Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Evo 4g lte won't boot after root attempt

OP RenoHal77

8th June 2014, 08:21 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Hello. I am at a loss. I just received an HTC Evo 4G LTE today and tried to root it with WinDroid Unversal HTC Toolkit v1.1. I unlocked the Bootloader and installed TWRP version 2.7.0.0 and that is working and I can boot into that. I next tried to flash a ROM and any ROM I try I get "error executing updater binary in zip." I read somewhere that I had to wipe data, system, cache, Dalvik and .android_secure. So I used TWRP to do that. Now when I reboot, it says I don't have an OS installed and when I choose to reboot, it just stays on the HTC logo and that's it. I still get the same error when trying to flash a ROM in TWRP. I tried flashing a ROM with fastboot and the latest RUU on HTC's website but it tells me to obtain correct RUU and try again. I don't know what else I can try. I've also tried relocking the bootloader, but then I can't get into recovery and doesn't make a difference with RUU. I just rewiped everything again, but now it won't mount the internal memory. Just the micro sd. I wiped the internal memory and now it will mount, but I just tried to flash a ROM again and get the same "error executing updater binary in zip." I also tried to flash boot.img and that worked ok. Then tried flashing rom using fastboot and got "data length is too large". I even tried fastboot erase cache, fastboot oem rebootRUU then tried flashing again with same results. Now when I turn off the phone and turn it back on, it goes directly to hboot.. can't even get to htc logo now. I would very much like to just go back to stock with no root. Nothing is working, please help
8th June 2014, 03:02 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 34
 
185 posts
Join Date:Joined: May 2014
What HBOOT version are you on? Have u tried the new run from this form or the Viper rom?
The Following User Says Thank You to bryguy9021 For This Useful Post: [ View ]
8th June 2014, 04:40 PM   |  #3  
TroNit's Avatar
Senior Member
Flag Hilton Head, SC - Cali, Colombia
Thanks Meter: 1,581
 
776 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Update recovery.

Sent from my EVO LTE using Tapatalk
The Following 2 Users Say Thank You to TroNit For This Useful Post: [ View ]
8th June 2014, 07:13 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by bryguy9021

What HBOOT version are you on? Have u tried the new run from this form or the Viper rom?

I am running HBOOT 2.10.0000. Do you mean ROM from this forum? I have not tried either. Originally this all started trying to flash SuperSU.zip and that's when I started getting this error. I tried using: JEWEL_Sense5.5_Android4.3-V4.zip as that seemed the most current version. What ROM would you recommend?

Quote:
Originally Posted by TroNit

Update recovery.

I'm assuming you mean update TWRP. There is 2.7.1.0. I have 2.7.0.0. However, I don't think it was specifically for jewel as I had used the one that came with WinDroid before. This one I downloaded from TWRP's website for this phone. I just updated it.

I think I'll wait to try flashing a ROM again until I get a recommendation of a good one. Thanks for the replies, both of you.
8th June 2014, 07:23 PM   |  #5  
TroNit's Avatar
Senior Member
Flag Hilton Head, SC - Cali, Colombia
Thanks Meter: 1,581
 
776 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by RenoHal77

I am running HBOOT 2.10.0000. Do you mean ROM from this forum? I have not tried either. Originally this all started trying to flash SuperSU.zip and that's when I started getting this error. I tried using: JEWEL_Sense5.5_Android4.3-V4.zip as that seemed the most current version. What ROM would you recommend?



I'm assuming you mean update TWRP. There is 2.7.1.0. I have 2.7.0.0. However, I don't think it was specifically for jewel as I had used the one that came with WinDroid before. This one I downloaded from TWRP's website for this phone. I just updated it.

I think I'll wait to try flashing a ROM again until I get a recommendation of a good one. Thanks for the replies, both of you.


Edited.

Sorry I didn't read it right !

Sent from my EVO LTE using Tapatalk
Last edited by TroNit; 8th June 2014 at 09:23 PM.
The Following User Says Thank You to TroNit For This Useful Post: [ View ]
8th June 2014, 09:32 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
I updated TWRP to the version in the link you gave me. I thought I'd try the RUU again from HTC's site after relocking the bootloader, but it doesn't even show I have anything installed. Tried updating, but still getting "Obtain corrent RUU and try again". I want to try JEWEL_Sense5.5_Android4.3-V4.zip from this forum, but I have to go S-OFF. Do I have to be booted into android for this to work or can I do it from fastboot? Couldn't find anywhere where this was clear as I don't have any OS installed. I would like to find out first before I try. I'm about to give up and call it bricked if I can't get it up and running soon. Thanks for any help you can give me
9th June 2014, 03:47 AM   |  #7  
gstanke's Avatar
Senior Member
Flag Flint
Thanks Meter: 344
 
546 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by RenoHal77

I updated TWRP to the version in the link you gave me. I thought I'd try the RUU again from HTC's site after relocking the bootloader, but it doesn't even show I have anything installed. Tried updating, but still getting "Obtain corrent RUU and try again". I want to try JEWEL_Sense5.5_Android4.3-V4.zip from this forum, but I have to go S-OFF. Do I have to be booted into android for this to work or can I do it from fastboot? Couldn't find anywhere where this was clear as I don't have any OS installed. I would like to find out first before I try. I'm about to give up and call it bricked if I can't get it up and running soon. Thanks for any help you can give me

V4 doesn't require s-off also ate you using the modified twrp from captain throwback?

Sent from my EVO using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to gstanke For This Useful Post: [ View ]
9th June 2014, 05:50 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 34
 
185 posts
Join Date:Joined: May 2014
http://www.androidfilehost.com/?fid=23501681358543160 newest twrp modified for 2.10 hboot
Did u run the ruu to get to hboot 2.10? Your not soff aleady? I dunno much about sense roms but i know the rest you have to use fastboot for the boot image.. I dont think your bricked
The Following User Says Thank You to bryguy9021 For This Useful Post: [ View ]
10th June 2014, 02:16 AM   |  #9  
gstanke's Avatar
Senior Member
Flag Flint
Thanks Meter: 344
 
546 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Did you reboot recovery after wipe but before install?

Sent from my EVO using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to gstanke For This Useful Post: [ View ]
10th June 2014, 02:52 AM   |  #10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
I did not.. but here I go
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes