jump while the boot screen is loading. I'm using Nova Launcher too. I'll try to remove Nova and see what will happen.

Anyway, this are what my screen looks like after taking a screenshot. I took this after I recorded the videos.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20140411_122423.jpg
Views:	21
Size:	262.2 KB
ID:	2732460   Click image for larger version

Name:	IMG_20140508_130619.jpg
Views:	18
Size:	255.6 KB
ID:	2732461  
 
kcipopnevets
Old
#4  
kcipopnevets's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 30
Posts: 200
Join Date: Oct 2013
Location: Staten Island
Quote:
Originally Posted by chubiprince View Post
Im using stock rom. Updated my OS via OTA. I'm using Nova Launcher too. I'll try to remove Nova and see what will happen.

Anyway, this are what my screen looks like after taking a screenshot. I took this after I recorded the videos.
This is really odd... Do you mind uploading a raw screenshot?
I'MANUTCASEANDALLILISTENTOISMETAL
HTC Rezound, BROKEN
Droid MAXX XT1080M("DEV"), KitKat stock, UNLOCKED(!!!!!!!!!) and rooted
GWAR \m/ (-'__'-) \m/
 
chubiprince
Old
(Last edited by chubiprince; 8th May 2014 at 03:46 PM.)
#5  
chubiprince's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 96
Join Date: Apr 2012
Location: Cagayan de Oro City Valencia Bukidnon
Quote:
Originally Posted by kcipopnevets View Post
This is really odd... Do you mind uploading a raw screenshot?
I really think this has not happen to any Nexus 7 users before. Tried to look for other pictures or videos all over the web, but I couldn't find anything. Okay, I will. Wait for a sec.

EDIT: One thing I also notice is that this only happens when I'm using WIFI, Mobile Data, or when any app tries to access the web PLUS when the device is starting to heat up.
 
chubiprince
Old
#6  
chubiprince's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 96
Join Date: Apr 2012
Location: Cagayan de Oro City Valencia Bukidnon
Nothing is happening right now. My device seems normal. Will upload a raw screenshot when something happens. I'll message you too. Thanks for this! Will try to remove Nova and see what will happen.
The Following User Says Thank You to chubiprince For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes