Post Reply

[Q] Virtuous Inquisition - Extreme Input Lag

9th March 2012, 03:54 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
48 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Hello all, - at the moment I am on VI 3.5, with the following specs. I am experienceing moderate to extreme input lag, particularly when the phone wakes. Often times bottom four buttons built into the device (Home Menu Back Search) will not respond at all.

Specs:
Z710e
Baseband 11.68.3504.00U_11.21.3504.13_2
Kernel 3.0.16-g9788208 htc-kernel@u18000-build-144#1

Apps Installed:
Adobe Reader
Alarm Clock Xtreme
Astrid
BeWeather
Google Currents
Documents to Go
Dropbox
Google Reader
HandyCalc
Mileage
My Work Clock
Pure Music Widget
Shazam
Google Shopper
Swype
Ventriloid
9th March 2012, 05:19 PM   |  #2  
status_six's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 158
 
746 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
What is your min CPU frequency?
System Tuner or similar app will tell you if unknown. I need minimum of 384MHz to prevent lag.

Sent from my Pyramid-T
10th March 2012, 01:55 PM   |  #3  
vabeachfc3s's Avatar
Senior Member
Flag virginia beach
Thanks Meter: 412
 
2,733 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Donate to Me
More
I had those issues from v3.5-v4 i went back to v3.0 and its all running great.

Sent From My Ice Cream Sensation
Virtuous 3.0
15th March 2012, 07:49 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
I as well. I was using 3.5 and just updated to 4.0. The 4 buttons toward the bottom of the phone lockup and the lag before a response is sometimes as much as 15 seconds. Thinking I might go back to 3.x. Not sure if it's the SebastianFM kernel that was include with 4.0 or not. Going to try another kernel.
16th March 2012, 02:56 AM   |  #5  
Member
Flag Hereford
Thanks Meter: 6
 
50 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
I too am having lag problems on VI 3.5. I never had this problem on 3.0 so was going to upgrade to version 4. Having seen previous post(s), I am now reconsidering. It only really seems to lag after a while of browsing fairly heavy sites like engadget on full desktop versions. If I leave the browser for a couple of minutes, then restart browser, it's fine again. I have to repeat this process whilst browsing to maintain a lag free device. It's a bit of pain.

Actually just found a bug report for the problem I am experiencing, so at least I'm suffering from a known problem.http://development.virtuousrom.com/tracker/issues/1092
Last edited by bigears5000; 16th March 2012 at 06:06 PM.
16th March 2012, 04:35 AM   |  #6  
galaxys's Avatar
Senior Member
Flag Vegas & Cosmos
Thanks Meter: 567
 
8,068 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
VI 4.0.1 will be out soon with a stable stock kernel & some other fixes! keep an eye on RMC40's thread...
18th March 2012, 05:18 AM   |  #7  
vabeachfc3s's Avatar
Senior Member
Flag virginia beach
Thanks Meter: 412
 
2,733 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Donate to Me
More
Rmk*

Swyped From My Ice Cream Sensation
Virtuous 3.0

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
3.50, input lag, virtuous inquisition
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes