Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,812 Members 49,643 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Need help, "Can't mount sdcard"

Tip us?
 
brownbuffalo
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 40
Join Date: Oct 2010
Default [Q] Need help, "Can't mount sdcard"

Hi all, I'm a really novice rooter with the HTC One M7 for Verizon.

I know I'm S-Off with HBOOT 1.56,
and all of a sudden my phone just automatically boots into CWM Recovery.

I've tried loading old recoveries, old zip files, and the response is always
"Can't mount sdcard."

Again, although I'm rooted, I'm pretty much a novice.

Any help would be greatly appreciated.

Hoping I didnt' lose this phone.
 
tflogic
Old
(Last edited by tflogic; 29th June 2014 at 05:23 AM.)
#2  
tflogic's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 33
Posts: 194
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by brownbuffalo View Post
Hi all, I'm a really novice rooter with the HTC One M7 for Verizon.

I know I'm S-Off with HBOOT 1.56,
and all of a sudden my phone just automatically boots into CWM Recovery.

I've tried loading old recoveries, old zip files, and the response is always
"Can't mount sdcard."

Again, although I'm rooted, I'm pretty much a novice.

Any help would be greatly appreciated.

Hoping I didnt' lose this phone.
Bricking your phone is near impossible nowadays. I wouldn't fret too much.

Are you sure that you're flashing ROMs and recoveries meant for the m7vzw (HTC One for Verizon) and not just the regular m7 (normal HTC One)?

If you're sure that you're flashing for m7zw, have you tried flashing a new recovery through fastboot? i.e.
Code:
fastboot flash recovery newrecoveryname.img
 
brownbuffalo
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 40
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by tflogic View Post
Bricking your phone is near impossible nowadays. I wouldn't fret too much.

Are you sure that you're flashing ROMs and recoveries meant for the m7vzw (HTC One for Verizon) and not just the regular m7 (normal HTC One)?

If you're sure that you're flashing for m7zw, have you tried flashing a new recovery through fastboot? i.e.
Code:
fastboot flash recovery newrecoveryname.img

I'm running CWM recovery, which says that I can't mount the SD Card.
I then tried what you suggested, installed twrp recovery, and now I'm stuck in a reboot loop with the htc screen.

I'm not sure what to do now.
 
tflogic
Old
#4  
tflogic's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 33
Posts: 194
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by brownbuffalo View Post
I'm running CWM recovery, which says that I can't mount the SD Card.
I then tried what you suggested, installed twrp recovery, and now I'm stuck in a reboot loop with the htc screen.

I'm not sure what to do now.
Have you tried RUUing like what Brymaster suggested?
 
brownbuffalo
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 40
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by tflogic View Post
Have you tried RUUing like what Brymaster suggested?

I can't seem to find a working RUU file for the Verizon m7
 
tflogic
Old
#6  
tflogic's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 33
Posts: 194
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by brownbuffalo View Post
I can't seem to find a working RUU file for the Verizon m7
Did you try this thread?
The Following User Says Thank You to tflogic For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
brymaster5000
Old
#7  
brymaster5000's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,467
Posts: 1,816
Join Date: Jan 2012
Location: New Hampshire

 
DONATE TO ME
I would ruu. Then set up your favorite recovery and Rom. Start fresh. It will wipe everything so back up your files.
The Following User Says Thank You to brymaster5000 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Dark Jedi
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 581
Posts: 1,801
Join Date: Sep 2012
After installing twrp did you flash a Rom. Because if there is no Rom loaded it will just bootloop

Sent from my HTC6500LVW using Tapatalk
 
brownbuffalo
Old
#9  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 40
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by Dark Jedi View Post
After installing twrp did you flash a Rom. Because if there is no Rom loaded it will just bootloop

Sent from my HTC6500LVW using Tapatalk
I'm trying to flash a rom but can't get adb to recognize my phone in sideload mode. Feeling really stuck at this point
 
Dark Jedi
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 581
Posts: 1,801
Join Date: Sep 2012
You have a otg cable to put a Rom on a stick then flash that way. So no Rom on your phone at all?

Sent from my HTC6500LVW using Tapatalk
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Sony PS4 Remote Play Ported to All Android Devices

Im pretty sure that every informed gamer out there perked their ears up when Sony came out … more

Change Your Samsung Galaxy S2’s Dialer Background in Real Time

As with anything, if youve looked at something long enough, things can … more

Increase Your Multitasking Workflow with C-Floating Windows

Technology has put life on the fast track. Lazy, relaxed days have turned into … more

Compile Your Own Kernel From Source with Comprehensive Tutorial

One glance at any developer section of any device forum on XDA and youll find … more