Streamline Android Theme Customization with Graphic Porter

I dont have a custom theme on my Android phone, and the reason for this is because … more

Boost the Brightness of Your Sony Xperia Z1’s LED

I think the last time anyone has ever used a physical torch to find their earphones, … more

XDA Xposed Tuesday: Modify the Look of Your Volume Control – XDA TV

How many screenshots have you seen with a volume status bar in the … more

Prepare Your Nokia X2 for Battle with Nokia X2 Tools

Unveiled in June this year, the Nokia X2 is the Finnish companys second crack at an … more
Post Reply

[Q] Confused about RUU firmware and mainver

17th March 2012, 01:23 PM   |  #1  
nukeboyt's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 2
 
56 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Back from Moto-land with Rezound. I've flashed several ROMS and one I would like to flash now says that I must firs be on the leaked 3.11.605.22 firmware.

I thought that when I flashed a rom and it rebooted into bootloader to install the PH98IMG.zip file, that it was installing the necessary firmware. I'm confused.

How do I get to the necessary Leaked firmware. I've searched and googled, but everything I find, indicates that I cannot install the leak, because I have already used the HTC unlock tool. Again, confused

I appreciate your help!
17th March 2012, 01:41 PM   |  #2  
dyetheskin's Avatar
Senior Member
Flag bensalem, pa
Thanks Meter: 229
 
2,022 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
More
ruu isn't a Tom that loads the kernel afterwards. the leak is flashed all at once which appears to be how kernels are flashed. flashing the leak requires the lock then it flashes everything together but remember it wipes all data with exception of external sd
17th March 2012, 01:50 PM   |  #3  
nukeboyt's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 2
 
56 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Followup Q1: So is it possible to get to the RUU 3.11.605.22 firmware, WITHOUT re-locking and flashing the leak? (not concerned at all about full wipe, do it with each rom)

Q2: If I do have to re-lock and then flash the leak, do I first have to return to a 100% stock state (ie, restore all the bloat-ware and such)? (if you've ever had a Bionic you know what I'm talking about)
17th March 2012, 01:56 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=23700622

Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk
17th March 2012, 03:00 PM   |  #5  
andybones's Avatar
Recognized Contributor
Flag Upstate NY
Thanks Meter: 9,106
 
9,426 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by nukeboyt

Followup Q1: So is it possible to get to the RUU 3.11.605.22 firmware, WITHOUT re-locking and flashing the leak? (not concerned at all about full wipe, do it with each rom)

Q2: If I do have to re-lock and then flash the leak, do I first have to return to a 100% stock state (ie, restore all the bloat-ware and such)? (if you've ever had a Bionic you know what I'm talking about)

Originally Posted by JoelZ9614 View Post

Here are the instructions...
Download...

rename the zip to PH98IMG.zip

put on your sdcard

reboot to bootloader

fastboot oem lock

reboot to bootloader again

flash.

reboot to bootloader

[if it says security warning and tampered at the top flash again..after continue to next step]

fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin [of course only if u have ur original Unlock_code.bin if not do the whole htc thing again]

reboot......
17th March 2012, 04:19 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
191 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
A little confused. Android Police says you have to be fully stock with a locked bootloader to install 605.22. According to this, I don't have to be stock, I just have to relock it, and be aware that the full RUU install with radios will wipe my entire phone except external SD? (I wouldn't ask this except that it directly contradicts the AP post.)

And do we have the ability to re-root the resulting ICS installation?

And there's no other way to apply just the radios and the pre-rooted (Non-RUU?) version?

Does the pre-rooted version also do a full wipe?
17th March 2012, 04:37 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 373
 
1,615 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by cpurick

A little confused. Android Police says you have to be fully stock with a locked bootloader to install 605.22. According to this, I don't have to be stock, I just have to relock it, and be aware that the full RUU install with radios will wipe my entire phone except external SD? (I wouldn't ask this except that it directly contradicts the AP post.)

And do we have the ability to re-root the resulting ICS installation?

And there's no other way to apply just the radios and the pre-rooted (Non-RUU?) version?

Does the pre-rooted version also do a full wipe?


So far no other way to get the new radios , sounds like the only reason the OTA leak worked was the way it was packaged. This new leak isn't packaged the same way so you would have to relock and run the RUU to get the new radios.
Personally, all I did was reflash stock recovery before hand, but I had to run it a few times to get it to work fully and at one point I just relocked with amon recovery installed and ran it and it worked just fine. It wipes recovery as part of the installation and installs the updated stock recovery.
17th March 2012, 07:51 PM   |  #8  
nukeboyt's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 2
 
56 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by andybones

Originally Posted by JoelZ9614 View Post

Here are the instructions...
Download...

rename the zip to PH98IMG.zip

put on your sdcard

reboot to bootloader

fastboot oem lock

reboot to bootloader again

flash.

reboot to bootloader

[if it says security warning and tampered at the top flash again..after continue to next step]

fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin [of course only if u have ur original Unlock_code.bin if not do the whole htc thing again]

reboot......

Sorry for the questions, but when I do all of this, will I still have the Amon Ra recovery, or does this return to the stock recovery (which I assume it does)?
17th March 2012, 08:42 PM   |  #9  
Marcismo55's Avatar
Senior Member
Flag Ventura, CA
Thanks Meter: 416
 
1,764 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
When the PH file is flashed in recovery it will overwrite whatever recovery you had flashed previously and leave you with stock everything...including recovery.

Sent from my ADR6425LVW
19th March 2012, 08:00 AM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
191 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
I was able to upgrade to the new ROM and then re-unlock my phone. But when I put Amon Ra in SD folder as PH98IMG.zip and reboot to the loader, I am never prompted to install it. Furthermore, attempts to get into recovery result in a green circular icon followed by a red triangle with exclamation point.

I tried all sorts of resets and reboots. Right now I have a green recovery option, but no working recovery. The top line says "UNLOCKED".

I've tried Amon Ra 3.13 and 3.14.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes