Nvidia and Robotics w/ Barrett Williams – XDA:DevCon 2014

Robotics continues to dominate our videos from this years XDA:DevCon 2014 in … more

Speed Up Deodexing with JoelDroid Batch Deodexer

Android 5.0 Lollipop brings many under-the-hood changes like changing the default compiler … more

Top 5 Apps for 2014 + Top Xposed Mod of 2014 – XDA TV

Its that time of year where you look back and remember the things that happened … more

NVIDIA SHIELD Tablet Gets Android 5.0.1, OTA Available

The NVIDIA SHIELD Tablet is the latest Android-powered device released by famed GPU … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

S4 rotation not working, Samsung app suspected to be the cause.

OP bryantjopplin

20th May 2014, 06:10 AM   |  #1  
bryantjopplin's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 310
 
694 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
I have unistalled some Samsung apps on 4.4.2 kk touchwiz and some other things, I think it might be a app that isn't letting it rotate using the sensor. Any suggestions?
20th May 2014, 07:28 AM   |  #2  
Shaftamle's Avatar
Senior Member
Flag Ellicott City
Thanks Meter: 4,422
 
1,945 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by bryantjopplin

I have unistalled some Samsung apps on 4.4.2 kk touchwiz and some other things, I think it might be a app that isn't letting it rotate using the sensor. Any suggestions?

Apps shouldn't make a difference. Check in settings to see if screen rotation is enabled. There should also be a quick toggle in the drop-down menu. Truthfully in the future, instead of on installing if you use Titanium Backup to freeze the apps then if something like this happens you can unfreeze them. Freezing is a good way to test if on installing an app would make the system run differently.

Sent from a Shaftamle Galaxy S4
"Thanks Button" is always appreciated!
http://mycolorscreen.com/Shaftamle/
The Following User Says Thank You to Shaftamle For This Useful Post: [ View ]
20th May 2014, 12:30 PM   |  #3  
Mistertac's Avatar
Recognized Contributor
Flag Springfield, Ma
Thanks Meter: 2,272
 
4,295 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by bryantjopplin

I have unistalled some Samsung apps on 4.4.2 kk touchwiz and some other things, I think it might be a app that isn't letting it rotate using the sensor. Any suggestions?

Shaf pretty much nailed it. Always freeze first to see if you'll have any I'll effects.. Run it like that for a week or two and if all goes well still you can probably uninstall. Make a backup anyways tho.
20th May 2014, 01:58 PM   |  #4  
bryantjopplin's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 310
 
694 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Well the rotate is on, but nothing. Still can get things landscape manually.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
20th May 2014, 02:06 PM   |  #5  
Mistertac's Avatar
Recognized Contributor
Flag Springfield, Ma
Thanks Meter: 2,272
 
4,295 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by bryantjopplin

Well the rotate is on, but nothing. Still can get things landscape manually.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk

I'm assuming you did one of the keep root and upgrade to Kit Kat methods right?

If you can't seem to fix this problem you may have to Odin back to whatever build your bootloaders on. There's been random issues poppin up for people that have done that and unless someone smarter than me chimes in with more ideas I have no other suggestions myself

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
20th May 2014, 02:53 PM   |  #6  
bryantjopplin's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 310
 
694 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Mistertac

I'm assuming you did one of the keep root and upgrade to Kit Kat methods right?

If you can't seem to fix this problem you may have to Odin back to whatever build your bootloaders on. There's been random issues poppin up for people that have done that and unless someone smarter than me chimes in with more ideas I have no other suggestions myself

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk

Yeah I know Reflashing the rom would work, just trying to do it without doing that. Mdk bootloader, fnc5 4.4.2 stock rooted rom.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
20th May 2014, 03:10 PM   |  #7  
Mistertac's Avatar
Recognized Contributor
Flag Springfield, Ma
Thanks Meter: 2,272
 
4,295 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by bryantjopplin

Yeah I know Reflashing the rom would work, just trying to do it without doing that. Mdk bootloader, fnc5 4.4.2 stock rooted rom.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk

Good deal then your one of us... the lucky ones with MDK. Your good then flash away if you need to

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
20th May 2014, 03:28 PM   |  #8  
joshm.1219's Avatar
Senior Member
Flag Philadelphia
Thanks Meter: 1,529
 
3,509 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
I think it's shealth

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
20th May 2014, 04:32 PM   |  #9  
bryantjopplin's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 310
 
694 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by joshm.1219

I think it's shealth

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk

That's what I seem to be coming to as well. Anyone have an apk that I can put in my system?

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
20th May 2014, 04:35 PM   |  #10  
bryantjopplin's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 310
 
694 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
With this link is how I found this, he came to shealth and sensor service to be the main suspect, since I have sensor service still intact, I blame shealth.

http://stackoverflow.com/questions/2...en-stop-rotate

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes