FORUMS

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

Huawei’s Rapid Rise to Third Place in the Smartphone Race

Huawei has quickly grown to become one of the world’s biggest … more

[TUT] Flashing your First GSM 512LEO Rom - With HSPL4 (For Noobs)

11,350 posts
Thanks Meter: 14,283
 
By mskip, Retired Senior Moderator on 31st December 2009, 03:57 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
18th January 2011, 11:14 AM |#1501  
silverwind's Avatar
Senior Member
Flag Neverending Land
Thanks Meter: 100
 
More
Quote:
Originally Posted by monoyiosc

Problem solved thanks for all the help

You're welcome
Nice to know that you finally solved the problem
 
 
19th January 2011, 04:52 AM |#1502  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
hi. i have a question regarding the HSPL...

under your second step: Flash HSPL, i dont understand this sentence > "IMPORTANT: To install/uninstall this HSPL3 there must be any SPL version from this list on your device:
SPL 1.42.0000, SPL 1.62.0000, SPL 1.66.0000, SPL 2.07.0000, SPL 2.08.0000, SPL 2.10.000"


how can I check my SPL version?

thanks and cheer~
19th January 2011, 10:32 AM |#1503  
mskip's Avatar
OP Retired Senior Moderator
Flag Norfolk
Thanks Meter: 14,283
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by just1223

hi. i have a question regarding the HSPL...

under your second step: Flash HSPL, i dont understand this sentence > "IMPORTANT: To install/uninstall this HSPL3 there must be any SPL version from this list on your device:
SPL 1.42.0000, SPL 1.62.0000, SPL 1.66.0000, SPL 2.07.0000, SPL 2.08.0000, SPL 2.10.000"


how can I check my SPL version?

thanks and cheer~

Shut down your phone, Hold in the 'Volume Down' button on the side of your phone while briefly pressing the power button to turn the phone on. Keep holding in the 'Volume Down' button until a tri colour screen appears and then you can let go. This is the Bootloader screen and if you look at the second line down it will tell you what version your SPL is.

Unless you have the newest 3.14 stock rom on your phone then you should have a compatable SPL and can flash HardSPL right away. If you SPL is 3.03 then you will need to downgrade your rom first using the instructions in *THIS* thread to flash a compatable rom before you can flash HardSPL.

Hope that clears things up a bit.

Mark.
The Following User Says Thank You to mskip For This Useful Post: [ View ]
19th January 2011, 12:09 PM |#1504  
MalekoUK's Avatar
Senior Member
Flag UK
Thanks Meter: 401
 
More
Thumbs up
Thanks for this tutorial!

Made it easy and straight forward!


I got tired of O2 delaying or even not releasing rom updates when other providers do, so I HSPL my device and installed the HTC official rom, quick, easy and with no problems. Many thanks!
19th January 2011, 12:17 PM |#1505  
mskip's Avatar
OP Retired Senior Moderator
Flag Norfolk
Thanks Meter: 14,283
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by MalekoUK

Thanks for this tutorial!

Made it easy and straight forward!


I got tired of O2 delaying or even not releasing rom updates when other providers do, so I HSPL my device and installed the HTC official rom, quick, easy and with no problems. Many thanks!

You're welcome im glad it went smoothly for you

MArk.
19th January 2011, 01:02 PM |#1506  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thank you!
While there may be many swathes, I would love to personally thank you, and everyone involved in this project for this. I could certainly have not done it without y'all!

Cheers!
20th January 2011, 09:09 AM |#1507  
djpaan's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
This thread is great!
I have one question regarding uninstallation:

Since I've upgradede ROM to 2.15.50 and put a custom rom, now I want to go back to stock rom, but from the official rom page I've downloaded this:
RUU_Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2_Radio_CRC_Signed_15.32.50.07U_2.07.51.22_2_Ship

Sine that was my stock rom and the radio was 2.07.51, do I need to perform task 29 first then radio change then this rom or?

Thanks in advance,
A
20th January 2011, 12:58 PM |#1508  
ClydeB1's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,351
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by djpaan

This thread is great!
I have one question regarding uninstallation:

Since I've upgradede ROM to 2.15.50 and put a custom rom, now I want to go back to stock rom, but from the official rom page I've downloaded this:
RUU_Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2_Radio_CRC_Signed_15.32.50.07U_2.07.51.22_2_Ship

Sine that was my stock rom and the radio was 2.07.51, do I need to perform task 29 first then radio change then this rom or?

Thanks in advance,
A

No just flash the rom and it will replace the radio. If you flash via sd card it will remove hspl also and change back to stock spl. If you can't flash via sd, flash via usb and then run hspl and change spl back to the correct stock spl.
21st January 2011, 10:21 PM |#1509  
Junior Member
Flag Halmstad
Thanks Meter: 0
 
More
Back from repair, but...
Hello, i hope somebody can give me a hint. I got my HD2 back from repair today, and wanted to get my android back on, i did all like i did before, but now i,m stuck in MAGLDR 1.12, only i cant make any selections, cant move up or down with volume like before. Cant flash anything, because i cant get into bootloader, should i start to use my HD2 as an paper wight? Any help will be apriciated...

Regards

Peter, sweden but danish....
25th January 2011, 04:11 PM |#1510  
ClydeB1's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,351
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by peltondk

Hello, i hope somebody can give me a hint. I got my HD2 back from repair today, and wanted to get my android back on, i did all like i did before, but now i,m stuck in MAGLDR 1.12, only i cant make any selections, cant move up or down with volume like before. Cant flash anything, because i cant get into bootloader, should i start to use my HD2 as an paper wight? Any help will be apriciated...

Regards

Peter, sweden but danish....

Can you still boot into bootloader mode? If so then try going back to stock rom and try again.
29th January 2011, 07:20 PM |#1511  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Exclamation Just to be sure :)
Hi! I want to install Android on my HD2 but it was said to me, that first I need to install radio at least 2.08. for this I need HardSPL. From your Thread I briefly understend how to make it so I wanna try it. Just to be sure if something goes wrong:if I will make factory reset, will it help and will make my phone as a "brand new" or with installing HardSPL and radio I will change it completely? I saw there is some way how to uninstall HardSPL just didn't understand it well... So I want to have some "backdoor" just in case.
Thank you for answer!

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes