Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Do I Need to Unroot for Such a Minor Problem?

OP steiny

15th April 2012, 04:11 PM   |  #11  
scottspa74's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2,927
 
8,618 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
Quote:
Originally Posted by steiny

Is Myn's ROM a stock rooted ROM?

Not really. Brad560 has stock rooted ROMs in the dev forum. Then you can not only update profile and prl, but a tech shouldn't be able to tell you you need to unroot blah blah blah

Edit: honestly, I couldn't really say if myns is stock. There was so much modded in it, I don't know how it would show yo a tech that is looking at it. And it's really old. Graynode,nolimit, and brad all have stock/slightly modified. I believe brad has the actual stock rooted posted, though.

Sent from my PC36100 using xda premium
Last edited by scottspa74; 15th April 2012 at 05:25 PM.
The Following User Says Thank You to scottspa74 For This Useful Post: [ View ]
16th April 2012, 02:46 AM   |  #12  
imheroldman's Avatar
Senior Member
Flag Chico
Thanks Meter: 119
 
641 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
If you are roaming on Sprint you should try teknowfiles prl it helps with calling and data

Sent from my PC36100 using xda premium
The Following User Says Thank You to imheroldman For This Useful Post: [ View ]
16th April 2012, 03:24 AM   |  #13  
ProCision's Avatar
Senior Member
Cedarburg, WI
Thanks Meter: 50
 
301 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
you can try this

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1455340

its pretty much bone stock. Might not be the most updated, but if your prl is updated it shouldn't matter.

It seems like a network issue with the network and your phone. Did it happen like the same day you moved there?
Last edited by ProCision; 16th April 2012 at 03:26 AM.
The Following User Says Thank You to ProCision For This Useful Post: [ View ]
17th April 2012, 07:56 AM   |  #14  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
Thanks for all of the helpful comments. I ended up flashing a stock ROM and then updating the PRL and that KILLED my 3G while roaming. I just manually updated the PRL via EPST back to the original one before this last update and thankfully that restored my 3G.

So I'm back to square one as my original problem still exists. When someone tries to call me while I'm roaming, it either gives a fast busy signal or rings and goes to voicemail, but I don't see the incoming call. Just to reiterate incoming calls worked fine for the first two weeks I was here (roaming).

As a test, today I drove 30 miles to the nearest Sprint cell towers and incoming calls, 3G, all works fine.
17th April 2012, 08:07 AM   |  #15  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by imheroldman

If you are roaming on Sprint you should try teknowfiles prl it helps with calling and data

Sent from my PC36100 using xda premium

Do you have a link? I just did a search on this site and Google and didn't find anything. Though at this point, I'm feeling shy about messing with the PRL again.
18th April 2012, 05:43 PM   |  #16  
lufc's Avatar
Retired Senior Moderator / Resident Priest
Flag Blackpool UK
Thanks Meter: 1,545
 
9,528 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Donate to Me
More
Please use the Q&A Forum for questions &
Read the Forum Rules Ref Posting

Moving to Q&A
18th April 2012, 06:54 PM   |  #17  
plainjane's Avatar
Senior Member
Flag Charlotte, NC
Thanks Meter: 462
 
1,674 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
With Unrevoked, you can flash an RUU to update everything & retain s-off. You'll need to reflash your recovery afterwards, then either flash a new rom or SU to gain root on the stock RUU.

If RUUing fixes your problems, then hopefully after doing a full wipe and flashing a new rom you'll be good to go. If it doesn't fix it then you know it's most likely not rom related and is either a problem with the hardware, radios, or Sprint.

Since you rooted with Unrevoked, you have nothing to lose by doing an RUU... other than time. Just don't flash the s-on zip.
18th April 2012, 08:04 PM   |  #18  
Concordium's Avatar
Senior Member
Flag Houston, TX
Thanks Meter: 116
 
416 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by plainjane

With Unrevoked, you can flash an RUU to update everything & retain s-off. You'll need to reflash your recovery afterwards, then either flash a new rom or SU to gain root on the stock RUU.

If RUUing fixes your problems, then hopefully after doing a full wipe and flashing a new rom you'll be good to go. If it doesn't fix it then you know it's most likely not rom related and is either a problem with the hardware, radios, or Sprint.

Since you rooted with Unrevoked, you have nothing to lose by doing an RUU... other than time. Just don't flash the s-on zip.


I agree with doing this. However, I recommend making sure you have updated your radio, nv, and prl as well before you flash the ROM. As stated above, if you still have problems with it afterwards then you know the issue is not software related.

Also, the Sprint ## codes do not work unless you are on Sense based ROM. So CM7 will not be able to accept the network resets from ## codes given by tech support.
21st April 2012, 08:43 AM   |  #19  
Evocm7's Avatar
Senior Member
Flag Bakersfield
Thanks Meter: 351
 
1,415 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Any sense Rom with epst will be able to reprovision your phone. Epst is not built in to aosp roms

Sent from my ADR6425LVW using xda premium

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes