Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,810,757 Members 36,756 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

(Q) Stuck on EDGE Unbranded Sensation

Tip us?
 
craven667
Old
#11  
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 1,026
Join Date: May 2011
No apn look like mine I had tmob and on simple mobile it could be your sim card

Sent from my Sensation 4G using xda premium
 
Franzferdinan51
Old
#12  
Senior Member - OP
Thanks Meter 50
Posts: 620
Join Date: Sep 2010
okay ill just have to wait till i restart my plan to double check and if not ill have to have TMO send me a diff card or something i guess is there a way to check for a hardware malfunction
 
craven667
Old
#13  
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 1,026
Join Date: May 2011
Well I think sim can control that why wait go to tmob store and get one free
And yeah you can have hardware problems but rare and I don't think you would have more then no 4g

Sent from my Sensation 4G using xda premium
 
Franzferdinan51
Old
(Last edited by Franzferdinan51; 17th April 2012 at 03:16 AM.)
#14  
Senior Member - OP
Thanks Meter 50
Posts: 620
Join Date: Sep 2010
Just to be sure and check with you guys

This phone is the htc sensation z710a according to the box and gets the following bands amd frequency

HSPA/WCDMA
850/1900/2100 MHZ

GSM/GPRS/EDGE
850/900/1800/1900 MHZ

Are these the correct
Bands and frequency? Because I got the phone from htc ofc being UN branded I never thought to check hopefully one of you can ease my mind likeI said it used to work but I'm hoping its not a fluke
Sent from my HTC Sensation
 
craven667
Old
#15  
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 1,026
Join Date: May 2011
That's what it says on my box are you a contract tmob customer with this phone on contract

Sent from my Sensation 4G using xda premium
 
Franzferdinan51
Old
#16  
Senior Member - OP
Thanks Meter 50
Posts: 620
Join Date: Sep 2010
No I'm off contract but I ran out of 4g so ill get a new sim from Tmobile i have never had this problem so ill reset my account and get a new sim and see what's up

Sent from my HTC Sensation Z710e using XDA
 
Rhiannon224
Old
(Last edited by Rhiannon224; 17th April 2012 at 04:23 AM.)
#17  
Rhiannon224's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 418
Posts: 1,780
Join Date: Aug 2010
Location: FL
Quote:
Originally Posted by Franzferdinan51 View Post
Just to be sure and check with you guys

This phone is the htc sensation z710a according to the box and gets the following bands amd frequency

HSPA/WCDMA
850/1900/2100 MHZ

GSM/GPRS/EDGE
850/900/1800/1900 MHZ

Are these the correct
Bands and frequency? Because I got the phone from htc ofc being UN branded I never thought to check hopefully one of you can ease my mind likeI said it used to work but I'm hoping its not a fluke
Sent from my HTC Sensation
That's not the T Mous version, that's a Euro version which according to Google doesn't have correct bands for T Mous 4g. The T Mous one is htc sensation z710e.


Edit you are missing HSPA/WCDMA 1700 band which T Mous uses for 4g.

Sent from my HTC Sensation 4G with Beats Audio using xda premium
Current devices;
Moto X

Previous devices;
Samsung Nexus S; sold
Samsung Captivate; sold
Note 2; sold
HTC Sensation; gone
 
craven667
Old
#18  
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 1,026
Join Date: May 2011
I would let me know when u get it if you need one if there going to charge let me know I got one or eBay for 1$

Sent from my Sensation 4G using xda premium
 
Rhiannon224
Old
(Last edited by Rhiannon224; 17th April 2012 at 04:35 AM.)
#19  
Rhiannon224's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 418
Posts: 1,780
Join Date: Aug 2010
Location: FL
Quote:
Originally Posted by craven667 View Post
I would let me know when u get it if you need one if there going to charge let me know I got one or eBay for 1$

Sent from my Sensation 4G using xda premium
Seriously dude, how are you missing the fact that his phone doesn't have the correct band for T Mous 4g? SIM card won't change that, it's hardware related.

This amazon link shows the model and bands for T Mous Sensation 4g bands in case you don't believe me

http://www.amazon.com/HTC-Sensation-Z710E-Unlocked-Smartphone/dp/B005345986

Sent from my HTC Sensation 4G with Beats Audio using xda premium
Current devices;
Moto X

Previous devices;
Samsung Nexus S; sold
Samsung Captivate; sold
Note 2; sold
HTC Sensation; gone
 
Franzferdinan51
Old
#20  
Senior Member - OP
Thanks Meter 50
Posts: 620
Join Date: Sep 2010
Really I have a damn euro phone

Sent from my HTC Sensation 4G with Beats Audio using XDA

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Old but Gold Internet Browser is a Blast from the Past

A Web browser is one of these applications that we can’t live without. We useit … more

Real-World Battery Saving Tips for Android – XDA Developer TV

You need Real-World Battery Saving Tips for your Android device. Our … more

Android L Will Have Data Encryption Turned On by Default

Android L, once it is eventually released, will featuredata encryption turned on by … more

Lock Apps and Functions Easily with Droid Protector

Access and security are some of the key issues facingmobile technology. Whether … more