Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,823 Members 52,070 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Help, Swype annoyances/issues

Tip us?
 
itsxiao
Old
#1  
itsxiao's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 114
Join Date: Jan 2011
Location: New York
Question [Q] Help, Swype annoyances/issues

So I've been using swype recently and some things really bug me and have no idea how to fix it. Every time I want to type something and the swype keyboard comes up, it always has the selector arrow present. So if i want to type anything that starts in the upper left right where W is, I have to wait like 3 seconds for the arrow to disappear otherwise, accidentally hit the arrow.

PS. can someone also tell me how to DELETE words. "Soooooo" is in the dictionary for some reason -_-
 
DaveyBB
Old
#2  
DaveyBB's Avatar
Member
Thanks Meter 23
Posts: 92
Join Date: Dec 2007
Location: Austin, TX
Not sure to what selection arrow you are referring, but if you go into Swype settings (long press the Swype key) there is an option to manage three user dictionary.

Sent from my Cappy
 
itsxiao
Old
#3  
itsxiao's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 114
Join Date: Jan 2011
Location: New York
when you first hit a text box, the swype keyboard comes up. there is a selector slider arrow in the text field, light blue right where the "W" key is on the captivate portrait mode.

i know of the user dictionary, however, is there a way to delete the built swype words..
 
capocaccia
Old
#4  
capocaccia's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 63
Posts: 400
Join Date: Mar 2011
Location: Oxford
Quote:
Originally Posted by itsxiao View Post
when you first hit a text box, the swype keyboard comes up. there is a selector slider arrow in the text field, light blue right where the "W" key is on the captivate portrait mode.

i know of the user dictionary, however, is there a way to delete the built swype words..
I dont think there is a way to delete from the prebuilt dictionary unless you modified the root file somehow.

Heres a little bit on swype though. I love it. I have used it for almost 2 years now as my only keyboard because Im sold on texting and typing with one hand. Heres the bad part. Swype tries to be an application that can go on almost any Android phone. This attempt to be universal really makes for an application that doesnt perform to its peak on any one phone. To elaborate, swype always has background processes running. Why? Why does a keyboard need that? Second, it does have bugs. More than once it just stopped letting me input text and I was forced to uninstall and reinstall the beta application.

So pick your poison here. You can deal with an app that isnt going to ever be what it could be, or pick a keyboard made for your phone or just one made better. (I stuck with swype.)
 
korockinout13
Old
#5  
korockinout13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 521
Posts: 2,001
Join Date: Oct 2011

 
DONATE TO ME
Pretty sure the stock keyboard runs in the background too. And when it locks up on you, just switch to the stock keyboard and it will have frozen too. Then switch back

Sent from my CM9 ICS i897 Captivate
Nexus 5 16GB on T-Mobile: CM11 / Android L + TWRP || Nexus 7 2012 32GB: Stock 4.4 + Xposed + franco + TWRP
Nexus 4 (cracked & sold)|AT&T Samsung Galaxy SII i777 (sold)|AT&T Samsung Galaxy S Captivate i897 (sold)

All in One Guide for Samsung i897 Captivate, i9000 Galaxy S
Get extra space on Copy or Dropbox with a new account!
 
bravomail
Old
#6  
bravomail's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 338
Posts: 948
Join Date: Jan 2011
Location: Detroit
Unhappy Swype pet peeves

It turned out to a bloatware with Swype connect spying on you.
I'm using stock Samsung KB on ICS, it has my 2 languages. Not ideal for everyone. There is also Android KB which has all the langs.
Author of Nostalgia 8 for ATT SGS3, 1.5, 2.3 and 4.0.4 ICS ROMs for Samsung Captivate. ROM and APK compressor.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...