Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,124 Members 42,710 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[TUT] Firmware Upgrading Without Dataloss!

Tip us?
 
r_22009
Old
#31  
Senior Member - OP
Thanks Meter 47
Posts: 146
Join Date: Oct 2011
So you mean my problem is because of the custom roms
maybe!
so i should try official roms
now i have Elite and is good
 
r_22009
Old
#32  
Senior Member - OP
Thanks Meter 47
Posts: 146
Join Date: Oct 2011
a question
why when i dump CSC using fs_shell in trix i cannot find SystemCSC folder?
and dump of a 40mb csc will be just 10mb
but i can see this folder on wave_remarker
 
adfree
Old
#33  
Senior Member
Thanks Meter 2884
Posts: 4,460
Join Date: Jun 2008
GT-S8500_XEO_2_20120106145026.zip.enc2

Here is an "example" from Samsung...

For instance from XXKL6 to XXLA1...

Best Regards
The Following User Says Thank You to adfree For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
r_22009
Old
#34  
Senior Member - OP
Thanks Meter 47
Posts: 146
Join Date: Oct 2011
As we dont have official asian roms so, custom roms are better for me
so at this time i think PFS is somehow useless for me
 
k8500
Old
#35  
Senior Member
Thanks Meter 234
Posts: 229
Join Date: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by r_22009 View Post
I think for changing csc you need master reset! (maybe)
I tried updating fonts (from CSC) via PFS - did not work. Having to do a master reset, we could also just full flash.

This method works perfect for data in SHAPP and FFS,though.
 
k8500
Old
#36  
Senior Member
Thanks Meter 234
Posts: 229
Join Date: Apr 2012
I tried some more... removing stuff in SystemCSC via PFS. Contents of PfsDeleteList.txt:
Code:
Select Code
SystemCSC/Fonts/Applemint.ttf
Does not work either. I've read somewhere that SystemCSC stuff is actually on a different partition, wich is only mounted in this folder. So, is it possible that this method actually does not work for CSC stuff at all?

Maybe we could make a reduced CSC file (only fonts, f.e.) and patch via "Differences Only" option in Multiloader instead for CSC patches?
 
mylove90
Old
#37  
mylove90's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 657
Posts: 970
Join Date: Feb 2011
Location: Cairo
CSC file has two parts

First part is the rcs one
It is QMD compressed...mounted at system start....contain fonts , strings & keyboards files
You can't use PFS file to deal with this part

Second one is FS one
It is compressed like FFS file....it has java apps , registry & NV items config and some other stuff
You can use PFS file to deal with this part

I hope that this post made everything clear for you

Best Regards
 
k8500
Old
#38  
Senior Member
Thanks Meter 234
Posts: 229
Join Date: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by mylove90 View Post
CSC file has two parts

First part is the rcs one
It is QMD compressed...mounted at system start....contain fonts , strings & keyboards files
You can't use PFS file to deal with this part

Second one is FS one
It is compressed like FFS file....it has java apps , registry & NV items config and some other stuff
You can use PFS file to deal with this part

I hope that this post made everything clear for you

Best Regards
Thank you! That actually helps a lot, although I do now know that making a font patch is impossible using this method. This also means that we cannot add/remove languages when upgrading this way, right?
 
k8500
Old
#39  
Senior Member
Thanks Meter 234
Posts: 229
Join Date: Apr 2012
I tried upgrading from custom XXLD2 to custom BOLE1 using this method, but there are some problems:
  • If I also flash (hacked) apps_compressed.bin from BOLE1, I get a boot loop.
  • If I don't flash amss.bin, calls do not work (clicking the call buttons does nothing)
  • If I flash amss.bin, all connection profiles in connection manager are gone, meaning that no app can any longer connect to the internet via paket data

I used B. Kubicas DisableBadaIntegrity script for apps_compressed.bin. Any idea what I'm doing wrong or how to solve this? I also tried with ANLD1 and XELF1, with the same results, so this is most likely not a problem specific to BOLE1.
 
navinng
Old
#40  
Member
Thanks Meter 25
Posts: 47
Join Date: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by k8500 View Post
[*]If I flash amss.bin, all connection profiles in connection manager are gone, meaning that no app can any longer connect to the internet via paket data[/LIST]

Try backing up the connection profile using kies and restoring or creating new profile manually

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes