Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[APP] ADB WiFi

OP bartito

8th February 2012, 02:30 PM   |  #1  
bartito's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 1,212
 
2,542 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
Donate to Me
Hi,

I have developed another small application.

In this case, is an small utility to allow to establish connections with the device using the WiFi network.

You can try and post bugs, if any

INSTRUCTIONS

(I assume you have ADB installed in the PC):

- Execute this application in your android device
- Click the bug image until it becomes green (you probably need to provide superuser permissions)
- Open a terminal or command session in your PC
- execute "adb connect XX.XX.XX.XX" in the PC (the connect address is provided by my application
- execute "adb shell" in the PC (or any ADB command)

CHANGELOG

1.0.1

First release

1.0.2

Spanish translation

1.0.3

Added error if no active WiFi connections

1.0.4

Small layout update

1.0.5

Compatibility with small screen resolutions
Corrected bug

1.0.6

Internal improvements

1.0.7

Automatically disconnect WiFi mode when connected to PC (and automatically restore WiFi mode on disconnect from PC)

1.0.8

Added preferences window
Added ability to enable ADB WiFi mode on boot

1.0.9

Bug corrected

2.0.0

Full rewriten code

2.0.1

Translation to dutch added (Thank's to doekoe87 @ xda)
Small improvements

2.0.2

Automatically stops service when disconnected

2.3.4

Bugs corrected
Added ads in free version
Added greek translation (thank's to dancer_69@xda)
Added slovak and czech translations (thank's to mGi00@xda)

3.0.0

Full rewritten

PERMISSIONS

Via Manifest.xml

ACCESS_WIFI_STATE
CHANGE_WIFI_STATE

To trigger WiFi state and enable WiFi

BATTERY_STATS

To known the connected cable wype when cable attached to device

BOOT_COMPLETED

In order to receive a broadcast when device bootups ended
(for auto-enable ADB WiFi service, if allowed)

Via Superuser and su interface

ROOT_PERMISSION

To restart ADB server




please, if you have a few free minutes, translate the attached strings file to your language.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	qr.png
Views:	16403
Size:	504 Bytes
ID:	893514   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-11-13-22-25-24.jpg
Views:	6548
Size:	59.4 KB
ID:	3014293   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-11-13-22-25-38.jpg
Views:	1446
Size:	107.0 KB
ID:	3014294   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-11-13-22-25-46.png
Views:	1588
Size:	118.3 KB
ID:	3014295  
Last edited by bartito; 14th November 2014 at 09:20 AM.
The Following 29 Users Say Thank You to bartito For This Useful Post: [ View ]
8th February 2012, 02:31 PM   |  #2  
bartito's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 1,212
 
2,542 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
Donate to Me
** reserved **
The Following 2 Users Say Thank You to bartito For This Useful Post: [ View ]
8th February 2012, 10:09 PM   |  #3  
bartito's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 1,212
 
2,542 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
Donate to Me
QR Code to Android market download is on the first post.
The Following User Says Thank You to bartito For This Useful Post: [ View ]
9th February 2012, 12:56 AM   |  #4  
Ebaum1's Avatar
Senior Member
Flag Columbus, Oh
Thanks Meter: 49
 
208 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Text at the bottom is cut off. HTCHero(cdma)(mdpi) if that helps.

Sent from my HERO200
9th February 2012, 08:06 AM   |  #5  
bartito's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 1,212
 
2,542 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by Ebaum1

Text at the bottom is cut off. HTCHero(cdma)(mdpi) if that helps.

Sent from my HERO200

Thank's for the report.
New version in the market is compatible with low screens resolution
14th February 2012, 02:28 PM   |  #6  
bartito's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 1,212
 
2,542 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
Donate to Me
version 2.0.0 is in the market

totally rewriten code
17th February 2012, 01:59 AM   |  #7  
Member
Flag Rotterdam
Thanks Meter: 2
 
47 posts
Join Date:Joined: May 2009
More
Quote:
Originally Posted by bartito

Hi,

please, if you have a few free minutes, translate the attached strings file to your language.

here's the Dutch translation. yw
Attached Files
File Type: txt DUTCH_strings.txt - [Click for QR Code] (2.2 KB, 45 views)
17th February 2012, 07:25 AM   |  #8  
bartito's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 1,212
 
2,542 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by doekoe87

here's the Dutch translation. yw

translation added and published
THANK'S!
17th February 2012, 01:32 PM   |  #9  
kanded's Avatar
Senior Member
Flag Medan
Thanks Meter: 55
 
169 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
im trying to use it via my galaxy 5. but seems not connected. my pc should connect into the same wifi or not ?
17th February 2012, 01:39 PM   |  #10  
bartito's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 1,212
 
2,542 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by kanded

im trying to use it via my galaxy 5. but seems not connected. my pc should connect into the same wifi or not ?

the pc and the phone does connect to the same network, but not to the same wireless network.
in my case, in my house, i have the same wireless network and works fine, and
in the office, i have the device connected to the network via wifi and the pc connected via a net cable and are working flameless.
if you're not connected to the same router and the router uses NAT, this don't works, due to the NAT generation IP's don't works in the two directions.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes