Build an Impractical But Awesome Lego Mindstorm Dock

The vast majority of what we cover here on the XDA-Developers News Portal relates to … more

MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more
Thread Closed

[Q] GPS issues with CM 7.2-RC1

10th April 2012, 01:17 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 18
 
51 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
I just changed from CM 7.1 to 7.2-RC1 on my Aria. I did a full wipe before installing 7.2.

In every other ROM I've ever tried, (stock, attn1's, Gene Poole's, CM7.1), the GPS gets a lock within maybe 15 seconds. Now it takes several minutes. Using the GPS Status app, it seems to find the satellites quickly enough, and I get 6 or more right away. But no lock.
Once I do get a lock, the accuracy is dismal (+/- 60 feet) where it was always much better.

I know I have read about files that can be copied in to fix this; but I can't find those posts after quite a bit of searching.

Would someone please point me to those instructions? Can I pull stuff off the CM71. .zip?



Edit: Whoops, I think this is what I'm after: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=3688
Last edited by MondoMor; 10th April 2012 at 01:29 PM.
The Following User Says Thank You to MondoMor For This Useful Post: [ View ]
10th April 2012, 02:50 PM   |  #2  
OP Member
Thanks Meter: 18
 
51 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Weird. I've tried all four of ladios' zips, and there doesn't seem to be much difference. Lock times and accuracy are still worse than 7.1

I know the /system/lib/hw/gps.liberty.so is being changed because the MD5 sums are different (and they match what I calculate on my PC). So I must be installing the .zips correctly.


Is there something else that changed about the GPS in 7.2?
10th April 2012, 03:34 PM   |  #3  
lsusparky621's Avatar
Senior Member
Louisiana
Thanks Meter: 54
 
399 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
I use the htc-stock zip and get an initial lock in 45 seconds, subsequent locks in 10 secs.

Sent from my Liberty using xda premium
13th April 2012, 08:47 PM   |  #4  
tommyguns818's Avatar
Senior Member
Flag 818
Thanks Meter: 63
 
491 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
I also use the HTC stock one and get a 5 sec lock. I'm using it with 7.2
13th April 2012, 10:42 PM   |  #5  
Senior Member
Flag Gladewater, TX
Thanks Meter: 190
 
530 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
Htc stock working great here as well.

Sent from my Liberty using XDA
14th April 2012, 05:05 AM   |  #6  
Senior Member
Flag Glazov
Thanks Meter: 257
 
133 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
FYI: take a look at this commit and this post, guys.
The Following User Says Thank You to Kot_Ik For This Useful Post: [ View ]
14th April 2012, 04:21 PM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 18
 
51 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
That is infinitely better, thanks!

The computed accuracy (uncertainty) is still worse than I've experienced in previous ROMs. But it wouldn't surprise me if it was "optimistic" in the past. Even dedicated handheld consumer GPS units don't get 3-foot accuracy after 15 seconds indoors, but that used to happen all the time on the Aria.

Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes