Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[USER] CM7 General Discussion thread

OP dalingrin

24th September 2011, 12:41 AM   |  #5111  
oldman_58's Avatar
Senior Member
Sunny Florida
Thanks Meter: 159
 
937 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by excarnate

I searched as far back as May, and didn't see anything about this.

When I boot my Nook Color (running from a card) wireless is off. I believe this used to work but it has been broken so long I'm not sure if I'm misrememberating that. This is on recent nightlies, before and after the hiatus. Currently 09222011.

I asked in Q&A and was told this was a problem in recent nightlies. Any chance for a fix so on boot it respects the state of wireless before rebooting/shutting down? Or if nothing is planned, hey! Please fix it! :)

From Terminal window

Type:
su

then copy and paste the following
Code:
sqlite3 /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db

delete from system where name = 'airplane_mode_on';
.exit
exit
exit
reboot and see if that fixes the problem.
The Following User Says Thank You to oldman_58 For This Useful Post: [ View ]
24th September 2011, 05:24 AM   |  #5112  
akenis's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
496 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Well I downloaded LCD density like people have been talking about. Not sure what to set for the reboot option, but now I can see movies in market.

But the my apps screen is all dorked up? Its like a split screen.....

And my calendar pad pro 4x1 widget won't scale to fit my screen with zeam launcher. I have workspace set to 6x8. Normally Zeal will ask and I tell it to try to fit the widget to 6x2.

So what's new in the 200 build. Is 160 resolution default?

Sent from my NookColor using XDA Premium App
24th September 2011, 05:57 AM   |  #5113  
koopakid08's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 244
 
888 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by akenis

Well I downloaded LCD density like people have been talking about. Not sure what to set for the reboot option, but now I can see movies in market.

But the my apps screen is all dorked up? Its like a split screen.....

And my calendar pad pro 4x1 widget won't scale to fit my screen with zeam launcher. I have workspace set to 6x8. Normally Zeal will ask and I tell it to try to fit the widget to 6x2.

So what's new in the 200 build. Is 160 resolution default?

Sent from my NookColor using XDA Premium App

Yep default dpi is 160.

Sent from my NookColor using Tapatalk
24th September 2011, 06:36 AM   |  #5114  
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
102 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by oldman_58

From Terminal window

Type:
su

then copy and paste the following

Code:
sqlite3 /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db

delete from system where name = 'airplane_mode_on';
.exit
exit
exit
reboot and see if that fixes the problem.

Someone on my original Q&A thread suggested Android Assistant, which showed airplane mode being on. Of course airplane mode was off in the Preferences.

This is something that shouldn't require a special program, or fancy database commands. I assume this is a bug and is on the list to fix? If not, why not?
24th September 2011, 01:09 PM   |  #5115  
oldman_58's Avatar
Senior Member
Sunny Florida
Thanks Meter: 159
 
937 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by excarnate

Someone on my original Q&A thread suggested Android Assistant, which showed airplane mode being on. Of course airplane mode was off in the Preferences.

This is something that shouldn't require a special program, or fancy database commands. I assume this is a bug and is on the list to fix? If not, why not?

My understanding is if you set Airplane mode 1 time the Nook programming does not have the ability to unset Airplane mode, the scripting will prevent that from happening while you are on that particular build, it is a flaw, that has been around since the beginning, if you run the DB commands it will fix your problem.

You may do as you choose, this is a proven method to resolve your issue.
24th September 2011, 01:20 PM   |  #5116  
newellj79's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 246
 
2,152 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Does the YouTube app work properly for anyone. I'm using n200 but it hasn't worked right in a long time. Thanks.
24th September 2011, 01:54 PM   |  #5117  
Senior Member
Boston
Thanks Meter: 21
 
176 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by newellj79

Does the YouTube app work properly for anyone. I'm using n200 but it hasn't worked right in a long time. Thanks.

I am also having problems with You Tube. - getting "Error loading, press to retry " message
24th September 2011, 05:11 PM   |  #5118  
ianPhillips1's Avatar
Senior Member
Flag Hampstead NC
Thanks Meter: 81
 
403 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Quote:
Originally Posted by derekr

I am also having problems with You Tube. - getting "Error loading, press to retry " message

Uncheck HQ when the video starts,HQ hasn't worked in a long time. As far as I know that is the only fix and there is no way to set it by default

Ian

sent from space
24th September 2011, 05:13 PM   |  #5119  
ianPhillips1's Avatar
Senior Member
Flag Hampstead NC
Thanks Meter: 81
 
403 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Quote:
Originally Posted by oldman_58

My understanding is if you set Airplane mode 1 time the Nook programming does not have the ability to unset Airplane mode, the scripting will prevent that from happening while you are on that particular build, it is a flaw, that has been around since the beginning, if you run the DB commands it will fix your problem.

You may do as you choose, this is a proven method to resolve your issue.

If you put an airplane toggle on the desktop you should be able to turn airplane mode off

Ian

sent from space
24th September 2011, 09:14 PM   |  #5120  
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
102 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by oldman_58

My understanding is if you set Airplane mode 1 time the Nook programming does not have the ability to unset Airplane mode, the scripting will prevent that from happening while you are on that particular build, it is a flaw, that has been around since the beginning, if you run the DB commands it will fix your problem.

You may do as you choose, this is a proven method to resolve your issue.

I'm sorry, I have to disagree. This is a proven method to work-around a bug until the next time a build (nightly?) is flashed, and is by no means an excuse to leave a bug in the source. Not pointing my finger at you, certainly. I appreciate your excellent and clear instructions.

My question, which still stands, is: Is someone going to fix this? It certainly won't be me, I'm not a programmer, and it would be unwise to have me mucking around with code :)

This problem only exists, AFAIK, on the Nook Color. It doesn't happen on my glacier, it doesn't happen on my wife's shadow.

To answer ianPhillips1's suggestion to put an airplane toggle widget on the desktop, I'll try it, but I note that in the Preferences it showed airplane mode as unchecked, which is why the Android Assistant was recommended (elsewhere).

Because the problem persisted through updates, I wonder if maybe the scripting might work for me until I (personally) erase entirely. Still, it doesn't help all the other folks with this problem.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
cm7, cyanogenmod, i read them d:, kilroy was here, nook color, not wearing pants, oh i read them, oh yes i do, pointless tag next to me, so? nobody reads these.
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes