5,601,143 Members 54,068 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Computer doesn't recognize the NOTE anymore. (ADB or drive mapping)

Tip us?
 
mfractal
Old
(Last edited by mfractal; 30th March 2012 at 02:20 PM.)
#1  
mfractal's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 503
Posts: 1,595
Join Date: Aug 2009
Location: Londrina

 
DONATE TO ME
Default Computer doesn't recognize the NOTE anymore. (ADB or drive mapping)

My laptop (and other computers I've tried) stopped seeing the note.
When I plug it in it only says charging but I don't see a new device added on Windows.
ADB says waiting for device. If i disable usb debugging a message about MTP comes up upon connection but I don't see any drives mapped in windows at all. Device manager doesn't show any android or untecognized devices.
I tried uninstalling samsung usb drivers and reinstalling them. Nothing helps. I am starting to think I have a hw issue. Anything else you can think of friends?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
 
ranjan.alva
Old
#2  
ranjan.alva's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 168
Posts: 589
Join Date: Dec 2011
Location: Mangalore
Do nand backup. Flash GB then try.
Sony Xperia Neo L | Stock ICS | 4.0.4 |
The Following User Says Thank You to ranjan.alva For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mfractal
Old
#3  
mfractal's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 503
Posts: 1,595
Join Date: Aug 2009
Location: Londrina

 
DONATE TO ME
Forgot to mention. I am back on Rocket ROM v22.
The plan is to full wipe and install ROCKET V23 today and see if it helps.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
 
chasmodo
Old
#4  
chasmodo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 37693
Posts: 11,611
Join Date: Dec 2011
Location: Novi Sad

 
DONATE TO ME
#$%^@! Samsung USB drivers will be the death of us all.

I experienced something similar the other day: had the standalone drivers installed which worked well, then suddenly stopped for reasons known only to CIA and KGB, I suppose.

This is what helped:

1. uninstalled drivers
2. installed fresh Kies *yecch*
The Following User Says Thank You to chasmodo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mfractal
Old
#5  
mfractal's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 503
Posts: 1,595
Join Date: Aug 2009
Location: Londrina

 
DONATE TO ME
Will give it a try mate. Thanks!

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
 
mfractal
Old
#6  
mfractal's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 503
Posts: 1,595
Join Date: Aug 2009
Location: Londrina

 
DONATE TO ME
update : things aren't looking good.
I did a full wipe, tried a different kernel and installed KIES.
Nothing helps, the comp doesn't even make that sound when a new usb is plugged in so it doesn't even try to look for drivers or mount it.

Is it really HW issue or can i still try anything ?
 
Akiainavas
Old
#7  
Akiainavas's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 350
Posts: 1,147
Join Date: Mar 2012
Location: Basingstoke

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by mfractal View Post
update : things aren't looking good.
I did a full wipe, tried a different kernel and installed KIES.
Nothing helps, the comp doesn't even make that sound when a new usb is plugged in so it doesn't even try to look for drivers or mount it.

Is it really HW issue or can i still try anything ?
Im pretty sure you already tried it but...
I had such a problem once. Turned out that my USB cable was broken, it could only charge but data-lines were inactive. I have no idea if Note uses the same line for both charging and data sync, but maybe it's not the phone - but the cable ?



Xperia Z2ssssssssssss


ssssNeed help ? Send me a message, I'll try to help.

www.ifixit.com
Voice your support for the Self-Repair Manifesto!

www.ultimae.com
Panoramic Music for Panoramic People

 
mfractal
Old
#8  
mfractal's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 503
Posts: 1,595
Join Date: Aug 2009
Location: Londrina

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Akiainavas View Post
Im pretty sure you already tried it but...
I had such a problem once. Turned out that my USB cable was broken, it could only charge but data-lines were inactive. I have no idea if Note uses the same line for both charging and data sync, but maybe it's not the phone - but the cable ?
thanks mate, tried two different cables.
Went to another comp now, which didn't have any samsung **** installed on it, upon first connection it tried installing the drivers and failed (obviously). I then installed samsung usb drivers, and ever since - same problem - comp doesn't see the phone.
 
dr.ketan
Old
#9  
dr.ketan's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 21103
Posts: 14,670
Join Date: Apr 2011
Location: Gujarat

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by mfractal View Post
update : things aren't looking good.
I did a full wipe, tried a different kernel and installed KIES.
?
You will agree, wipe can't restore if any corrupt system file isn't ?
N this can't be solved by any measure you.took, change pc/change cable/wipe device
How is the idea to reflash?



Sent from my GT-N7000 using xda premium
For N7100---For N7000
My Applications

No PM for tech support. All XDA members are my friends so ignoring all incoming friends requests.
 
mfractal
Old
#10  
mfractal's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 503
Posts: 1,595
Join Date: Aug 2009
Location: Londrina

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by dr.ketan View Post
You will agree, wipe can't restore if any corrupt system file isn't ?
N this can't be solved by any measure you.took, change pc/change cable/wipe device
How is the idea to reflash?



Sent from my GT-N7000 using xda premium
Hello Dr!
So... i tried flashing ICS via mobile ODIN to try and see if it works - nothing. I tried a full wipe on stock GB - same.
I tried 3 different usb cables, and three comps - same same.

What i did notice now, is that if i keep trying to connect it for 20-30 times, it might work once out of those 30 and next time it won't work again.

hardware right ?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes