Hi Locker to Help You With Lockscreen Headache

The lockscreen is a part of the OS that we see hundreds of times every day, whether … more

Must Have App Review: Spider Squisher Pro Extreme

Here on XDA TV we have a series we like to call Must Have Apps. These are apps that we … more

OnePlus DR-1 Quadcopter Drone Available for Purchase

OnePlus has been teasing a new product for a while now, hailing it as a … more

KDZ of Android 5.0.1 Captured for T-Mobile LG G3

T-Mobile US is yet to release the 20B Lollipop build for the LG G3. Luckily enough, you … more
Thread Closed Subscribe to Thread Email Thread

[Q] GPS issues with CM 7.2-RC1

10th April 2012, 01:17 PM |#1  
OP Member
Thanks Meter: 19
 
53 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
I just changed from CM 7.1 to 7.2-RC1 on my Aria. I did a full wipe before installing 7.2.

In every other ROM I've ever tried, (stock, attn1's, Gene Poole's, CM7.1), the GPS gets a lock within maybe 15 seconds. Now it takes several minutes. Using the GPS Status app, it seems to find the satellites quickly enough, and I get 6 or more right away. But no lock.
Once I do get a lock, the accuracy is dismal (+/- 60 feet) where it was always much better.

I know I have read about files that can be copied in to fix this; but I can't find those posts after quite a bit of searching.

Would someone please point me to those instructions? Can I pull stuff off the CM71. .zip?



Edit: Whoops, I think this is what I'm after: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=3688
Last edited by MondoMor; 10th April 2012 at 01:29 PM.
The Following User Says Thank You to MondoMor For This Useful Post: [ View ]
10th April 2012, 02:50 PM |#2  
OP Member
Thanks Meter: 19
 
53 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Weird. I've tried all four of ladios' zips, and there doesn't seem to be much difference. Lock times and accuracy are still worse than 7.1

I know the /system/lib/hw/gps.liberty.so is being changed because the MD5 sums are different (and they match what I calculate on my PC). So I must be installing the .zips correctly.


Is there something else that changed about the GPS in 7.2?
10th April 2012, 03:34 PM |#3  
lsusparky621's Avatar
Senior Member
Louisiana
Thanks Meter: 54
 
399 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
I use the htc-stock zip and get an initial lock in 45 seconds, subsequent locks in 10 secs.

Sent from my Liberty using xda premium
13th April 2012, 08:47 PM |#4  
tommyguns818's Avatar
Senior Member
Flag 818
Thanks Meter: 63
 
492 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
I also use the HTC stock one and get a 5 sec lock. I'm using it with 7.2
13th April 2012, 10:42 PM |#5  
Senior Member
Flag Gladewater, TX
Thanks Meter: 194
 
537 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
Htc stock working great here as well.

Sent from my Liberty using XDA
14th April 2012, 05:05 AM |#6  
Senior Member
Flag Glazov
Thanks Meter: 257
 
134 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
FYI: take a look at this commit and this post, guys.
The Following User Says Thank You to Kot_Ik For This Useful Post: [ View ]
14th April 2012, 04:21 PM |#7  
OP Member
Thanks Meter: 19
 
53 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
That is infinitely better, thanks!

The computed accuracy (uncertainty) is still worse than I've experienced in previous ROMs. But it wouldn't surprise me if it was "optimistic" in the past. Even dedicated handheld consumer GPS units don't get 3-foot accuracy after 15 seconds indoors, but that used to happen all the time on the Aria.

Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes