Micromax Yureka: Indian Handset with CyanogenMod

Thesoap opera involving Cyanogen Inc., OnePlus, and Micromax is one of the most talked about … more

Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] qTek S100 improvements

OP MGuedes

28th March 2011, 10:29 AM   |  #11  
Senior Member
Flag Lisbon
Thanks Meter: 16
 
597 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
More
Quote:
Originally Posted by MGuedes

Well, thanks.

Lately, my qTek is facing a problem. I don't have any call sounds. I can't hear people talking to me, and neither can I hear the call tones when I'm calling someone. All the other sounds are audible.

I have that problem too on my 2nd hand Magician, I've bought it that way because I'm using this a test device.

------------

Eu comprei o meu S100 já com esse problema, se for o mesmo problema do meu então deve ser a coluna interna do telefone avariada. Este telemovel tem duas colunas de som, uma normal por exemplo que é utilizada pelo Windows media player, e a outra que é utilizada pelo telefone. Tenta o seguinte, quando fizeres ou receberes uma chamada, coloca-a em alta-voz (pressiona longamente o botao verde para atenderes em alta-voz) e confirma se assim já consegues ouvir. Se conseguires, é a coluna interna do telefone que avariou. Há um tipo no Algarve que arranja isso, mas cobra ainda um pouco carote, e tens de enviar pelo correio. Eu não enviei porque o meu magician já tem montes de probs e eu uso isto para outras coisas que não telefonar Um abraço

------------

About the radio version, I recommend you continue to use 1.12.00, I have it instead of 1.13 because Cotulla ROM's only work on 1.12 and since I'm always changing between 6.1 and wm2003, I always leave it with 1.12
15th May 2011, 01:59 AM   |  #12  
OP Member
Flag Porto, Portugal
Thanks Meter: 1
 
32 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by iRiKi

I have that problem too on my 2nd hand Magician, I've bought it that way because I'm using this a test device.

------------

Eu comprei o meu S100 já com esse problema, se for o mesmo problema do meu então deve ser a coluna interna do telefone avariada. Este telemovel tem duas colunas de som, uma normal por exemplo que é utilizada pelo Windows media player, e a outra que é utilizada pelo telefone. Tenta o seguinte, quando fizeres ou receberes uma chamada, coloca-a em alta-voz (pressiona longamente o botao verde para atenderes em alta-voz) e confirma se assim já consegues ouvir. Se conseguires, é a coluna interna do telefone que avariou. Há um tipo no Algarve que arranja isso, mas cobra ainda um pouco carote, e tens de enviar pelo correio. Eu não enviei porque o meu magician já tem montes de probs e eu uso isto para outras coisas que não telefonar Um abraço

------------

About the radio version, I recommend you continue to use 1.12.00, I have it instead of 1.13 because Cotulla ROM's only work on 1.12 and since I'm always changing between 6.1 and wm2003, I always leave it with 1.12

Thanks.. Since I hear all the other noises, it's probably the call-speaker that is malfunctioning.. Anyway, since the last time I came here, that speaker came back to life and now is dead again, so, I just carry a pair of headphones on my pocket, that I use whenever I want to call or answer people.. It's a bit annoying because the wires keep tangling up, but has its advantages..

If you flash Cotulla's ROMs, you can then return to WM2003?

And besides those ROMs, what more do you advise me to do?

I have at home one of those Samsung Vodafone 360 M1, which was offered to me by a magazine to which I collaborate. But that SO (LiMo) is buggy as hell, so, it's now in my desk, on my room, with no use.. And with 90% of my contacts, because I couldn't find a clever way to pass them to the qTek again..
20th May 2011, 12:16 AM   |  #13  
OP Member
Flag Porto, Portugal
Thanks Meter: 1
 
32 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by MGuedes

Thanks.. Since I hear all the other noises, it's probably the call-speaker that is malfunctioning.. Anyway, since the last time I came here, that speaker came back to life and now is dead again, so, I just carry a pair of headphones on my pocket, that I use whenever I want to call or answer people.. It's a bit annoying because the wires keep tangling up, but has its advantages..

If you flash Cotulla's ROMs, you can then return to WM2003?

And besides those ROMs, what more do you advise me to do?

I have at home one of those Samsung Vodafone 360 M1, which was offered to me by a magazine to which I collaborate. But that SO (LiMo) is buggy as hell, so, it's now in my desk, on my room, with no use.. And with 90% of my contacts, because I couldn't find a clever way to pass them to the qTek again..

Speaker back to life!
17th December 2011, 07:19 PM   |  #14  
OP Member
Flag Porto, Portugal
Thanks Meter: 1
 
32 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Another doubt. My cell phone now periodically shuts down my calls, at 8 minutes.. What can I do? How can I solve this?
18th March 2012, 05:35 PM   |  #15  
OP Member
Flag Porto, Portugal
Thanks Meter: 1
 
32 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
My qTek is now doing Hard Resets every day, with no apparent reason. What do you think it's causing this?
6th September 2012, 08:32 PM   |  #16  
Senior Member
Flag Lisbon
Thanks Meter: 16
 
597 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
More
Sorry about the late reply, but Android is now the king! anyways that also happens to me, it's because of a red switch located on the right side of the phone, when you remove the battery.my solution was to put a piece of paper so it doesn't hard reset.good luck!

Sent from my Boston using xda app-developers app
8th August 2013, 03:05 AM   |  #17  
OP Member
Flag Porto, Portugal
Thanks Meter: 1
 
32 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by iRiKi

Sorry about the late reply, but Android is now the king! anyways that also happens to me, it's because of a red switch located on the right side of the phone, when you remove the battery.my solution was to put a piece of paper so it doesn't hard reset.good luck!

Sent from my Boston using xda app-developers app

Oh.. Thanks anyway!
8th November 2013, 01:24 PM   |  #18  
Senior Member
Flag Lisbon
Thanks Meter: 16
 
597 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
More
Quote:
Originally Posted by MGuedes

Oh.. Thanks anyway!

There's a guy in Algarve that knows how to fix this old phones.. if you want I can give you his contact, just pm me.
29th October 2014, 12:21 PM   |  #19  
asim.sidz's Avatar
Senior Member
Flag ▂ ▃ ▅ ▆ █ C:\India\New Delhi\
Thanks Meter: 48
 
319 posts
Join Date:Joined: Sep 2014
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by MGuedes

Well, thanks.

Lately, my qTek is facing a problem. I don't have any call sounds. I can't hear people talking to me, and neither can I hear the call tones when I'm calling someone. All the other sounds are audible.

I had this same problem years ago. The device has two speakers. One at the back for the multimedia purposes and the other one at the top front for hearing calls. The front speaker got damaged and i had to get it replaced at a local shop. Then it worked like a charm!

And that ROM works.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes