Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Thread Closed

[ROM][Deprecated] CyanogenMod 9 alpha5: Android 4.0.3 for Samsung Epic 4G

OP UberPinguin

21st February 2012, 09:41 PM   |  #2751  
RealTic's Avatar
Senior Member
Flag Omaha, Nebraska
Thanks Meter: 37
 
230 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by bones420la

i used that site... mirror 1 for the gapps

wonder if i could pull the vending.apk from my fascinate and make it work right?
im running 4.0.3


I have had bad downloads a few times from mirror 1 links. Try a different download source, i bet thats your problem.
The Following User Says Thank You to RealTic For This Useful Post: [ View ]
21st February 2012, 10:34 PM   |  #2752  
skyjedi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 533
 
200 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
redownload, check md5's, wipe data and caches, flash CM9, flash Gapps. Problem still present?
21st February 2012, 10:40 PM   |  #2753  
Zeinzu's Avatar
Senior Member
Flag Manchester
Thanks Meter: 1,082
 
2,737 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by ylcricky

When my friend's Moto Defy had two bars wifi signal,my epic had only one,sometimes even disconnected.We were at same place and under the same wifi network!



Sent from my SPH-D700 using XDA App

Different hardware is a possibility. You should test it side by side with another Epic for a more accurate test of whether wifi is indeed worse signal or more accurate.

Sent from my SPH-D700 using Tapatalk
21st February 2012, 11:03 PM   |  #2754  
|| Acer ||'s Avatar
Senior Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 530
 
3,464 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Alright so today I decided to do a test to see how my battery life would react.
During the morning, I played music for about an hour and 15 minutes on airplane mode, and I only lost about 10-15%.
However, just a while ago, I decided to play music NOT on airplane mode for only 17 minutes (yes, 17 lol), and my battery life went down 15%.

So what I'm wondering is, what is it about the signal that takes away an hour of battery? I'm on EH17 modem so some may argue that affects this test, but CM7 never gave me this big a different. In fact, it was roughly the same. I know the battery life on this isn't as good as CM7, and most likely never will be, but I'm curious if it's the signal that's really draining everyone's battery.
21st February 2012, 11:38 PM   |  #2755  
omair2005's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 630
 
3,365 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by || Acer ||

Alright so today I decided to do a test to see how my battery life would react.
During the morning, I played music for about an hour and 15 minutes on airplane mode, and I only lost about 10-15%.
However, just a while ago, I decided to play music NOT on airplane mode for only 17 minutes (yes, 17 lol), and my battery life went down 15%.

So what I'm wondering is, what is it about the signal that takes away an hour of battery? I'm on EH17 modem so some may argue that affects this test, but CM7 never gave me this big a different. In fact, it was roughly the same. I know the battery life on this isn't as good as CM7, and most likely never will be, but I'm curious if it's the signal that's really draining everyone's battery.

Download this app from market called, Network. It is by Philipp. Change to cdma auto. This setting doesn't stick so you might have to check every so often..

Sent from my SPH-D700 using Tapatalk
21st February 2012, 11:48 PM   |  #2756  
Senior Member
Thanks Meter: 34
 
370 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
I think I've figured out the culprit, or least a major contributing factor in my battery woes.... CHROME browser. Using it for 10 minutes drains my battery literally almost 10% on 3g. I'm not sure if this is normal, or if anyone else can duplicate a similar result using the browser.

On separate but somewhat related note, is there a bug report about the screen flickering like crazy as it loads webpages? I get this flurry of horizontal dark lines as if it's trying to adjust brightness almost.
21st February 2012, 11:48 PM   |  #2757  
|| Acer ||'s Avatar
Senior Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 530
 
3,464 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by omair2005

Download this app from market called, Network. It is by Philipp. Change to cdma auto. This setting doesn't stick so you might have to check every so often..

Sent from my SPH-D700 using Tapatalk

Alright. Just curious, what does that do exactly? Has this increased your battery performance?
21st February 2012, 11:49 PM   |  #2758  
Senior Member
Thanks Meter: 7
 
111 posts
Join Date:Joined: May 2008
More
Question that is probably * not * CM specific, but how do you all backup Swype properly to restore after flashing? I have the Swype installer, and I have a valid swype account (to redownload) after each flash, but is there an easier way to keep it as an apk to re-install?

Once again, sorry because I know this isn't CM specific. And yes, I have a VALID Swype account to download off the site. Not asking for the apk, I can extract if someone can give me a clue as to how. Thanks!

Alpha4 is running strong, and seems that it's better battery life (for me)!

Thanks to the CM team!




DTB
21st February 2012, 11:52 PM   |  #2759  
omair2005's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 630
 
3,365 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by || Acer ||

Alright. Just curious, what does that do exactly? Has this increased your battery performance?

Your radio will be searching less for signal.. hence better battery

Sent from my SPH-D700 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to omair2005 For This Useful Post: [ View ]
21st February 2012, 11:56 PM   |  #2760  
Senior Member
Flag Rio Grande Valley, TX
Thanks Meter: 111
 
699 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by DonToolBag

Question that is probably * not * CM specific, but how do you all backup Swype properly to restore after flashing? I have the Swype installer, and I have a valid swype account (to redownload) after each flash, but is there an easier way to keep it as an apk to re-install?

Once again, sorry because I know this isn't CM specific. And yes, I have a VALID Swype account to download off the site. Not asking for the apk, I can extract if someone can give me a clue as to how. Thanks!

Alpha4 is running strong, and seems that it's better battery life (for me)!

Thanks to the CM team!




DTB

I downloaded online a blacked themed swype that worked perfect in cm7 and cm9a3. it should still be available just by searching through google.

Sent from my SPH-D700 using xda premium

Thread Closed Subscribe to Thread

Tags
cyanogenmod, delishus ice cream sammich, epic 4g, epic4g, ice cream sandwich, ics
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes