Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,742,143 Members 51,844 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

SPRINT Activation Bypass

Tip us?
 
mmathai77
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 107
Join Date: Dec 2010
Default SPRINT Activation Bypass

FOR SPRINT GALAXY TABs - DEACTIVATION OF SPRINT ACTIVATION MESSAGE ON BOOT and ACTIVATE DEVICE NOTIFICATIONS.

Ok well the verizon method of bypassing the activation everytime you start the tab doesnt work (vol up once, vol down twice, etc. etc.)

I used the 2nd post in:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=866162

to try and deactivate the activation screen, but it bricked my Sprint Tab. I had to use the rom available here which messes up GPS and modem. But anyway foxmeister mentioned why not just go to the app and delete, freeze, it.

1) I used Root explorer and went to:
/system/app/

2) put the folder in R/W mode (look at top for button)

3) now look for -
sprintadroidextension.apk

4) long hold press it, either copy it and paste it in another folder as backup.

5) go back to /system/app/ and long hold press sprintadroidextension.apk
again and Delete it.

6) put the folder back in R/O mode.

Now restart and you should not see anymore activation messages!!!!!!!!!!!!!!! =]


Thank you to : foxmeister, sirmacbeth, rkmj

RKMJ stated you can try to use Titanium Backup and freeze the app instead of deleting it. I just deleted it and it WORKS =].

I also saved a backup in another folder so in case i need the app i'll have it.
I'll try to upload the apk for anyone who needs it later.

I made a separate topic on this because 1) i tried it and it worked 2) the other thread is confusing and can lead you to brick your sprint tab fast.
The Following 3 Users Say Thank You to mmathai77 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Air One
Old
(Last edited by Air One; 20th December 2010 at 03:37 AM.) Reason: typo
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: May 2009
Finally!!! Something that finally appears to work!

Thank you!

Sent from my Galaxy Tab.
 
312
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Dec 2010
Thanks
 
mmathai77
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 107
Join Date: Dec 2010
Glad its working for you guys. Because after a couple days it will automatically BRICK your Tablet.. and render it useless!

..Just kidding, =]. Your welcome, and make sure you thank : foxmeister, sirmacbeth, rkmj
The Following User Says Thank You to mmathai77 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
alfrediio
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Jul 2007
Location: Monterrey
Quote:
Originally Posted by mmathai77 View Post
Glad its working for you guys. Because after a couple days it will automatically BRICK your Tablet.. and render it useless!

..Just kidding, =]. Your welcome, and make sure you thank : foxmeister, sirmacbeth, rkmj
HAHAHAHAHA lol

Sry for the spam... I just couldnt contained myself.

Thanks!

Sent from my SCH-I800 using XDA App
Thanks to all the XDA guys who help the noobs like me!
 
IP IHI II IL
Old
#6  
IP IHI II IL's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 109
Posts: 919
Join Date: Sep 2010

 
DONATE TO ME
Default R/W button?

I can't STAND the activation prompt... until today, I just put the tab in Airplane mode, and rebooted. That got rid of it, but I have to manually turn on the WiFi every time i boot it. I'm in position, but can't for the life of me find the R/W mode button, or a way to change the permissions... lil' help please?

Thanks for this! Whether ot works for me or not, I HAVE learned something!

=IP IHI II IL=
 
mmathai77
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 107
Join Date: Dec 2010
is your tab rooted? Are you use root explorer?

when you get over to the /system/app directory, on the upper left/middle side of the screen you'll see a button that might say either R/O or R/W

Click that button, it will switch from read only mode to read/write mode.
It might say Mount R/O or Mount R/W, i forgot exactly how it was.

I don;t have my tab on me, sent it into samsung because I did some stupid stuff nd lost my GPS capability.\


Cheers.
 
HypnoticGuy
Old
#8  
Member
Thanks Meter 13
Posts: 36
Join Date: Jun 2010
Location: Charlotte, NC
Worked good for me. Thanks!

I'm still going to use my G Tab in Airplane mode for the most part however. I have a hunch it's draining battery when it's locked onto the EVDO network, and there's signal bars in the status bar at the top of the screen.
 
pois0n
Old
(Last edited by egzthunder1; 18th January 2011 at 05:19 PM.)
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Nov 2010
Mod Edit: Asking of warez is prohibited under XDA rules

Sent from my SPH-P100 using XDA App
 
mmathai77
Old
(Last edited by egzthunder1; 18th January 2011 at 05:19 PM.)
#10  
Senior Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 107
Join Date: Dec 2010
Mod Edit: Promotion of warez is prohibited under XDA rules

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

[OTA Captured] Verizon LG G Pad 8.3 Finally Gets Official KitKat Update

It’s been almost nine months since the LG G Pad … more

Enjoy Wallpaper Overload with PhotoPhase

We don’t usually feature live wallpapers on the XDA Portal unless they are somewhat innovative … more

Monitor What Your Phone’s Camera Sees with Android Wear

Having a smart device strapped to your wrist certainly has its merits. A … more

Mod Lets You Have Stereo Speakers on Your Sony Xperia Z1 (Sort Of)

The stereo speakers onthe Sony Xperia Z2areprobably a relatively large … more