Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[TUT] Firmware Upgrading Without Dataloss!

OP r_22009

18th February 2012, 04:23 PM   |  #31  
OP Senior Member
Thanks Meter: 47
 
146 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
So you mean my problem is because of the custom roms
maybe!
so i should try official roms
now i have Elite and is good
19th February 2012, 05:05 PM   |  #32  
OP Senior Member
Thanks Meter: 47
 
146 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
a question
why when i dump CSC using fs_shell in trix i cannot find SystemCSC folder?
and dump of a 40mb csc will be just 10mb
but i can see this folder on wave_remarker
28th February 2012, 03:10 PM   |  #33  
Senior Member
Thanks Meter: 3,179
 
4,655 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
GT-S8500_XEO_2_20120106145026.zip.enc2

Here is an "example" from Samsung...

For instance from XXKL6 to XXLA1...

Best Regards
The Following User Says Thank You to adfree For This Useful Post: [ View ]
28th February 2012, 03:39 PM   |  #34  
OP Senior Member
Thanks Meter: 47
 
146 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
As we dont have official asian roms so, custom roms are better for me
so at this time i think PFS is somehow useless for me
22nd June 2012, 04:09 PM   |  #35  
Senior Member
Thanks Meter: 235
 
236 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by r_22009

I think for changing csc you need master reset! (maybe)

I tried updating fonts (from CSC) via PFS - did not work. Having to do a master reset, we could also just full flash.

This method works perfect for data in SHAPP and FFS,though.
24th June 2012, 06:55 PM   |  #36  
Senior Member
Thanks Meter: 235
 
236 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
I tried some more... removing stuff in SystemCSC via PFS. Contents of PfsDeleteList.txt:
Code:
SystemCSC/Fonts/Applemint.ttf
Does not work either. I've read somewhere that SystemCSC stuff is actually on a different partition, wich is only mounted in this folder. So, is it possible that this method actually does not work for CSC stuff at all?

Maybe we could make a reduced CSC file (only fonts, f.e.) and patch via "Differences Only" option in Multiloader instead for CSC patches?
24th June 2012, 07:36 PM   |  #37  
mylove90's Avatar
Senior Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 658
 
977 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
CSC file has two parts

First part is the rcs one
It is QMD compressed...mounted at system start....contain fonts , strings & keyboards files
You can't use PFS file to deal with this part

Second one is FS one
It is compressed like FFS file....it has java apps , registry & NV items config and some other stuff
You can use PFS file to deal with this part

I hope that this post made everything clear for you

Best Regards
24th June 2012, 08:22 PM   |  #38  
Senior Member
Thanks Meter: 235
 
236 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by mylove90

CSC file has two parts

First part is the rcs one
It is QMD compressed...mounted at system start....contain fonts , strings & keyboards files
You can't use PFS file to deal with this part

Second one is FS one
It is compressed like FFS file....it has java apps , registry & NV items config and some other stuff
You can use PFS file to deal with this part

I hope that this post made everything clear for you

Best Regards

Thank you! That actually helps a lot, although I do now know that making a font patch is impossible using this method. This also means that we cannot add/remove languages when upgrading this way, right?
15th July 2012, 12:51 PM   |  #39  
Senior Member
Thanks Meter: 235
 
236 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Question
I tried upgrading from custom XXLD2 to custom BOLE1 using this method, but there are some problems:
  • If I also flash (hacked) apps_compressed.bin from BOLE1, I get a boot loop.
  • If I don't flash amss.bin, calls do not work (clicking the call buttons does nothing)
  • If I flash amss.bin, all connection profiles in connection manager are gone, meaning that no app can any longer connect to the internet via paket data

I used B. Kubicas DisableBadaIntegrity script for apps_compressed.bin. Any idea what I'm doing wrong or how to solve this? I also tried with ANLD1 and XELF1, with the same results, so this is most likely not a problem specific to BOLE1.
15th July 2012, 06:10 PM   |  #40  
Member
Thanks Meter: 26
 
49 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by k8500

[*]If I flash amss.bin, all connection profiles in connection manager are gone, meaning that no app can any longer connect to the internet via paket data[/LIST]


Try backing up the connection profile using kies and restoring or creating new profile manually

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes