Post Reply

New-T-Mobile Radio/Modem Thread

15th April 2012, 04:58 AM   |  #131  
Member
Thanks Meter: 9
 
81 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by reebop2k

I decided to forgo flashing one of my own and I ordered from CanadaGSM yesterday. My Note will arrive Tuesday. I'm a T-Mobile user that lives in the Dallas area and I can let you all know how it works when it comes in. I've gotten pretty good 3G on my Nokia N900 for 2+ years in my area.

Why didn't you get a stock telus one? that's the real question. if we can get a stock telus note with stock radio/rom etc working flawlessly on Tmobile, why bother with a flashed i717? The ATT flashed i717 is extremely flakey =/
The Following User Says Thank You to jeweladdict For This Useful Post: [ View ]
15th April 2012, 05:29 AM   |  #132  
Senior Member
Thanks Meter: 156
 
197 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by jeweladdict

Why didn't you get a stock telus one? that's the real question. if we can get a stock telus note with stock radio/rom etc working flawlessly on Tmobile, why bother with a flashed i717? The ATT flashed i717 is extremely flakey =/

jewel I think the stock Telus Note will only get edge with a T-Mobile sim card. There is a dump of the Telus radio in the CWM modem thread and that radio only produces edge. Would be nice to be wrong about this though.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using XDA
The Following User Says Thank You to tomin.fhl For This Useful Post: [ View ]
15th April 2012, 05:35 AM   |  #133  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by jeweladdict

Why didn't you get a stock telus one? that's the real question. if we can get a stock telus note with stock radio/rom etc working flawlessly on Tmobile, why bother with a flashed i717? The ATT flashed i717 is extremely flakey =/

That's a fair question. I went with this one because of reading this thread and what I read to be fairly positive comments on it. I am concerned a little with battery life but as a N900 user, I'm used to having plenty of spare charged batteries around. Probably if I saw more posts of users directly saying to go with the Telus instead of the AT&T, I would have made a different decision. CanadaGSM made it easy for me to purchase over the web in Texas and I was willing to pay a premium to have it flashed and ready for me as my time is more valuable to me than the time to flash it myself.

If I am not happy with the phone though, it will go back.
15th April 2012, 05:37 AM   |  #134  
Member
Thanks Meter: 9
 
81 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by tomin.fhl

jewel I think the stock Telus Note will only get edge with a T-Mobile sim card. There is a dump of the Telus radio in the CWM modem thread and that radio only produces edge. Would be nice to be wrong about this though.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using XDA

has this actually been confirmed?
Telus t989D works perfectly with tmobile aws, was hoping the telus i717d would too. If telus and tmobile both use the 1700 band, don't know why it wouldn't work for both tmobile and telus.

I'm willing to try this out, but i just want to make sure no one else has yet
15th April 2012, 08:35 AM   |  #135  
madman604's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 77
 
597 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Thought i should mention my phone is branded AT&T if anyone is wondering.

I also inquired about the warranty as they rooted the phone and flashed the radio. No reply yet.

Sent from my SGH-I717R using XDA
15th April 2012, 08:56 AM   |  #136  
Senior Member
Flag Southern Ontario
Thanks Meter: 129
 
1,164 posts
Join Date:Joined: May 2007
Talking
...

a lot of you need to change your carrier ... lol
Last edited by UnicornKaz; 15th April 2012 at 09:02 AM.
15th April 2012, 03:16 PM   |  #137  
Senior Member
Thanks Meter: 156
 
197 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by jeweladdict

has this actually been confirmed?
Telus t989D works perfectly with tmobile aws, was hoping the telus i717d would too. If telus and tmobile both use the 1700 band, don't know why it wouldn't work for both tmobile and telus.

I'm willing to try this out, but i just want to make sure no one else has yet

Some food for thought here ...
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1450101

Also, if you type in the imei of an i717 (AT&T) in the Telus comability site it will identify your phone as compatible on the Telus network which, though not conclusive, suggests that the i717 and the i717d are essentially the same device.


You should go for it and try it anyway ... just keep your receipt.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using XDA
Last edited by tomin.fhl; 15th April 2012 at 04:02 PM.
The Following User Says Thank You to tomin.fhl For This Useful Post: [ View ]
15th April 2012, 03:51 PM   |  #138  
Yuhfhrh's Avatar
Senior Member
Flag Overland Park
Thanks Meter: 93
 
450 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by jeweladdict

has this actually been confirmed?
Telus t989D works perfectly with tmobile aws, was hoping the telus i717d would too. If telus and tmobile both use the 1700 band, don't know why it wouldn't work for both tmobile and telus.

I'm willing to try this out, but i just want to make sure no one else has yet

One problem though, Telus does not use aws/1700.

The only reason their galaxy s2 does is because they used the same model as T-Mobile. So basically they just took off the T-Mobile branding and used the same phone.

Sent from my LG-P999 using xda premium
Last edited by Yuhfhrh; 15th April 2012 at 03:56 PM.
The Following User Says Thank You to Yuhfhrh For This Useful Post: [ View ]
15th April 2012, 04:00 PM   |  #139  
Senior Member
Thanks Meter: 156
 
197 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by Yuhfhrh

One problem though, Telus does not use aws/1700.

The only reason their galaxy s2 does is because they used the same model as T-Mobile. So basically they just took off the T-Mobile branding and used the same phone.

Sent from my LG-P999 using xda premium

That's right. ... the T989 Hercules was like a super global phone that worked with AT&T and T-Mobile in the US.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1300028

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using XDA
The Following 2 Users Say Thank You to tomin.fhl For This Useful Post: [ View ]
15th April 2012, 04:22 PM   |  #140  
Member
Thanks Meter: 9
 
81 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by tomin.fhl

That's right. ... the T989 Hercules was like a super global phone that worked with AT&T and T-Mobile in the US.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1300028

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using XDA

that makes sense. Guess I'm stuck with the S2

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in AT&T Galaxy Note I717 General by ThreadRank