Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,775 Members 40,973 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Hard-SPL - or how to CID unlock your device

Tip us?
 
chrzanek
Old
#11  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Dec 2006
Quote:
Originally Posted by RClub View Post
You can use this topic(if your device is G3)
http://forum.xda-developers.com/show...=307332&page=4
1. flash Prophet cooked rom -> you can Hardreset
2. flash shiprom then unlock
i saved my G3 like that
unfortunately it's G4. But thanks.
 
Junner2003
Old
(Last edited by Junner2003; 5th October 2007 at 10:29 PM.)
#12  
Senior Member
Thanks Meter 3
Posts: 584
Join Date: Apr 2007
Location: Texas
Hard-SPL not working at all on my WIZ (T-Mobile MDA VARIO US G4) CID unlock impossible! Anybody an idea how to get it unlocked?
The spl flashing works fine and it even shows the olip spl when rebooting the wiz but afterwards everything remains the same - can't flash other roms!
 
the-equinoxe
Old
#13  
the-equinoxe's Avatar
Retired Moderator
Thanks Meter 13
Posts: 1,959
Join Date: Jul 2006
Quote:
Originally Posted by Junner2003 View Post
Hard-SPL not working at all on my WIZ (T-Mobile MDA VARIO US G4) CID unlock impossible! Anybody an idea how to get it unlocked?
The spl flashing works fine and it even shows the olip spl when rebooting the wiz but afterwards everything remains the same - can't flash other roms!
Have you tried the Mun RUU in the Hard SPL posted in TS of the Hard SPL thread?
How does the Soft SPL work?
Current device:
HTC One M7
 
4irm
Old
#14  
Senior Member
Thanks Meter 4
Posts: 283
Join Date: Apr 2007
Location: Sydney
is it possible to use it even with my SPL? (see signature)

cheers
irm
 
rorszaik
Old
#15  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 16
Join Date: Sep 2007
I have an extra 8125 laying around so I thought I would play with it. I applied your update and I am going to assume I can upgrade the 8125 to WM6 as long as the IPL and SPL doesnt change. I have looked at some other post on this site and there seems to be options in wich you can upgrade the IPL/SPL and still CID and SIM unlock the 8125. At the present with the solution from this thread I have the 8125 Sim unlocked.
 
koolaid359
Old
#16  
koolaid359's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 0
Posts: 125
Join Date: Dec 2007
Location: Dallas, Texas
Default total noob here

Quote:
Originally Posted by Olipro View Post
This is Hard-SPL for the G4; flashing procedure is essentially the same as G3 although do make sure that the filesize you flash is 0xC0000 rather than the 1MB that people flash for a G3.

Cheers!

PS: while this has been tested and is known to work, I do not actually own a Wizard and so am relatively limited in the help I can offer with regard to issues you may have getting your device working or whatever
i know my device is a G4 so am in the right place, but what exactly do i do with this file?
 
CRACING
Old
#17  
CRACING's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 593
Posts: 4,418
Join Date: Jun 2008
Location: Southern India

 
DONATE TO ME
Default How to upgrade a unlocked HTC Wizard

Hi

I have a used Qtek 9100 with preinstalled NBD 9.3 ( Do not know who did it? ). I know it is a G4 and it may be CID Unlocked. I wanted to flash a new or another ROM so what should I do.

What is the HardSPL and SoftSPL, do I need to use these to flash new rom to my mobile.

I have installed/checked the Wizard Service Tool v4.2.2. These are the info..

--------------------------------------------------------------------
CPU: Texas Instruments - OMAP850
MODEL: Wizard
IMEI: 356384008852681

=> Bootloaders:
IPL: 2.17.0001 (G4 device)
SPL: 2.17.0001 (G4 device)
Built on Feb 10 2006 at 11:55:14
Copyright (c) 2003 High Tech Computer Corporation

=> Firmware:
OS: 5.2.xxx (Build 18125.0.4.2)
ROM: 0.0
Registry AKU: .0.4.2
Radio: 02.07.1
Protocol: P413.1.03

=>Extended_ROM:
Version: Unknown
Name: Extended_ROM
Status: hidden

=> Drives and partitions:
|--Handle--|---Size---|
4fb80df6 - 19.00k (0x4c00)
ee9ce08e - 9.99M (0x9fd800)
ceadaa12 - 43.24M (0x2b3e000)
eeb28aa2 - 50.88M (0x32e0000)
eeb287ee - 3.00M (0x300000)
0eb2879a - 3.06M (0x30fc00)

=> DOC chip unique ID:
00000000fd23020138300e891503067f
Key Index: 2

------------------------------------------------------------

Please guide me.

At last, BT icon is disabled in taskbar. How to enable it? Please help....

Many Thanks
Srikanth.K
 
zabardast_1
Old
#18  
zabardast_1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1
Posts: 1,680
Join Date: Aug 2007
Location: Lahore
Quote:
Originally Posted by ksrikanth View Post
Hi

I have a used Qtek 9100 with preinstalled NBD 9.3 ( Do not know who did it? ). I know it is a G4 and it may be CID Unlocked. I wanted to flash a new or another ROM so what should I do.

What is the HardSPL and SoftSPL, do I need to use these to flash new rom to my mobile.

I have installed/checked the Wizard Service Tool v4.2.2. These are the info..

--------------------------------------------------------------------
CPU: Texas Instruments - OMAP850
MODEL: Wizard
IMEI: 356384008852681

=> Bootloaders:
IPL: 2.17.0001 (G4 device)
SPL: 2.17.0001 (G4 device)

Built on Feb 10 2006 at 11:55:14
Copyright (c) 2003 High Tech Computer Corporation

=> Firmware:
OS: 5.2.xxx (Build 18125.0.4.2)
ROM: 0.0
Registry AKU: .0.4.2
Radio: 02.07.1
Protocol: P413.1.03

=>Extended_ROM:
Version: Unknown
Name: Extended_ROM
Status: hidden

=> Drives and partitions:
|--Handle--|---Size---|
4fb80df6 - 19.00k (0x4c00)
ee9ce08e - 9.99M (0x9fd800)
ceadaa12 - 43.24M (0x2b3e000)
eeb28aa2 - 50.88M (0x32e0000)
eeb287ee - 3.00M (0x300000)
0eb2879a - 3.06M (0x30fc00)

=> DOC chip unique ID:
00000000fd23020138300e891503067f
Key Index: 2

------------------------------------------------------------

Please guide me.

At last, BT icon is disabled in taskbar. How to enable it? Please help....

Many Thanks
Srikanth.K
With IPL/SPL 2.17.0001 and running NBD 9 series,which is a wm6 rom,it must have be upgraded through 'SoftSPL' method,now you can change the rom either with SoftSPL or if you want to get your phone semi-CID unlocked,you can apply 'HardSPL',it'll flash patched IPL/SPL to make it semi-CID unlocked,remember,a G4 device cannot be permanantly CID unlocked like a G3 phone,but you'll be able to flash any wm6 or 6.1 rom easily with HardSPL.
HardSPL method is done only once and after that you can flash and change rom easily,where as,with SoftSPL,you'll have to do the Flash every time through SoftSPL,but it doesn't change the original Bootloaders (IPL/SPL).
The choice is your !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I-mate K-jam
CID/SIM UNLOCKED

IPL 2.26/SPL 2.26/GSM 2.69.11

Rom Version:
TNT 19213 Series Professional Edition


"Anything you still can't cope with is,therefore,your own problem.
 
machostar
Old
#19  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 13
Join Date: Oct 2011
How to upgrade my i-mate K-JAM? please help me

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Browse the Internet with the Innovative Atlas Web Browser

For the most part, Chrome, Firefox, and Dolphin Browser have no real rivals among … more

Choose from Over a Thousand Battery Styles with 3Minit Battery Mod

The battery style in stock Android looks pretty dull. It doesn’t … more

Organize Your Cloud Storage Files with Unclouded

Cloud storage services like Dropbox or Google Drive have grown in popularity dramatically … more

XDA Xposed Tuesday: Blur Your System Notification Panel – XDA Developer TV

Listen, we love innovative applications and modules that … more