Post Reply

[LEAK][ICS 4.0.3] Acer_AV041_A100_1.012.00_WW_GEN1

OP vache

27th February 2012, 02:01 AM   |  #221  
rambo6's Avatar
Senior Member
Flag Salt Lake City, Utah
Thanks Meter: 9
 
406 posts
Join Date:Joined: Jan 2006
More
I unmounted my SD card. Hard reset my device. Mounted a new SD card. Renamed the file Update.zip on my PC (note: the ."zip" disappeared after renaming). Transferred the file to the new SD card and followed the procedure.

It worked great. Here's what I have found.

ICS is much faster, especially the browser.
I have no sound issues.
The camera viewer is messed up.
Sometimes the home screen is slow to respond when icons are touched.
HP's ePrint Home app does not work. It did work with HC.

Overall ICS is a big improvement over HC. I bought the A100 just to play with and because I liked the size and price. If Acer gets the official ICS ROM right, the A100 will become one of my favorite devices.


Sent from my A100 using xda premium
27th February 2012, 02:11 AM   |  #222  
Senior Member
Flag Brooklyn
Thanks Meter: 89
 
331 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
More
I'm thinking of buying this Tablet and the fact that there is an ICS update here is a huge plus but 4.5 hour battery is what is keeping me on the fence. With the update, is the battery life any better?

Sent from my PC36100 using XDA App
27th February 2012, 04:56 AM   |  #223  
webwude's Avatar
Senior Member
Flag Vienna
Thanks Meter: 57
 
533 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by webwude

Any word on included (or missing) languages?

Is this rom only for A100 or compatible for A101 as well?

Best regards,
ww

Can someone answer my questions?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
27th February 2012, 05:08 AM   |  #224  
BrothaJINC's Avatar
Senior Member
Flag Colorado Springs
Thanks Meter: 12
 
662 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Hey I'm trying to update using this..... Renamed the file to update.zip and Wen I boot into recovery it starts going and say looking for boot image..... Then it goes to the android guy with the gears then changes to android with the triangle.... Wut is going on??????

Sent from my ADR6400L using xda premium
27th February 2012, 05:42 AM   |  #225  
Member
Thanks Meter: 18
 
70 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by BrothaJINC

Hey I'm trying to update using this..... Renamed the file to update.zip and Wen I boot into recovery it starts going and say looking for boot image..... Then it goes to the android guy with the gears then changes to android with the triangle.... Wut is going on??????

Sent from my ADR6400L using xda premium

I had this same problem and the solution will make you kick yourself in the teeth. You may have a Gen2 flexrom, in which case you need to downgrade then upgrade you can check that out by going to the about tablet, and image version if it says gen2 you need to downgrade. If not then you are already good right now. But here is what I was doing wrong, when you go into recovery by pressing volume up and power button, don't let go until you see the update actually start. I kept letting go before the update actually began (the bar filling up) and kept getting the ! error.
The Following User Says Thank You to phitch For This Useful Post: [ View ]
27th February 2012, 06:14 AM   |  #226  
Senior Member
Thanks Meter: 5
 
102 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Could someone possibly tell me if Order and Chaos runs on this update? If not I'll have to wait for root and build.prop mods. That's the only game I play damn it, lol.

Sent from my A100 using Tapatalk
27th February 2012, 06:36 AM   |  #227  
BrothaJINC's Avatar
Senior Member
Flag Colorado Springs
Thanks Meter: 12
 
662 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Can u downgrade thru the tablet or do u have to have a pc??

Sent from my ADR6400L using xda premium
27th February 2012, 07:36 AM   |  #228  
luisxd's Avatar
Member
Flag Mexicali, BC
Thanks Meter: 4
 
57 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
do i need to do a factory reset to flash this?
27th February 2012, 01:34 PM   |  #229  
rambo6's Avatar
Senior Member
Flag Salt Lake City, Utah
Thanks Meter: 9
 
406 posts
Join Date:Joined: Jan 2006
More
I posted earlier that the camera viewing screen was not working after the ICS update. I also stated that HP's ePrint home was not working.

After 2 days use and turning the device off, both problems seem to be fixed.

The only problem I have now with the ROM is that using the browser, I cannot figure out how to show my bookmarks in a list. All I see are large Icons. I prefer the list view better. Does anyone else have this problem?

Battery life is more than 4.5 hours, but I think I was getting better battery life with HC. It seems I could go almost all day with. HC.

Sent from my A100 using xda premium
The Following User Says Thank You to rambo6 For This Useful Post: [ View ]
27th February 2012, 03:33 PM   |  #230  
Senior Member
Flag Brooklyn
Thanks Meter: 89
 
331 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
More
Thanks for answering my question about battery life.

One step closer for me!

Quote:
Originally Posted by rambo6

I posted earlier that the camera viewing screen was not working after the ICS update. I also stated that HP's ePrint home was not working.

After 2 days use and turning the device off, both problems seem to be fixed.

The only problem I have now with the ROM is that using the browser, I cannot figure out how to show my bookmarks in a list. All I see are large Icons. I prefer the list view better. Does anyone else have this problem?

Battery life is more than 4.5 hours, but I think I was getting better battery life with HC. It seems I could go almost all day with. HC.

Sent from my A100 using xda premium


Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes