Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

How to root Atrix 4G with 4.5.141

OP PilsenerX

1st March 2012, 03:57 AM   |  #21  
Dark9781's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 218
 
690 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by aoin

hello...help please...
after ''/preinstall/dasu''.....
''bash: groups: command not found
root@localhost:/#''

any idea?
tks

That is normal. Just continue to input the rest of the commands. If you are not sure what those commands are I recommend you go here:

http://briefmobile.com/motorola-atrix-4g-root
The Following User Says Thank You to Dark9781 For This Useful Post: [ View ]
1st March 2012, 06:56 PM   |  #22  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
A little help please...I get to step 9

type “adb shell” press enter (to restart the shell)

For some reason when I type the command, I receive and error that states: "Device not Found"

Am I supposed to let the phone boot all the way up? Did I skipe a step? The previous 8 steps were smooth and did exactly as it is supposed to. Should I be slecting a certain option for the USB connection?

thank you in advance.
1st March 2012, 08:30 PM   |  #23  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Unhappy Rooting Atrix 4.5.141 w/o a PC
Is there a way to do it if you have a Mac (OSX Lion) or just on the phone itself?
2nd March 2012, 05:12 AM   |  #24  
Dark9781's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 218
 
690 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Br4hm4

A little help please...I get to step 9

type “adb shell” press enter (to restart the shell)

For some reason when I type the command, I receive and error that states: "Device not Found"

Am I supposed to let the phone boot all the way up? Did I skipe a step? The previous 8 steps were smooth and did exactly as it is supposed to. Should I be slecting a certain option for the USB connection?

thank you in advance.

You need to let the phone boot back up before entering adb shell.
2nd March 2012, 07:42 AM   |  #25  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Red face Worked by brute force
The steps outlined worked for me...

A few things for my Atrix I noted, and I guess I was lucky that my blind faith in this community worked!

Here are the steps I took... hope they help put your mind at ease!
  • Pre-AT&T Update: I had a rooted atrix 4g 4.5.91 using SuperOneClick
  • I accidentally pressed "yes" to AT&T's OTA update w/o realizing I would lose my root.
  • panicked and searched all over the web for a way to root
  • found this thread and followed the advice verbatim (actually followed the original post, and used this post to verify as well as to glean insight from others' experiences)
  • While following the steps verbatim, my phone never reboot itself... so I just pulled the battery
  • after turning on the phone, simulating a "reboot" with the battery pull, I ran the adb scrpts.
  • I also ran into the first "error" and kept going like Dark9781 suggested
  • towards the end, I couldn't install the SU (cp /preinstall/su /system/bin/) because one was already installed (I saw that the OTA update didn't remove the SU App)
  • Checked if my phone was rooted anyways using Titanium Backup
  • the current SU I had reported that it was out of date, but the phone was still rooted
  • yay!
2nd March 2012, 07:43 AM   |  #26  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by Dark9781

You need to let the phone boot back up before entering adb shell.

That is what I thought. I have tried the steps again and it gives me the same error. Device not found. hmmm.
3rd March 2012, 04:02 AM   |  #27  
Dark9781's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 218
 
690 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Br4hm4

That is what I thought. I have tried the steps again and it gives me the same error. Device not found. hmmm.

Quite odd. Do you have the Motorola drivers installed? If not you can find them here:

32-Bit http://gititbit.ch/aUSB1
64-Bit http://gititbit.ch/aUSB2
Last edited by Dark9781; 3rd March 2012 at 04:06 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to Dark9781 For This Useful Post: [ View ]
3rd March 2012, 06:17 AM   |  #28  
iStatiK's Avatar
Senior Member
Flag Shelbytown
Thanks Meter: 109
 
365 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by Br4hm4

That is what I thought. I have tried the steps again and it gives me the same error. Device not found. hmmm.

You can also use adb wireless app from the market. Be sure to adb connect to tdevice.
5th March 2012, 04:10 AM   |  #29  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
26 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Unhappy No Space Left !!
On Step 13, I am getting error saying
“cp: write error: No space left on device”

Am I doing anything wrong?

Thanks,
5th March 2012, 05:28 PM   |  #30  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
ok, I was able to get the ADB shell going...and was able to root. Unfortunately...2.3.6 locked up hard and didn't let me do anything so I did a factory reset on the Atrix and now I get to the step to type in /preinstall /dosu or /preinstall /su and I keep getting permission denied.

---------- Post added at 09:28 AM ---------- Previous post was at 09:05 AM ----------

Disregard my previous post. I am now successfully rooted. Thank you for all the assistance.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes