How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] connection issues

OP noob91

28th February 2012, 10:41 AM   |  #11  
mr.horndoctor's Avatar
Senior Member
Flag St. Louis, MO.
Thanks Meter: 9
 
208 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
More
Quote:
Originally Posted by noob91

i have a htc touch pro 2 and before i could connect it to computer. now when i try to it tells me instantly that the device cannot be recognized by microsoft on my cpu. i have a toshiba satellite l555 running windows 7. also while i try chrging it it takes forever and if the phone is on it says that my computer doesnt supply enough power to charge it. also says the same thing when its connected to my xbox 360. i just would appreciate any help.

Quote:
Originally Posted by MarkoFaca

I have the same problem with my TP2.

Tried different cables, different computers, but problem is still there.

I can't connect TP2 with computer, can't sync with Outlook, at least I can flash ROM from mSD card

Any ideas, solutions, maybe there's some fix for this issue?!

Have you guys tried Deleting any/all Partnerships and then uninstalling and reinstalling Windows Mobile Device Center on your PC and then trying again?
28th February 2012, 10:56 AM   |  #12  
MarkoFaca's Avatar
Junior Member
Flag Belgrade
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Question
Yes

I even reinstaled the system, Win7, WinXP, changed cables, changed computers, even changed ROMs (Energy, Jackos...), still nothing

Weird thing is that charging works just fine, but sync don't...?
28th February 2012, 11:07 AM   |  #13  
mr.horndoctor's Avatar
Senior Member
Flag St. Louis, MO.
Thanks Meter: 9
 
208 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
More
I suspect you have a hardware problem with the port on your device. Maybe use a magnifying glass and look at the brass pins inside the port and see if you see any bent or missing pins. You could have two pins touching that could be shorting. Maybe the only solution is repair/replacement.
The Following User Says Thank You to mr.horndoctor For This Useful Post: [ View ]
28th February 2012, 04:03 PM   |  #14  
Retired Forum Moderator / Recognized Developer
Thanks Meter: 3,645
 
11,402 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mr.horndoctor

I suspect you have a hardware problem with the port on your device. Maybe use a magnifying glass and look at the brass pins inside the port and see if you see any bent or missing pins. You could have two pins touching that could be shorting. Maybe the only solution is repair/replacement.

I'd say that is your best bet. It's entirely possible that the pins for charging (only 2) are fine, while the remainder (I think there's a total of 11?) or a portion of the remainder of the pins are messed up...

Good luck!
The Following User Says Thank You to arrrghhh For This Useful Post: [ View ]
29th February 2012, 05:25 PM   |  #15  
MarkoFaca's Avatar
Junior Member
Flag Belgrade
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Red face
Quote:
Originally Posted by arrrghhh

I'd say that is your best bet. It's entirely possible that the pins for charging (only 2) are fine, while the remainder (I think there's a total of 11?) or a portion of the remainder of the pins are messed up...

I tried with MG, but everything seems to be OK, all pins are there

Oh well, at least it's not the other way around - I can sync but I can't charge
1st March 2012, 06:29 PM   |  #16  
Member
Thanks Meter: 4
 
32 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by MarkoFaca

I tried with MG, but everything seems to be OK, all pins are there

Oh well, at least it's not the other way around - I can sync but I can't charge

Try to turn the high speed network thingy off, in your USB connection on your phone. I forgot what it is exactly called but something of that sort.
2nd March 2012, 08:21 AM   |  #17  
mr.horndoctor's Avatar
Senior Member
Flag St. Louis, MO.
Thanks Meter: 9
 
208 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
More
Quote:
Originally Posted by ccengineer

Try to turn the high speed network thingy off, in your USB connection on your phone. I forgot what it is exactly called but something of that sort.

Oh, good thinking!
Yeah, try going into Settings and uncheck the box that says Enable Faster Connections. It's in Activesync or USB to PC settings.
2nd March 2012, 11:04 AM   |  #18  
MarkoFaca's Avatar
Junior Member
Flag Belgrade
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Thumbs down
Sorry, guys, but I tried that first: Start > Settings > Connections > USB to PC, uncheked the box "Enable faster data syncronization", still nothing
2nd March 2012, 07:10 PM   |  #19  
Member
Thanks Meter: 4
 
32 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by MarkoFaca

Sorry, guys, but I tried that first: Start > Settings > Connections > USB to PC, uncheked the box "Enable faster data syncronization", still nothing

When you connect your phone to the computer, does it even recognize it, I mean does your computer detect that something got connected to the usb? Were you always plugging it in to the same USB port on your computer?
4th September 2012, 07:07 AM   |  #20  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
Wink
I HAD the same problem-charging was ok, but no sync. Well...
First of all, check your cables (my TP2 won't work with cables from my old TYTN II). Use cables for particular model, those contacts can be tricky. Now, in your phone's USB to PC settings uncheck "enable faster data sync". It worked for me. Now phone syncs, no problem. When pc starts recognizing your new device, phone will use 3g connection to download some 11MB of drivers, so you must have some credits in order to connect to 3g. Now it works like a charm, no problems whatsoever...
If your PC recognizes the device, but doesn't sync, try this: when connected go to your PHONE's active sync and sync it from there. Worked with me once I had that "issue"...
Last edited by VitezKoja; 13th September 2012 at 07:29 PM. Reason: add on

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes