Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,657 Members 44,348 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Can you CID unlocked your phone twice?

Tip us?
 
sacosta74
Old
#1  
sacosta74's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 53
Join Date: Jun 2005
Location: New York
Question Can you CID unlocked your phone twice?

Unknown error while trying to unlocked CID my phone
Hello there,

I am trying to unlocked CID my 3525 Cingular and I noticed that my registry settings are different than those in the instructions.

This is strange since I CID unlocked my phone successfully a while back. At some point after the fact, I did a Program-->Clear Storage-->Clear Storage.

I tried to re-install the software and I got the following error:

Initialization failed. Reason: Can't map I/O.

This means the phone is CID locked, so I proceed it to unlock it again.

1. Application unlock your phone using regeditstg and do the following :
HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies\0000 1001 = 2 -->Change the value data from 2 to 1 - My phone was already 1
HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies\0000 1005 = 16 --> Change the value data from 16 to 40 - My phone gives me an error when I try to save it with the value 40.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies\0000 1017 = 128 --> Change the value data from 128 to 144 - This value is set to 16. I can not save the value 144.

Is there anything am I missing? I have not run the other steps, since these ones were unsuccessful.

Thanks for your cooperation on this matter
SAcosta

Device: HERM100 - 8525 Cingular (Super CID)
ROM: Mobile VI Black Cingular Edition v2.5
Radio: 1.41.00.10 SPL: 1.40.Olipro (HardSPL v6)
Problems?
1. Search Forum
2. Read WIKI
3. Read Mrvanx's GUIDES!.
 
sledwrecker
Old
#2  
sledwrecker's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 95
Join Date: May 2007
Location: Minneapolis MN
I just went throught this.

Get the SDA unlocking tool from the other threads regarding unlocking.

Run that.

Ignore the registry changes you can't make them.

Get ITSutil the older version 050628 and extract it to root of C:\

copy the itsutil.dll to C:\windows and C:\windows\system32

run the pdocread with no arguments and fallow the rest of the steps as far as uploadign the file and stuff.. works for me this way
AndroidROCKS!
-----------------------
If you're still run'n iOS then you're eat'n retard sandwiches!
-----------------------
Samsung Galaxy Note II (i605)
OS:CleanROM ACE 5.0 "da bomb"
 
sacosta74
Old
#3  
sacosta74's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 53
Join Date: Jun 2005
Location: New York
Thumbs up It works. I will add this information to the sticky

Hey man!

It works. Thank you very much.

Now I can continue installing all the goodies:

Microsoft Office 6 for smart phone
Tornado Power Control running at 252mHz
WM5 Storage and other hacks.

Thanks again
SAcosta

Device: HERM100 - 8525 Cingular (Super CID)
ROM: Mobile VI Black Cingular Edition v2.5
Radio: 1.41.00.10 SPL: 1.40.Olipro (HardSPL v6)
Problems?
1. Search Forum
2. Read WIKI
3. Read Mrvanx's GUIDES!.
 
Mr17
Old
#4  
Mr17's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 0
Posts: 142
Join Date: Apr 2006
Default Tried

I tried doing a clearstorage, followed by running the SDA_ApplicationUnlock.exe, app comes up and says somthing like "device unlock, reboot now", I do thatand i still get a security message on my phone when i run pdocread, then pdo cread errors out saying it might be running or my phone is app locked. any ideas

edit: this is on my 3125 star trek
 
megaresistenza
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2008
Umm ma nessun Italiano mi sa spiegare come
poter aggiornare la rom del Mio Qtek 8500
Grazie
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes