Post Reply

Low gsm signal on Motorola droid pro verizon

13th January 2012, 06:30 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 6
 
22 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
I use a Motorola Droid pro verizon in GSM mode, the operator MTS (Russia), GSM signal is constantly walking, it shows a half, then disappears entirely, as well as the signal quality is much lower than on other phones, the problem at all, or just me ? Are there any solutions? Thanks) and sory for my english, i use google translate)))
13th January 2012, 08:44 AM   |  #2  
dettofatto's Avatar
Senior Member
Flag Roma
Thanks Meter: 130
 
461 posts
Join Date:Joined: May 2006
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by die_dmitriy

I use a Motorola Droid pro verizon in GSM mode, the operator MTS (Russia), GSM signal is constantly walking, it shows a half, then disappears entirely, as well as the signal quality is much lower than on other phones, the problem at all, or just me ? Are there any solutions? Thanks) and sory for my english, i use google translate)))

No... It is a bug! You can switch in only gsm for better signal....
13th January 2012, 01:02 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 6
 
22 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by dettofatto

No... It is a bug! You can switch in only gsm for better signal....

I've long since did so, but still a low signal quality and signal walks. Can write to Motorola for more than a quick solution to this problem?
15th January 2012, 03:05 PM   |  #4  
dettofatto's Avatar
Senior Member
Flag Roma
Thanks Meter: 130
 
461 posts
Join Date:Joined: May 2006
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by die_dmitriy

I've long since did so, but still a low signal quality and signal walks. Can write to Motorola for more than a quick solution to this problem?

Yes you can... Why not?
19th January 2012, 04:08 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 6
 
22 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Reply from Motorola:

Dear Dmitriy,

Thanks for reaching out to Motorola. Iíve reviewed your e-mail and Iím ready to help.

We are always gathering input from owners from calls, e-mails, the Web and other sources. I can't say for sure if this is known or common, but it will certainly be passed on. We do apologize for the inconvenience this has caused you and want to assure you that Motorola does value your feedback. We open a record for all consumer contacts which are then routed to the proper department for any further research.

Please follow the troubleshooting steps below to try to resolve this issue.

1. Power-cycle the phone.

Phones problems, like PC's, can be corrected with re-boot! Reboot your phone daily for best performance.

2. Does the issue only occur when using certain applications or functions?

If you are only experiencing the issue while using certain functions or applications it could be a sign of a problem with that app. If this was a downloaded app, try to uninstall the application and see if the issue continues. You can always reinstall the application if it was downloaded from the Market by going into the my downloads menu in the Android Market.

3. Check for Software Updates.

From the home screen touch the home key.
Touch Settings.
Touch About Phone.
Touch System Updates.
If there is a software update available, select update.

4. Perform a Factory Data Reset.

Factory Data Reset is a tool used to remove everything that was imported, added or installed on the device. Keep in mind, when using this feature; everything is deleted. Nothing stored on the MicroSD or the internal phone storage will be affected unless you choose to erase it as well.

Factory Data Reset

From the screen of your phone, press the Menu button
Tap Settings.
Scroll down and tap Privacy
Tap Factory Data Reset
Check Erase internal storage if you would like to erase all the data on the phone internal storage such as applications, music, movies or photos.
Tap Reset Phone

We hope that you find this information useful and look forward to assisting you in the future.

For information about Motorola products and services, please visit us at http://www.motorola.com/

Thank you for contacting Motorola e-mail support.

Best Regards,

Im: I did all of the above , but unfortunately it did not give results , forums, many users have the same problem.

Dear Dmitriy,

I'm so sorry for that inconvenience. However, in cases like this, we would advice our customers to send the phone to us for evaluation and possible repair. This is actually not a known issue with the phone. Did you purchase the phone in the United States?

We hope that you find this information useful and look forward to assisting you in the future.

For information about Motorola products and services, please visit us at http://www.motorola.com/

Thank you for contacting Motorola e-mail support.

Best Regards,
1st March 2012, 12:12 PM   |  #6  
dettofatto's Avatar
Senior Member
Flag Roma
Thanks Meter: 130
 
461 posts
Join Date:Joined: May 2006
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by die_dmitriy

I use a Motorola Droid pro verizon in GSM mode, the operator MTS (Russia), GSM signal is constantly walking, it shows a half, then disappears entirely, as well as the signal quality is much lower than on other phones, the problem at all, or just me ? Are there any solutions? Thanks) and sory for my english, i use google translate)))

GSM, or UMTS Signal?
The Following User Says Thank You to dettofatto For This Useful Post: [ View ]
1st March 2012, 12:36 PM   |  #7  
dettofatto's Avatar
Senior Member
Flag Roma
Thanks Meter: 130
 
461 posts
Join Date:Joined: May 2006
Donate to Me
More
- If you use American pro in gsm you must edit your build.prop:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1501927

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1509095
The Following User Says Thank You to dettofatto For This Useful Post: [ View ]
2nd March 2012, 12:07 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 6
 
22 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by dettofatto

GSM, or UMTS Signal?


GSM and UMTS, in both cases.
4th March 2012, 03:52 PM   |  #9  
Senior Member
Flag Santo Domingo
Thanks Meter: 29
 
135 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
This Fixed mine, A LOT!!

http://forum.xda-developers.com/show...16&postcount=1

(It has to be rooted)

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes