5,597,762 Members 36,439 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Application unlock for HTC Monet (Virgin Lobster 700tv)

Tip us?
 
colonel
Old
(Last edited by colonel; 15th December 2006 at 11:05 AM.) Reason: changed title
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 36
Posts: 585
Join Date: Dec 2005
Location: london
Cool Application unlock for HTC Monet (Virgin Lobster 700tv)

Been trying everything on the Internet and managed to make some headway with Monet (Virgin Lobster 700tv) unlock (this might work for Meteor/C700 as well).

1. Firstly you need to get rid of the 'registry security policy' lock.

Download cert install sp.zip:
[see attachment]

a. copy "SP_AllowCertificateInstall.cab" to the root of Monet memory or card
b. Use file explorer on monet to navigate to file. Click to run. Should run ok.
c. Unzip "SDA_ApplicationUnlock.zip" on PC and run "SDA_ApplicationUnlock.exe" whilst Monet is connected via activesync

2. Copy registry editor onto Monet. I used PHM, but others should work. Note install PHM loader on PC whilst monet is connected via activesync. It might install correctly on Monet, it might not. This does not matter. Just navigate on your PC to Program Files\phm and find the .exe file and copy to root of Monet memory or card.

Also nice free remote registry editor here (works from PC whilst phone is connected via activesync):
http://www.breaksoft.com/Blog/Utilit...ry_Editor.aspx

Excellent 'free' combined file explorer and registry editor (perhaps for later - after app. unlock) SGS:
http://www.handango.com/PlatformProd...95244&R=195244

3. Using phm (or the registry app you like) change the four keys specified in this guide (you might find the above process has already reset 1001 and 101b:
http://wiki.spv-developers.com/HTC_A...n_Unlock_Guide

They are:
Under HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies:
a. Change the DWORD named "1001" to 1 (could originally be 2)
b. Change the DWORD named "1005" to 40 (could originally be 16)
c. HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies\0000 1017 = 128 or 16 (before) 144 (after)
d. HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies\0000 101b = 1 (this key might not exist, if so, create it).

4. Restart

5. HOORAY. Now your phone is fully application unlocked.

-----the following procedure is to SIM Unlock, this currently does not work. Possibly spv-services will be updated at some time to work with the Monet---->
6. Now download spv_services:
http://www.spv-developers.com/forum/...read.php?t=236

a. copy the cert.cab file to you Monet. Select and run using File explorer. it should run fine.

b. Next step. Run SPV_services from PC whilst phone still connected via Activesync. Should unlock ..... however I get checksum error....

Will investigate. Anyone have any luck please say. At least we can now get the phone app.unlocked.

------------------------->

Note: I have read that the phone might again become app.locked if you do a hard reset. If this is the case, just follow the above again.

rgds
Attached Files
File Type: zip cert install sp.zip - [Click for QR Code] (97.2 KB, 5568 views)
**
Note 3
Previous: iPhone 5s, HTC One, Nexus 4, Sony Xperia P, Samsung G SIII, Galaxy Nexus, Nokia 710, Galaxy S, Xperia Ray, iPhone 4s, Dell Venue Pro, BB 9800, Sensation, ChaCha, Desire S, Mozart, BB9780, HD7, Desire, Nokia N97 Mini, iPhone 4, Mini HD, Legend, BB9000, Nokia E72, Nexus 1, Touch HD, Snap, Click, BB9700, T-Mob Pulse (U8220), iphone 3GS, Diamond 2, Nokia E63 & E71, Palm Treo Pro, Magic, S740, Touch Pro, Jade, Diamond, x7500, Elf, S730,S710, S620, Universal, Hermes
 
zYxMa
Old
#2  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 39
Join Date: Jan 2006
Location: Kent
Quote:
Originally Posted by colonel View Post
(...)

b. Next step. Run SPV_services from PC whilst phone still connected via Activesync. Should unlock ..... however I get checksum error....

(...)
So this thread should not be named Full unlock for HTC Monet :>
 
bongmaster
Old
#3  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 57
Join Date: Dec 2006
apparently wen i tell spv services to use simlock tool. it freezes at a blue screen trying to load a php.. this is after i input AGREE into the box..

it opens fine b4 that.. am i doing anything wrong?
 
colonel
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 36
Posts: 585
Join Date: Dec 2005
Location: london
Quote:
Originally Posted by bongmaster View Post
apparently wen i tell spv services to use simlock tool. it freezes at a blue screen trying to load a php.. this is after i input AGREE into the box..

it opens fine b4 that.. am i doing anything wrong?
SPV-Services needs to access the internet.

A php is an active type of web page.

It would appear that there is something blocking it from access the internet. Most probably a firewall on your PC, either the internal windows one, or a 3rd party package you have installed. You need to check this.

If its for the Monet I wouldn't bother anyhow as SPV-Services can not currently SIMunlock this phone.

rgds
**
Note 3
Previous: iPhone 5s, HTC One, Nexus 4, Sony Xperia P, Samsung G SIII, Galaxy Nexus, Nokia 710, Galaxy S, Xperia Ray, iPhone 4s, Dell Venue Pro, BB 9800, Sensation, ChaCha, Desire S, Mozart, BB9780, HD7, Desire, Nokia N97 Mini, iPhone 4, Mini HD, Legend, BB9000, Nokia E72, Nexus 1, Touch HD, Snap, Click, BB9700, T-Mob Pulse (U8220), iphone 3GS, Diamond 2, Nokia E63 & E71, Palm Treo Pro, Magic, S740, Touch Pro, Jade, Diamond, x7500, Elf, S730,S710, S620, Universal, Hermes
 
bongmaster
Old
#5  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 57
Join Date: Dec 2006
Quote:
Originally Posted by colonel View Post
SPV-Services needs to access the internet.

A php is an active type of web page.

It would appear that there is something blocking it from access the internet. Most probably a firewall on your PC, either the internal windows one, or a 3rd party package you have installed. You need to check this.

If its for the Monet I wouldn't bother anyhow as SPV-Services can not currently SIMunlock this phone.

rgds

1st thing i checked was the firewall..

i know wat a php is i run a phpbb forum and yea it is a Monet (lobster 700)..

shame ( i really need to unlock the networks on it ) i have an O2 sim and wen i put it in it askes for a network unlock code.. if only i had that code.. any idea how to obtain it?
 
colonel
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 36
Posts: 585
Join Date: Dec 2005
Location: london
the only way currently is to use virgin or a commercial service

If you put at least £30 of talk time on your virgin account, they will send you the unlock code for free.
Otherwise search google or this forum for a commercial unlocking service.

rgds
**
Note 3
Previous: iPhone 5s, HTC One, Nexus 4, Sony Xperia P, Samsung G SIII, Galaxy Nexus, Nokia 710, Galaxy S, Xperia Ray, iPhone 4s, Dell Venue Pro, BB 9800, Sensation, ChaCha, Desire S, Mozart, BB9780, HD7, Desire, Nokia N97 Mini, iPhone 4, Mini HD, Legend, BB9000, Nokia E72, Nexus 1, Touch HD, Snap, Click, BB9700, T-Mob Pulse (U8220), iphone 3GS, Diamond 2, Nokia E63 & E71, Palm Treo Pro, Magic, S740, Touch Pro, Jade, Diamond, x7500, Elf, S730,S710, S620, Universal, Hermes
 
burticek
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Mar 2006
Quote:
Originally Posted by colonel View Post
1. Firstly you need to get rid of the 'registry security policy' lock.

Download cert install sp.zip:
http://www.spv-developers.com/forum/...read.php?t=425
Hi, I have a question. I would like to try it but the link above shows: Invalid Thread specified. If you followed a valid link, please notify the administrator :(
 
burticek
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Mar 2006
Quote:
Originally Posted by burticek View Post
Hi, I have a question. I would like to try it but the link above shows: Invalid Thread specified. If you followed a valid link, please notify the administrator :(
Edit: Never mind. I have found it ;)
 
classicxda
Old
#9  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 87
Join Date: May 2005
Default Virgin Lobster

I have followed all the instructions

I get an error when running the sim lock to as follows:

Encrypted checksum not found

I then use a vodafone sime and get Network is locked. PLease input unlock code.

Any ideas?

SteveW
 
colonel
Old
#10  
Senior Member - OP
Thanks Meter 36
Posts: 585
Join Date: Dec 2005
Location: london
Quote:
Originally Posted by classicxda View Post
I have followed all the instructions

I get an error when running the sim lock to as follows:

Encrypted checksum not found

I then use a vodafone sime and get Network is locked. PLease input unlock code.

Any ideas?

SteveW
simunlock is not working yet on the monet.
this procedure only app. unlocks

rgds
c.
**
Note 3
Previous: iPhone 5s, HTC One, Nexus 4, Sony Xperia P, Samsung G SIII, Galaxy Nexus, Nokia 710, Galaxy S, Xperia Ray, iPhone 4s, Dell Venue Pro, BB 9800, Sensation, ChaCha, Desire S, Mozart, BB9780, HD7, Desire, Nokia N97 Mini, iPhone 4, Mini HD, Legend, BB9000, Nokia E72, Nexus 1, Touch HD, Snap, Click, BB9700, T-Mob Pulse (U8220), iphone 3GS, Diamond 2, Nokia E63 & E71, Palm Treo Pro, Magic, S740, Touch Pro, Jade, Diamond, x7500, Elf, S730,S710, S620, Universal, Hermes

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Polish Your Custom Themes with Theme Debugger

Creating a custom Android theme from scratch can be quite the laborious task. In addition to … more

Clean Up Your Logcat Code with Lib Cleaner

Some of you may think that writing code is the hardest part of development. It’s not, as the … more

Tweak Your Xperia Device’s Camera App Yourself

We’ve come to expect nearly perfect cameraperformancein our modern day … more