Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,300 Members 52,506 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Internet Sharing & Visual voicemail?

Tip us?
 
AngelSpirit
Old
#1  
AngelSpirit's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 58
Join Date: Oct 2007
Location: Montreal
Question Internet Sharing & Visual voicemail?

Any of you guys managed to see the Internet Sharing option in the settings, using the Rogers Focus on Fido, or in a similar situation?

And what about visual voice mail?
 
Seed 2.0
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 282
Join Date: Oct 2010
Location: OH-IO
Both are coming to At$t soon.
 
hvbelton
Old
#3  
hvbelton's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 361
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by Seed 2.0 View Post
Both are coming to At$t soon.
Please define soon
Phone: Nokia Lumia 920
O/S: ★ Windows Phone 8 ★
Tablet: Microsoft Surface
Downloads - Roms, Cabs, Apps, Themes
 
PaullikesWINMO
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 22
Posts: 420
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by AngelSpirit View Post
Any of you guys managed to see the Internet Sharing option in the settings, using the Rogers Focus on Fido, or in a similar situation?

And what about visual voice mail?

Internet Sharing is only available on the newer handsets. Unless you are really savvy you can follow the hack posted in XDA, otherwise Internet Sharing (WiFi Hotspot) is not on the menu.

As for Visual voicemail, I dont have VM from Fido so can't say if it works. I have conditional call forwarding set up to go to another number where voicemail is free (freephoneline.ca) and they also email me a copy of the voicemail.
Your Milage May Vary. I'm not responsibile for any damage. Posted for educational use only.
 
adiliyo
Old
#5  
adiliyo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 209
Posts: 1,328
Join Date: Oct 2009
Location: Los Angeles
you can get internet sharing to work if you are unlocked, VVM requries att (or whomever your provider is) to make their backend compatible, which att has stated it is in the process of doing, so i'd expect it to work by the time the new handsets come out.

i wonder how long before att starts to crack down on wp7 users tethering without paying though.
Phones: G3
Tablets: Nexus 7 32GB (2013)
 
PaullikesWINMO
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 22
Posts: 420
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Hmmm... maybe AT&T Mango update has WiFi Hotspot for older handsets? Maybe I'll reflash phone to AT&T rom and then go to Mango.

I can confirm there is no menu for WiFi hotspot on Rogers Samsung Focus. At least for my handset.
Your Milage May Vary. I'm not responsibile for any damage. Posted for educational use only.
 
ramrandhawa
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 17
Join Date: Jul 2008
If you're willing to do a little legwork, you can get the WiFi Hotspot working for Rogers Canada under Mango. The basic steps are this:

1) you need a developer unlocked (or Chevron I guess) phone so that you can deploy XAP files to the phone
2) you need to INTEROP unlock your phone -- the instructions here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1271963 work, except that you may notice a few discrepancies -- your Diagnosis App version may be 0628, and you may find that even after using the Diagnosis app to enable autoconfigure, you don't have 3G connectivity; you will after to enter the APN info manually under the cellular settings (APN: rogers-core-appl1.apn, USERNAME: wapuser, PASSWORD: wap)

3) once you have a fully unlocked phone, you deploy DiagProvXML v0.91 and use it to activate the internet sharing -- details are in the Windows Phone Development and Hacking thread, and you can see a video of it here:

http://windowsphonehacker.com/articl...hones-09-29-11

it seems to work . . .
 
enjoythemusic
Old
#8  
enjoythemusic's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6
Posts: 156
Join Date: Jan 2009
Yes, ATT users can get the WiFi Hotspot working with some work and having Dev plus other unlocks.
Enjoy the Music,

Steven
Radio Shack Nokia CT-300, Motorola 8000H, iDen GSM, Motorola MPx220, Palm Pilot, 3125, HP Jornada 720, HTC Fuze, Samsung Focus, Apple iPad 2, iPad 4 w/4G LTE, HTC Jetstream, Samsung Galaxy Note, Note II, Note III, Galaxy Gear Watch, Nexus 7, Nexus 10... and at least three others i have forgotten what they were(!).
 
PaullikesWINMO
Old
(Last edited by PaullikesWINMO; 1st October 2011 at 02:43 PM.)
#9  
Senior Member
Thanks Meter 22
Posts: 420
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by ramrandhawa View Post
If you're willing to do a little legwork, you can get the WiFi Hotspot working for Rogers Canada under Mango. The basic steps are this:

1) you need a developer unlocked (or Chevron I guess) phone so that you can deploy XAP files to the phone
2) you need to INTEROP unlock your phone -- the instructions here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1271963 work, except that you may notice a few discrepancies -- your Diagnosis App version may be 0628, and you may find that even after using the Diagnosis app to enable autoconfigure, you don't have 3G connectivity; you will after to enter the APN info manually under the cellular settings (APN: rogers-core-appl1.apn, USERNAME: wapuser, PASSWORD: wap)

3) once you have a fully unlocked phone, you deploy DiagProvXML v0.91 and use it to activate the internet sharing -- details are in the Windows Phone Development and Hacking thread, and you can see a video of it here:

http://windowsphonehacker.com/articl...hones-09-29-11

it seems to work . . .

Hmmm... yes.. nice article. Already had the Samsung Tools from And as far as I know I still have the Microsoft Deployment Software for Windows Phone. Just need to go get the DiagProvXML downloaded. Will give this a shot right now.

Now if I could only get MMS and Texting to work. I'm on Fido and it's been a challenge let me tell you !

Thanks!
PS: APN settings for Fido would be fido-core-appl1.apn

Edit: I guess I lost my Chevron in the Mango update and do not have a developer unlock. The Application Deployment fails and says I need a Dev unlocked device. Sigh.....
Your Milage May Vary. I'm not responsibile for any damage. Posted for educational use only.
 
adiliyo
Old
#10  
adiliyo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 209
Posts: 1,328
Join Date: Oct 2009
Location: Los Angeles
Quote:
Originally Posted by PaullikesWINMO View Post
Hmmm... yes.. nice article. Already had the Samsung Tools from And as far as I know I still have the Microsoft Deployment Software for Windows Phone. Just need to go get the DiagProvXML downloaded. Will give this a shot right now.

Now if I could only get MMS and Texting to work. I'm on Fido and it's been a challenge let me tell you !

Thanks!
PS: APN settings for Fido would be fido-core-appl1.apn

Edit: I guess I lost my Chevron in the Mango update and do not have a developer unlock. The Application Deployment fails and says I need a Dev unlocked device. Sigh.....
if you still have the provxml file on your phone, you can still unlock in the same manner, if you wiped before going to mango, then yea, you're SOL.
Phones: G3
Tablets: Nexus 7 32GB (2013)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Android Wear App Review: EchoWear Song Search – XDA Developer TV

Yesterday on XDA Developer TV, Producer AdamOutler tore down a Samsung … more

Blast Those Flags with Knock the Flags

Lately, we have seen a rather drastic shift in the world of mobile device gaming. The infamous Angry … more

Hide Numbers on Your SMS and Call Logs with Reflection

How many times have you given your device to someone else in order to show them a … more