Post Reply

Setup Yahoo! Mail

1st November 2011, 07:07 AM   |  #1  
otnos's Avatar
OP Senior Member
Flag Dallas
Thanks Meter: 36
 
276 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
I was disappointed when Yahoo mail could not be setup on the DS7. I did not want to install the Yahoo Mail app just to have mail, so I did a little research and found that you can setup Yahoo mail manually with the following settings.

To set up IMAP on your mobile device please use these settings:
•Incoming Server - imap.mail.yahoo.com
•Outgoing Server - smtp.mail.yahoo.com
•Incoming Port - 993 (requires SSL)
•Outgoing Port - 465 (requires SSL/TLS)
•Username: full email address (for example, bill@yahoo.com or bill@rocketmail.com)
•Password: the password you login to Yahoo! with.


For step by step instructions, see this article.
http://streakblog.blogspot.com/2011/...ur-streak.html
24th November 2011, 05:30 AM   |  #2  
Member
Flag Oakland, CA
Thanks Meter: 3
 
76 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
I thought yahoo mail was pop3. My set up is like this - Incoming server - pop.mail.yahoo.com Outgoing server - smtp.mail.yahoo.com
26th November 2011, 07:23 PM   |  #3  
otnos's Avatar
OP Senior Member
Flag Dallas
Thanks Meter: 36
 
276 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by kosenn

I thought yahoo mail was pop3. My set up is like this - Incoming server - pop.mail.yahoo.com Outgoing server - smtp.mail.yahoo.com

I believe pop3 is only available for paid member.
25th January 2012, 06:19 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 2
 
41 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
I was pretty shocked to see that it doesn't support HTTP: mail accounts too...

Anybody have the same kind of setup info for Hotmail?
20th February 2012, 06:11 PM   |  #5  
Senior Member
Flag Holly
Thanks Meter: 70
 
379 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by RCounts

I was pretty shocked to see that it doesn't support HTTP: mail accounts too...

Anybody have the same kind of setup info for Hotmail?

Hotmail can be setup with automatic wizards just fine... I am not sure why you need to set it up manually.

Yahoo is an IMAP email system... the free ones... follow the OP's guide.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
imap, mail, yahoo
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes