Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,247 Members 51,040 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] return to stock help

Tip us?
 
brockyneo
Old
#1  
brockyneo's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 284
Posts: 2,631
Join Date: Jan 2010
Location: In The Matrix

 
DONATE TO ME
Default [Q] return to stock help

Hi guys im returning to stock as it need a repair i just want to flash a stock rom and remove root and remove recocvery ect

I have s off and super cid (it was a branded vodafone cid)

Can i just flash any stock ruu and if so where can i get the latest uk version please

Thank you
Sig pic thanks to betoNL

Its not what you think you know its what you know you know

Live today Flash tomorrow
 
Jyotirdeb
Old
#2  
Jyotirdeb's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 246
Posts: 232
Join Date: Oct 2012
Location: Somewhere in The Coal Capital Of India-Dhanbad
Quote:
Originally Posted by brockyneo View Post
Hi guys im returning to stock as it need a repair i just want to flash a stock rom and remove root and remove recocvery ect

I have s off and super cid (it was a branded vodafone cid)

Can i just flash any stock ruu and if so where can i get the latest uk version please

Thank you
You can flash any version.I would recommend to flash wwe version as it gets the updates first.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2701376
Don't say thanks hit thanks if I have helped.

Current Device:

S-OFF-Yes
Recovery:TWRP
Kernel:ElementalX
Rom:Android Revolution HD by Mike!
The Following User Says Thank You to Jyotirdeb For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
brockyneo
Old
#3  
brockyneo's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 284
Posts: 2,631
Join Date: Jan 2010
Location: In The Matrix

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Jyotirdeb View Post
You can flash any version.I would recommend to flash wwe version as it gets the updates first.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2701376
thanks for that dont suppose there is a stock uk RUU i can use or does it have to be done this way

thanks
Sig pic thanks to betoNL

Its not what you think you know its what you know you know

Live today Flash tomorrow
 
Jyotirdeb
Old
#4  
Jyotirdeb's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 246
Posts: 232
Join Date: Oct 2012
Location: Somewhere in The Coal Capital Of India-Dhanbad
Quote:
Originally Posted by brockyneo View Post
thanks for that dont suppose there is a stock uk RUU i can use or does it have to be done this way

thanks
You see since you are S_OFF you can install wwe fw ie 1.54.401.5 and for ruu http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2735235
But remember your mid should be 0P6B10000 and cid should be HTC__001 or supercid.
Don't say thanks hit thanks if I have helped.

Current Device:

S-OFF-Yes
Recovery:TWRP
Kernel:ElementalX
Rom:Android Revolution HD by Mike!
The Following User Says Thank You to Jyotirdeb For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
brockyneo
Old
#5  
brockyneo's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 284
Posts: 2,631
Join Date: Jan 2010
Location: In The Matrix

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Jyotirdeb View Post
You see since you are S_OFF you can install wwe fw ie 1.54.401.5 and for ruu http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2735235
But remember your mid should be 0P6B10000 and cid should be HTC__001 or supercid.
Hi sorry what is mid? The phone was Vodafone branded I want to leave s off and super cid

I just want to flash the latest stock room and stock recovery and remove root

Sorry just a bit of noob as I'm use to Samsung where you just flash via odin. Lol

Thanks
Sig pic thanks to betoNL

Its not what you think you know its what you know you know

Live today Flash tomorrow
 
BerndM14
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 151
Posts: 487
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by brockyneo View Post
Hi sorry what is mid? The phone was Vodafone branded I want to leave s off and super cid

I just want to flash the latest stock room and stock recovery and remove root

Sorry just a bit of noob as I'm use to Samsung where you just flash via odin. Lol

Thanks
Vodafone UK? What was the original CID and Version number? VODAP001 and x.xx.161.x ?

COLLECTION of Stock backup's has nandroid backups for both 1.12.161.17 and 1.54.161.5 . The stock recovery is also at that thread though it's only for the 1.54.161.5.

I see it's TWRP nandroid backups though, so hopefully you already have TWRP recovery on. Then just download the nandroid backups, unzip it into the SD card backup folder for TWRP i.e TWRP/Backups/serialnum/ Just replace serialnum with your device serial number and restore nandroid backup. It'll then take you to 1.54.161.5 if there's a new OTA for it then just apply and you have latest then. Just make sure to flash back stock recovery before you attempt OTA.
 
brockyneo
Old
#7  
brockyneo's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 284
Posts: 2,631
Join Date: Jan 2010
Location: In The Matrix

 
DONATE TO ME
right i finally have time today to have a go at this so i have a rooted vodafone branded (arhd rom) and s off and super CID

so am i right in saying that i do the following

change MID to 0P6B10000
remove tampered and re lock bootloader
flash stock firmware (mike1986)
flash stock recovery (mike1986)
flash stock firmware (mike1986)

then all done or is it done another way


thanks
Sig pic thanks to betoNL

Its not what you think you know its what you know you know

Live today Flash tomorrow
 
GermanGuy
Old
#8  
GermanGuy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 117
Posts: 1,089
Join Date: Mar 2005
Location: Minneapolis
Quote:
Originally Posted by brockyneo View Post
right i finally have time today to have a go at this so i have a rooted vodafone branded (arhd rom) and s off and super CID

so am i right in saying that i do the following

change MID to 0P6B10000
remove tampered and re lock bootloader
flash stock firmware (mike1986)
flash stock recovery (mike1986)
flash stock firmware (mike1986)

then all done or is it done another way


thanks
There is no need to change your MID unless you are planning to change over to a developer edition. Stock firmware already includes stock recovery. I don't see that you have stock ROM listed.
AT&T HTC One M8
The Following User Says Thank You to GermanGuy For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
brockyneo
Old
#9  
brockyneo's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 284
Posts: 2,631
Join Date: Jan 2010
Location: In The Matrix

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by GermanGuy View Post
There is no need to change your MID unless you are planning to change over to a developer edition. Stock firmware already includes stock recovery. I don't see that you have stock ROM listed.
Ok I just want to be able to receive OTA too so If I leave mid it should be OK and do I just flash stock firmware then stock rom then dome

Thanks
Sig pic thanks to betoNL

Its not what you think you know its what you know you know

Live today Flash tomorrow
 
GermanGuy
Old
#10  
GermanGuy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 117
Posts: 1,089
Join Date: Mar 2005
Location: Minneapolis
Quote:
Originally Posted by brockyneo View Post
Ok I just want to be able to receive OTA too so If I leave mid it should be OK and do I just flash stock firmware then stock rom then dome

Thanks
Oh, I thought you just wanted it back to stock to return for repairs. To receive OTA updates, I believe the CID of your phone must match the CID of the firmware/Stock ROM you are flashing. I don't believe you need to change the MID but it might not hurt. Flash Stock ROM first, the Firmware.
AT&T HTC One M8
The Following User Says Thank You to GermanGuy For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes