Android 5.0.2 Fixes 2012 Nexus 7! Sony’s Making a Google Glass Competitor? – XDA TV

Android 5.0.2 Lollipop is available for the … more

Early Lollipop Ports for Micromax A116 and A117

It feels like it was only yesterday when Google announced the mysterious Android L.After … more

Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Replace Sensation camera?

OP Geezer000

7th April 2012, 03:22 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Aylmer Ontario
Thanks Meter: 22
 
179 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Has anyone ever physically replaced the camera on the Sensation? Mine won't focus at all. It seems like the actual focus is stuck. Before anybody asks, i've searched for 3 straight days and I tried everything. It just wont focus, it seems like it's stuck on one focus position and anything closer than 2 feet is out of focus. It makes the focus noise but no attempt at focusing.
7th April 2012, 10:11 PM   |  #2  
japinder's Avatar
Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 43
 
256 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Donate to Me
More
Is sending it in for repairs an option?
9th April 2012, 06:21 PM   |  #3  
OP Senior Member
Flag Aylmer Ontario
Thanks Meter: 22
 
179 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Not really, I can get a camera online for it but was hoping I wouldn't have to replace it.
9th April 2012, 09:57 PM   |  #4  
tessut's Avatar
Senior Member
Flag Baden-Württemberg
Thanks Meter: 226
 
1,209 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Geezer000

Has anyone ever physically replaced the camera on the Sensation? Mine won't focus at all. It seems like the actual focus is stuck. Before anybody asks, i've searched for 3 straight days and I tried everything. It just wont focus, it seems like it's stuck on one focus position and anything closer than 2 feet is out of focus. It makes the focus noise but no attempt at focusing.

Its not broken or something its just the software there is a slightly difference if you use the HQ camera mod

Sent from my HTC Sensation XE using XDA
10th April 2012, 12:35 AM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Aylmer Ontario
Thanks Meter: 22
 
179 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by tessut

Its not broken or something its just the software there is a slightly difference if you use the HQ camera mod

Sent from my HTC Sensation XE using XDA

I have tried ever single camera app or fix and my camera still won't focus at all. It's very frustrating.

Sent from my Cappy using the XDA app.
10th April 2012, 02:24 AM   |  #6  
tessut's Avatar
Senior Member
Flag Baden-Württemberg
Thanks Meter: 226
 
1,209 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Geezer000

I have tried ever single camera app or fix and my camera still won't focus at all. It's very frustrating.

Sent from my Cappy using the XDA app.

Expain me how you focus pls

Sent from my HTC Sensation XE using XDA
10th April 2012, 03:15 AM   |  #7  
Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 21
 
92 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
I also facing same issue. It take a while to focus but something it wont.
10th April 2012, 03:29 AM   |  #8  
OP Senior Member
Flag Aylmer Ontario
Thanks Meter: 22
 
179 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by tessut

Expain me how you focus pls

Sent from my HTC Sensation XE using XDA


You can either touch the screen to focus on a certain point or if you point it at an object long enough it will focus on it. My doesn't do that on camera or camcorder.


Sent from my Cappy using the XDA app.
10th April 2012, 03:53 AM   |  #9  
tessut's Avatar
Senior Member
Flag Baden-Württemberg
Thanks Meter: 226
 
1,209 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Geezer000

You can either touch the screen to focus on a certain point or if you point it at an object long enough it will focus on it. My doesn't do that on camera or camcorder.


Sent from my Cappy using the XDA app.

From far or near...because from the near focus sucks

Sent from my HTC Sensation XE using XDA
10th April 2012, 05:59 AM   |  #10  
OP Senior Member
Flag Aylmer Ontario
Thanks Meter: 22
 
179 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by tessut

From far or near...because from the near focus sucks

Sent from my HTC Sensation XE using XDA

Everything closer than 2 feet is always blurry.but even if I try to focus on something father away it doesn't. It just stays on one focus point.

Sent from my Cappy using the XDA app.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes