Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,778,176 Members 51,426 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[ROM][GT-P7100] Unofficial Android 4.04 CM9 (ICS Preview) (02/05/2012)

Tip us?
 
Galaxy_Owner
Old
#691  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: Mar 2012
Hi makbil!

The USB connection was easy, thank you!!!
Now I trying the BASEBAND.

It's not problem that my Tab is P7100 and the ROM is P7500?
 
makbil
Old
#692  
makbil's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1495
Posts: 6,235
Join Date: Sep 2008
Location: Bodrum
Quote:
Originally Posted by Galaxy_Owner View Post
Hi makbil!

The USB connection was easy, thank you!!!
Now I trying the BASEBAND.

It's not problem that my Tab is P7100 and the ROM is P7500?
The ICS ROM in this thread is for P7100.

Firmware flashing guide for Android 4.2.2
HTC One - ARHD 62.0 | KK 4.4.2
HTC One X - Android Revolution HD 31.3 | Sense 5 | Base 4.18.401.2 | JB 4.2.2 /Quietly rooted
HTC Desire HD - ARHD 9.0 (3.12.405.1)
Samsung Note Pro 12.2 (P900) (KK 4.4.2)
Google Nexus 7 - Android 4.4.4
Samsung Note 10.1 (N8005) 3G+Wi-Fi ([JB 4.1.2])
 
Galaxy_Owner
Old
(Last edited by Galaxy_Owner; 5th April 2012 at 02:15 PM.)
#693  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: Mar 2012
No, no, maybe misunderstood me.

You said this:
Quote:
Originally Posted by makbil View Post
1- I'm using the radio from Seo's HC 3.2 thread. I didn't change it since it works for me. (Baseband P7500XXKG7).
I have this rom file : P7500OXAKG7_P7500XXKG7_P7500XXKG7_HOME.tar

I opened this tar file, it contains 7 files, include modem.bin.
(cache.img, hidden,img, boot.img, bootloader.bin, modem.bin, recovery.img, system.img)

I copied the modem.bin into fastboot directory.
Booted the TAB in Fastboot mode, then flash the modem this way:

fastboot flash modem modem.bin

After this finished, I reboot the Tab into Fastboot mode. Made pics from it, I attached now. You can see: the Baseband version is now P7500XXKG7.
(usbmode2.jpg)

I rebooted the Tab.
The wifi is correct, but the situation is the same.
No baseband information (unknown) and no GSM interface. I can't search the mobile networks, no pin code request.

Maybe I copied the baseband file from wrong tar file?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	usbmode2.jpg
Views:	70
Size:	69.9 KB
ID:	984350  
 
SergioTeddy
Old
#694  
Member
Thanks Meter 23
Posts: 40
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by Galaxy_Owner View Post
No, no, maybe misunderstood me.


I rebooted the Tab.
The wifi is correct, but the situation is the same.
No baseband information (unknown) and no GSM interface. I can't search the mobile networks, no pin code request.

Maybe I copied the baseband file from wrong tar file?
I had the same problem in the past, the SIM? card was faulty so I replaced the card and the problem just diapear
 
Galaxy_Owner
Old
#695  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by SergioTeddy View Post
I had the same problem in the past, the SIM? card was faulty so I replaced the card and the problem just diapear
Ok, I can accept, that maybe the SIM card is worg (but before the install, it was ready) but what about the baseband version?

In your tab with this rom you have "unknown" description in the system menu Baseband cell?

---------- Post added at 03:53 PM ---------- Previous post was at 03:45 PM ----------

Do I need to reinstall the whole system if I replaced the baseband file?
Because I flashed back the wifi-working Baseband, and it's see the wifi networks, but can't connect to them.

---------- Post added at 03:58 PM ---------- Previous post was at 03:53 PM ----------

I replaced the sim card an another one, but the same....
 
SergioTeddy
Old
#696  
Member
Thanks Meter 23
Posts: 40
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by Galaxy_Owner View Post
Ok, I can accept, that maybe the SIM card is worg (but before the install, it was ready) but what about the baseband version?

In your tab with this rom you have "unknown" description in the system menu Baseband cell?

The Sim card became unusable after i amde un update
About the unknown baseband i never had that issue maybe your radio partition is broken
 
Galaxy_Owner
Old
#697  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by SergioTeddy View Post
The Sim card became unusable after i amde un update
About the unknown baseband i never had that issue maybe your radio partition is broken
How can I fix it?
When I use fastboot to flash modem.bin it's everything okay.

Code:
c:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\tools>fastboot flash modem modem.bin
sending 'modem' (12288 KB)...
OKAY [  0.744s]
writing 'modem'...
OKAY [  1.870s]
finished. total time: 2.615s
 
makbil
Old
#698  
makbil's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1495
Posts: 6,235
Join Date: Sep 2008
Location: Bodrum
Quote:
Originally Posted by Galaxy_Owner View Post
How can I fix it?
When I use fastboot to flash modem.bin it's everything okay.
I remember reading that this is a hardware error that can occur on some Samsung devices. You have to make sure it's not hardware so I suggest you try to install HC3.2 and another SIM card, if you keep getting the same problem unfortunately it may be a hardware fault.

Firmware flashing guide for Android 4.2.2
HTC One - ARHD 62.0 | KK 4.4.2
HTC One X - Android Revolution HD 31.3 | Sense 5 | Base 4.18.401.2 | JB 4.2.2 /Quietly rooted
HTC Desire HD - ARHD 9.0 (3.12.405.1)
Samsung Note Pro 12.2 (P900) (KK 4.4.2)
Google Nexus 7 - Android 4.4.4
Samsung Note 10.1 (N8005) 3G+Wi-Fi ([JB 4.1.2])
 
SergioTeddy
Old
#699  
Member
Thanks Meter 23
Posts: 40
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by Galaxy_Owner View Post
How can I fix it?
When I use fastboot to flash modem.bin it's everything okay.

Code:
c:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\tools>fastboot flash modem modem.bin
sending 'modem' (12288 KB)...
OKAY [  0.744s]
writing 'modem'...
OKAY [  1.870s]
finished. total time: 2.615s
I saw in a SGS2 forum sommeone had the same problem and he flashed a stock rom over ODIN to resolve is problem you can try also this
 
jackgar
Old
#700  
Member
Thanks Meter 14
Posts: 84
Join Date: Mar 2012
Default video

Hey, guys, could anyone of you who has the latest update (4.0.4), try to upload a video on YouTube and post the link. I know supremacy ROM, and i'm interested in flashing this one.
Thanks and greetings to every forgotten-one tab owner like me.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes