Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,261 Members 52,209 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Trouble with power

Tip us?
 
Hevvy
Old
#1  
Hevvy's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 70
Join Date: Jul 2008
Location: Porto
Question [Q] Trouble with power

Hi, first of all thanks for taking the time to read this.

I have a problem with my artemis p3300, itīs not concerned with any rom since it does it with the original ROM too.

So the thing is.

when it enters stand by mode, if i have ANY multimedia player, ie. media player, S2p or any other open, it didnīt have to be playing, only open in bg, i canīt enable the phone again, i have to keep with the button pressed until the message if i want to turn my phone off appears, or else it turns of again.

i searched everywhere if anyone else is having this specific problem, but i canīt find the right words to describe it in a search engine

anyway, thanks for the time you took to read the thread and please if you have any info regarding my problem i would appreciate it.

Thanks
 
Hevvy
Old
#2  
Hevvy's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 70
Join Date: Jul 2008
Location: Porto
Quote:
Originally Posted by Hevvy View Post
Hi, first of all thanks for taking the time to read this.

I have a problem with my artemis p3300, itīs not concerned with any rom since it does it with the original ROM too.

So the thing is.

when it enters stand by mode, if i have ANY multimedia player, ie. media player, S2p or any other open, it didnīt have to be playing, only open in bg, i canīt enable the phone again, i have to keep with the button pressed until the message if i want to turn my phone off appears, or else it turns of again.

i searched everywhere if anyone else is having this specific problem, but i canīt find the right words to describe it in a search engine

anyway, thanks for the time you took to read the thread and please if you have any info regarding my problem i would appreciate it.

Thanks
This must be a really rare thing since 117 views and not just one knows anything about it
 
raving_nanza
Old
#3  
raving_nanza's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 179
Posts: 1,599
Join Date: Jul 2009
its a common battery issue

does this meen i win for answering? lol

1) you need to buy a new battery from ebay (or somewere simular)
2) keep device off after inserting new battery.
3) charge untill device shows green LED
4) turn device on

click the thanks button, you know you want to
The Following User Says Thank You to raving_nanza For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Hevvy
Old
#4  
Hevvy's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 70
Join Date: Jul 2008
Location: Porto
thanks

i will try that and see how it goes
 
raving_nanza
Old
(Last edited by raving_nanza; 1st September 2011 at 12:22 PM.)
#5  
raving_nanza's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 179
Posts: 1,599
Join Date: Jul 2009
np dude,

BUT...

if i was you i would flash a new rom before you buy a new battery.

*if it still happens with the new rom, its definatly the battery.
 
Hevvy
Old
#6  
Hevvy's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 70
Join Date: Jul 2008
Location: Porto
i already tried a looooot of roms and all do the same, even original oneīs..


thanks once again
 
raving_nanza
Old
#7  
raving_nanza's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 179
Posts: 1,599
Join Date: Jul 2009
cool, definatly the battery then dude..

make sure you dont turn the device on untill the battery is fully charged..

also, make sure you buy an Original Artemis/P3300 battery..
(i wont bore you with the reasons why, its just better if you do )
 
rs2580
Old
#8  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 49
Join Date: Oct 2006
Location: Olesnica
Hi guys!
I have Artemis with battery drain after chinesse charger damaged (something exploded inside charger)
Tryed with new battery - less then 12 hours and discharged.

Tags
power stand by media
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...