Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,814,166 Members 45,903 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum
View Poll Results: Post your eMMC Serial
SEM04G 2.17GiB Gfree 97 26.15%
SEM04G 2.17GiB Visionary 67 18.06%
SEM04G 2.17GiB (Failed eMMC) 17 4.58%
M4G2DE 2.10GiB Gfree 115 31.00%
M4G2DE 2.10GiB Visionary 24 6.47%
M4G2DE 2.10GiB (Failed eMMC) 51 13.75%
Voters: 371. You may not vote on this poll

Post your eMMC serial

Tip us?
 
xdviper
Old
(Last edited by xdviper; 20th May 2011 at 05:20 PM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 156
Posts: 1,614
Join Date: Jan 2009
Location: SoNY
Default Post your eMMC serial

A lot of bricks been happening, and #G2root has come down to the eMMC chip being the culprit, it's not a defective one but one that goes bad after a while. It just dies for unknown reasons. I'd like people to post their eMMC serials, if recovery gives them an error such as "can't mount cache, data, etc"


You need adb setup for this, use one of the stickys to get started with adb

1, start up adb and type these in.
Code:
adb reboot recovery
2, after the device starts up in recovery, enter this
Code:
adb shell
3, and then this, your serial number should come up after mmc0:0001
Code:
cat /proc/kmsg | grep 'mmc0:0001'
It looks like M4G2DE 2.10 GiB is the bad one, judging from what the #G2root devs say, but lets see what our side is.

Thanks

And unfortunaly I got the bad one too, rooted with gfree, this is what I got
<6>[ 8.328460] mmcblk0: mmc0:0001 M4G2DE 2.10 GiB

5/20/11 Edit: Added a poll, if you'd like to see more options please let me know.
Nexus 4&5
Nexus 7 (2013)
if it ain't broke, don't fix it.
The Following 2 Users Say Thank You to xdviper For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Shivansh
Old
#2  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 34
Join Date: Aug 2010
<6>[ 8.596679] mmcblk0: mmc0:0001 SEM04G 2.17 GiB

That's what mine shows. Don't know if it's the good one?

I'm just curious that if emmc is the culprit then how come no one who rooted using the "non" gfree method never had this issue - at least no one in the forums so far has said that they used the non-gfree method and encountered this issue.

This is my second phone that I've rooted with gfree. The first one died when I was trying to restore IcedGlacier nandroid backup coming from RoyalGinger; with the same clockwork can't mount cache errors. I had the eng bootloader and had tried every thing (even sdparted) but couldn't get it to work.

All I'm trying to say is that it may be the combination of emmc and gfree? What do you think?

Since my current phone is also rooted using gfree; I'm contemplating to revert it back to stock and use the other rooting method.

Thanks for trying to find the cause of this issue.
 
xdviper
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 156
Posts: 1,614
Join Date: Jan 2009
Location: SoNY
It looks like you have the good emmc, but still can't be sure.

That's exactly what I wanna figure out, how many people used the other method to root and if they had any errors yet and which method they used. We all need to be a little bit more cooperative and help us figure this out.
Nexus 4&5
Nexus 7 (2013)
if it ain't broke, don't fix it.
 
neidlinger
Old
#4  
neidlinger's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 447
Posts: 2,365
Join Date: Aug 2010
Location: Cincinnati
Quote:
Originally Posted by xdviper View Post
That's exactly what I wanna figure out, how many people used the other method to root and if they had any errors yet and which method they used. We all need to be a little bit more cooperative and help us figure this out.
Here is mine... hope it helps in your quest.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	serial.JPG
Views:	3284
Size:	27.8 KB
ID:	598179  
HTC | Glacier | Cyanogen(mod) 7 nightly
B&N | Nook Color | Cyanogen(mod) Nightly

Asus | Transformer | Cyanogen(mod) 9
Logitech | Revue | Factory spec
Newcomers to the HTC Glacier? Please read me
My Social Networks.
The Following User Says Thank You to neidlinger For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
vqt
Old
(Last edited by vqt; 20th May 2011 at 01:41 AM.) Reason: Update
#5  
vqt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 36
Posts: 321
Join Date: Mar 2011
I rooted with g-free method. Mines shows up the same as the OP
M4G2DE 2.10 GiB. Does this mean I have the bad one? Getting a little concerned at this point. I have flashed a few roms, a few kernels and all of the radios in the past 2 months since I got the phone. I haven't had any problem. Waiting to see what others will do as in unrooting and re-rooting with another method.

Edit: I took the plunge and unrooted my phone to stock. Then rooted again with the visionary method. Worked fine. No problems.
 
TehVeggie
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Feb 2011
Haven't had any problems, rooted via gfree.
It seems like I have the "better" emmc chip though, I've flashed maybe 10-20 times, different roms and kernels. No radios yet though.
Reading about this stuff has got me a bit paranoid, lol.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	emmc.jpg
Views:	1879
Size:	20.9 KB
ID:	598312  
 
jdkoren
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 43
Posts: 368
Join Date: Jan 2011
Location: Silicon Valley
Code:
cat proc/kmsg | grep 'mmc0:0001'
I don't get any result when I run this command. I've tried in adb shell and in terminal emulator - no dice. If it matters, I'm rooted with gfree, running CM7 with faux123's kernel.
 
lowandbehold
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 1,134
Posts: 3,530
Join Date: Feb 2011
Location: Vandling, PA
I got the good one..
 
h22aboi
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 127
Join Date: Nov 2010
Feels like I won the lottery or something.... I got the "good one".

mmcblk0: mmc0:0001 SEM04G 2.17 GiB

Used root.sh method first, then used GFREE method after that method came out for CID 111111~. I knew my third exchange would be the charm! Or was it four? Lost count.. lol.

I've been scared and kept my phone s-off debloated stock, but now I feel like exploring.
Now to flash TRUEBLUE's panache ROM....
 
Phateless
Old
#10  
Phateless's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 447
Posts: 4,740
Join Date: Aug 2010
Location: Oakland
Personally I never liked the idea of CID unlock. If I want to unlock my phone I'll just ask T-mobile, they're very cooperative.

I have s-off with engineering bootloader and I'm happy.

Sent from my HTC Glacier using XDA Premium App
-Joshua
All you need to get a firm solar iQuote is an internet connection and 3 minutes.
http://www.sungevity.com/get-your-iq...@sungevity.com

Dropbox FTW http://db.tt/sQjzpz9
2D Gallery! - http://www.mediafire.com/?mzmjmkzmyxj

myTouch 4G Links:
PD15IMG.zip (2.2.1)
DISPLAY TEST

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes