Wearable Apps w/ Andreas Göransson – XDA:DevCon 2014

XDA:DevCon 2014 in Manchester, UK featured quite a few interesting topics as … more

Browse Your Files with Ease using MK Explorer

Google has made quite an effort in perfecting the powerful and multi-faceted OS that we know as … more

How to Fix the Nexus Available Storage Bug – XDA TV

Is your Nexus device only showing half of the available storage as it should? Many … more

Don’t Forget About Birthdays with Birthday Reminder

A person’s birthday is, without a doubt,one of the most important days in his … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Thread Closed

[Q] GPS issues with CM 7.2-RC1

OP MondoMor

10th April 2012, 02:17 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 18
 
51 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
I just changed from CM 7.1 to 7.2-RC1 on my Aria. I did a full wipe before installing 7.2.

In every other ROM I've ever tried, (stock, attn1's, Gene Poole's, CM7.1), the GPS gets a lock within maybe 15 seconds. Now it takes several minutes. Using the GPS Status app, it seems to find the satellites quickly enough, and I get 6 or more right away. But no lock.
Once I do get a lock, the accuracy is dismal (+/- 60 feet) where it was always much better.

I know I have read about files that can be copied in to fix this; but I can't find those posts after quite a bit of searching.

Would someone please point me to those instructions? Can I pull stuff off the CM71. .zip?



Edit: Whoops, I think this is what I'm after: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=3688
Last edited by MondoMor; 10th April 2012 at 02:29 PM.
The Following User Says Thank You to MondoMor For This Useful Post: [ View ]
10th April 2012, 03:50 PM   |  #2  
OP Member
Thanks Meter: 18
 
51 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Weird. I've tried all four of ladios' zips, and there doesn't seem to be much difference. Lock times and accuracy are still worse than 7.1

I know the /system/lib/hw/gps.liberty.so is being changed because the MD5 sums are different (and they match what I calculate on my PC). So I must be installing the .zips correctly.


Is there something else that changed about the GPS in 7.2?
10th April 2012, 04:34 PM   |  #3  
lsusparky621's Avatar
Senior Member
Louisiana
Thanks Meter: 54
 
399 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
I use the htc-stock zip and get an initial lock in 45 seconds, subsequent locks in 10 secs.

Sent from my Liberty using xda premium
13th April 2012, 09:47 PM   |  #4  
tommyguns818's Avatar
Senior Member
Flag 818
Thanks Meter: 63
 
491 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
I also use the HTC stock one and get a 5 sec lock. I'm using it with 7.2
13th April 2012, 11:42 PM   |  #5  
Senior Member
Flag Gladewater, TX
Thanks Meter: 192
 
535 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
Htc stock working great here as well.

Sent from my Liberty using XDA
14th April 2012, 06:05 AM   |  #6  
Senior Member
Flag Glazov
Thanks Meter: 257
 
133 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
FYI: take a look at this commit and this post, guys.
The Following User Says Thank You to Kot_Ik For This Useful Post: [ View ]
14th April 2012, 05:21 PM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 18
 
51 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
That is infinitely better, thanks!

The computed accuracy (uncertainty) is still worse than I've experienced in previous ROMs. But it wouldn't surprise me if it was "optimistic" in the past. Even dedicated handheld consumer GPS units don't get 3-foot accuracy after 15 seconds indoors, but that used to happen all the time on the Aria.

Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes