FORUMS

XDA Recap: This Week In Android (May 17 – 23)

Another week, another recap. The Sunday tradition marches on this week with a fresh … more

Huawei To Sell Honor Smartphones Via Indian Retail Outlets

World’s fourth largest smartphone maker Huawei plans to now sell its … more

Sunday Debate: Are Smaller Bezels Better or Worth It?

Bezels have been getting smaller and smaller as the years go by, and while devices … more

LG G4 First Impressions and Unboxing – XDA TV

The latest in LG’s signature line of “G phones” has been released. … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Noob-friendly] Goldcard SPL Downgrade Method; No Android-Phone and/or custom wires!

16th April 2012, 07:41 AM |#21  
iconata's Avatar
Senior Member
Flag Burgas
Thanks Meter: 60
 
More
Quote:
Originally Posted by MarysFetus

I haven't tested, but I'm 95% sure that this method will fix your phone.

To enter USB Host Mode, shut down your phone and then press power+camera+volume-down for about 10 sec. The phone doesn't need to be connected to a pc.

Regards, Klaus

hm... i held the buttons just now for about 1 minute and nothing.. it just displays that screen.. any other suggestions?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20120416_092024.jpg
Views:	272
Size:	216.4 KB
ID:	1006600  
 
 
16th April 2012, 08:58 AM |#22  
Senior Member
Thanks Meter: 6
 
More
Those Y cables are pretty much the same as custom ones. You still need to buy them =.= its just well written with links to each rom which is the only thing i found useful
16th April 2012, 01:05 PM |#23  
Ttblondey's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 105
 
More
Quote:
Originally Posted by iconata

hm... i held the buttons just now for about 1 minute and nothing.. it just displays that screen.. any other suggestions?

if you want you can try my post at other thread regarding goldcard. I attach a picture of my setup with the Y cable.
The Following User Says Thank You to Ttblondey For This Useful Post: [ View ]
16th April 2012, 08:59 PM |#24  
lordmago's Avatar
Senior Member
Flag Near Venice
Thanks Meter: 23
 
More
Quote:
Originally Posted by iconata

hm... i held the buttons just now for about 1 minute and nothing.. it just displays that screen.. any other suggestions?

This was also my screen... And with Y-usb cable and goldcard solved the problem...
With little euros, I bought cable and plugs
17th April 2012, 08:14 AM |#25  
iconata's Avatar
Senior Member
Flag Burgas
Thanks Meter: 60
 
More
Quote:
Originally Posted by lordmago

This was also my screen... And with Y-usb cable and goldcard solved the problem...
With little euros, I bought cable and plugs

guys look at the first picture.. that's a bricked bootloader.. now look at the second.. that's a halfbricked bootloader.. what's the difference you ask? the difference is that on the halfbricked you can enter usb host mode.. how did i fix it? i send a cab that contained an update to bootloader v5.12 (mine was 4.65) and it worked! now i can try the method in the first post
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20120416_092024.jpg
Views:	353
Size:	216.4 KB
ID:	1008682   Click image for larger version

Name:	20120417_100433.jpg
Views:	445
Size:	247.1 KB
ID:	1008683   Click image for larger version

Name:	20120417_100926.jpg
Views:	384
Size:	201.8 KB
ID:	1008684  
18th April 2012, 12:57 AM |#26  
Senior Member
Thanks Meter: 6
 
More
Is there any other way to buy those cables etc outside of US and Canada?
18th April 2012, 01:30 AM |#27  
Member
Flag Boston, MA
Thanks Meter: 17
 
More
7 Pro and Arrive use the "GOLDIMG.nbh"

http://www.mediafire.com/?2618cdtzljbbasa

There is the file for the Arrive CDMA (GOLD_C). I don't know if this is the same for the GSM 7 Pro (GOLD).
Last edited by jeffc313; 18th April 2012 at 01:34 AM. Reason: added link
The Following User Says Thank You to jeffc313 For This Useful Post: [ View ]
18th April 2012, 08:51 AM |#28  
OP Senior Member
Flag Berlin
Thanks Meter: 85
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by thekiller99

Is there any other way to buy those cables etc outside of US and Canada?

Sure, these sort of cables are at least available in most local amazon stores at well. I bought them from germany.
Last edited by KlausWidraw; 18th April 2012 at 08:54 AM.
18th April 2012, 02:55 PM |#29  
aramadsanar's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 16
 
Donate to Me
More
hi, i tried your method, but it didn't work
18th April 2012, 04:11 PM |#30  
OP Senior Member
Flag Berlin
Thanks Meter: 85
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by aramadsanar

hi, i tried your method, but it didn't work

Please specify what went wrong. I am sure I can make it work.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
downgrade spl, goldcard
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes