FORUMS

CloudPlayer: DIY HiFi Music Streaming Solution

In our Helpful Guide to Music Streaming Services, we mentioned several different services … more

Optimize Battery Life with This Useful App

Battery life is an important aspect of your smartphone, especially if you use it for more … more

The OnePlus 2 & The Year of Smartphone Compromises

We are very close to entering the last third of 2015, and we have now seen many of … more

OnePlus 2 Teardown, Major Android Vulnerability – XDA TV

The OnePlus 2 has been officially released. That and much more news is … more

[ROM] Zeus v7.06 [GB 2.3.4 V20S] - v6.4 [GB 2.3.4 V20O/V20N] by Huexxx ...

1,612 posts
Thanks Meter: 4,800
 
By Huexxx, Recognized Contributor on 19th January 2012, 08:29 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
17th April 2012, 09:00 AM |#2581  
Member
Thanks Meter: 12
 
More
Quote:
Originally Posted by verszipo

I said I'd report back after testing the FD patch, so here's the info :

After 2 days of usage with the 2s FD patch the battery use is similar to the one without. As a note, the Fast Dormancy is not really a problem, i got almost 2 days of usage from one charge (i was at 15% after 42 hours of usage).

In battery stats, DataTracker-FD is at 2.7% so that it's not really using too much battery.

I didn't test the "no FD patch" since the FD doesn't seem to be the problem of high battery usage anyways.

I think there are other apps that behave badly, for example Facebook even though every update is disabled it still starts up from time to time, i had to "freeze" it for now.

What is strange, i see in the battery stats that the phone wakes up quite regularly, i tried to stop about every app that i know makes updates. Is there a way to see what app actually wakes the phone up ?

Well in my case, things were even worse - I was getting more DataTracker-FD wakelocks than ever after I upgraded to 6.11 + "no FD" patch.

So I went back to v 6.1 with zeus script FD fix. Now I'm getting only 5% discharge per hour on sleep (vs. 12% i was getting with 6.11 & "no FD" patch)
 
 
17th April 2012, 09:33 AM |#2582  
Senior Member
Flag Tallinn
Thanks Meter: 10
 
More
when 6.11 update came out?

i use 6.1 and only problem to me still is phone hanging. it hangs on random moment. two times it have been happend at night. now i use second phone to get morining wake up alarm. i'm not intrested to sleep in to work.

this hangs drain battery also lot. what i should to try?
seems to be that 6.11 have also some problems to go from 6.1 to 6.11 over.

http://foto.urmo.ee/android.png i show how hangs drain battery.
17th April 2012, 09:56 AM |#2583  
Gloxksss's Avatar
Member
Flag Taganrog
Thanks Meter: 38
 
More
Quote:
Originally Posted by explor3r3

???? i did understand nothing from what you`re say ....

I tell this patch to one place, doesn't work
17th April 2012, 12:17 PM |#2584  
EkimPadd's Avatar
Senior Member
Flag Enschede
Thanks Meter: 47
 
More
Quote:
Originally Posted by bussekas

when 6.11 update came out?

i use 6.1 and only problem to me still is phone hanging. it hangs on random moment. two times it have been happend at night. now i use second phone to get morining wake up alarm. i'm not intrested to sleep in to work.

this hangs drain battery also lot. what i should to try?
seems to be that 6.11 have also some problems to go from 6.1 to 6.11 over.

http://foto.urmo.ee/android.png i show how hangs drain battery.

What you have is a screen of death (SOD).
Can you please post here if you use stock lockscreen or the lg lockscreen??
17th April 2012, 12:55 PM |#2585  
LookedPath's Avatar
Senior Member
Flag Verona
Thanks Meter: 209
 
More
Quote:
Originally Posted by Huexxx


People with SODs are maybe using LG stock lockscreen?

Regards!

No,i had a sod few days ago and I'm not using lg lockscreen... But every sod that I had the wifi was on... Even in the previous version every sod happened when I turned wifi on and then locked the phone with no running tasks...

Inviato dal mio LG-P970 usando Tapatalk
17th April 2012, 01:04 PM |#2586  
Senior Member
Flag Tallinn
Thanks Meter: 10
 
More
Quote:
Originally Posted by mpaddo

What you have is a screen of death (SOD).
Can you please post here if you use stock lockscreen or the lg lockscreen??

i use default screenlock what came with 6.1 rom.

its intresting that no button do anything. even i cant turn off phone, only battery off work.
17th April 2012, 02:08 PM |#2587  
agritux's Avatar
Senior Member
Flag Ankara
Thanks Meter: 652
 
More
Quote:
Originally Posted by burma

Now I'm getting only 5% discharge per hour on sleep (vs. 12% i was getting with 6.11 & "no FD" patch)

is it normal?

---------- Post added at 02:08 PM ---------- Previous post was at 02:03 PM ----------

what data tracker-fd fix and fsync() mode does in zeus tweaker?
17th April 2012, 03:08 PM |#2588  
Member
Thanks Meter: 12
 
More
Guys, what's up with Portable hotspot? Am I the only one having problems with it?

With stock v20n it works. When i install Zeus it works only in 5% of cases. Story is always the same: I can connect my computer to the phone, but i can't send or receive packets from the internet... The icon in Windows shows "no internet access". Sometimes it says "internet access", but nevertheless no programs can get anything from the internet. At the same time, if I open browser on the phone in this situation it works perfectly.

Looks like something with NAT is messed up on the phone with Zeus Could it be because of OpenVPN stuff (i never touched it)?

---------- Post added at 03:08 PM ---------- Previous post was at 03:07 PM ----------

Quote:
Originally Posted by agritux

is it normal?

---------- Post added at 02:08 PM ---------- Previous post was at 02:03 PM ----------

what data tracker-fd fix and fsync() mode does in zeus tweaker?

it is not normal at all, but it's the best i could get so far (with stock roms it's even worse). i've tried 3 batteries, but no luck so far
17th April 2012, 04:18 PM |#2589  
Senior Member
Thanks Meter: 208
 
More
Quote:
Originally Posted by burma

Guys, what's up with Portable hotspot? Am I the only one having problems with it?

With stock v20n it works. When i install Zeus it works only in 5% of cases. Story is always the same: I can connect my computer to the phone, but i can't send or receive packets from the internet... The icon in Windows shows "no internet access". Sometimes it says "internet access", but nevertheless no programs can get anything from the internet. At the same time, if I open browser on the phone in this situation it works perfectly.

Looks like something with NAT is messed up on the phone with Zeus Could it be because of OpenVPN stuff (i never touched it)?

---------- Post added at 03:08 PM ---------- Previous post was at 03:07 PM ----------



it is not normal at all, but it's the best i could get so far (with stock roms it's even worse). i've tried 3 batteries, but no luck so far

I use portable hotspot without problem, sometimes when I connect the pc it says no internet access but in a moment it get internet access and works properly.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
17th April 2012, 04:22 PM |#2590  
Senior Member
Thanks Meter: 43
 
More
Quote:
Originally Posted by burma

Guys, what's up with Portable hotspot? Am I the only one having problems with it?

With stock v20n it works. When i install Zeus it works only in 5% of cases. Story is always the same: I can connect my computer to the phone, but i can't send or receive packets from the internet... The icon in Windows shows "no internet access". Sometimes it says "internet access", but nevertheless no programs can get anything from the internet. At the same time, if I open browser on the phone in this situation it works perfectly.

Looks like something with NAT is messed up on the phone with Zeus Could it be because of OpenVPN stuff (i never touched it)?

---------- Post added at 03:08 PM ---------- Previous post was at 03:07 PM ----------



it is not normal at all, but it's the best i could get so far (with stock roms it's even worse). i've tried 3 batteries, but no luck so far

Try to change the hotspot type to - Open, instead of WEP Secured, for me it worked.
17th April 2012, 05:54 PM |#2591  
Huexxx's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Arroyomolinos Madrid
Thanks Meter: 4,800
 
Donate to Me
More
Hi all!

I have to do more things before launch Zeus v6.2, but ATM:

- Repetitive GsmDataConnectionTracker logging removed (with option to restore it through ZeusTweaker). Not only avoid to show the log... it avoids too all the operations to generate the strings -> A very little little CPU cycles saving.

- Runtime options through system properties (build.prop, local.prop, setprop command) to define GsmDataConnectionTracker polling interval and to disable FastDormancy (only useful in cases where the operator doesn't support FD). I'll add the possibility at ZeusTweaker to control that stuff.

- I've enabled VPN submenu at Settings. With that and some older kernel modifications, please try if VPN works now. OpenVPN nowadays is working.

- I've removed SoftwareUpdate and OSP items at Settings.

- I've returned Airplane mode to Power Menu!!!

- I've dropped the option to disable Scrolling Cache... is not interesting IMHO. Who wants it, I can pass you the thread where you can view how to do it by yourselfs...

I'm forgetting something for sure...

Regarding to Wifi Hotspot... I don't know why it doesn't work, but I haven't touched any related to that...

In the past, I installed 'Wireless Tether for Root Users' from market. It's a very good app, I recommend it. Tha fact is that, after installing this app, internal Wifi Hotspot returned to work!!! It's possible that after unnistalling the app, the hostpot kept working... If I have the time, I'll look into it, or better, I can add the app and remove the hotspot option from Settings.

Regards!
The Following 18 Users Say Thank You to Huexxx For This Useful Post: [ View ]

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes