Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,247 Members 46,369 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

HD2 Volume bottom broken.. Alternative ?

Tip us?
 
dexxa05
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 233
Join Date: May 2007
Location: Metz
Default HD2 Volume bottom broken.. Alternative ?

Hi everyone

I just changed the screen of my hd2 but when I put the cover the volume button doesn't work.. I can push it with a sharp object (screwdriver, toothpick) so in fact it's not broken but it's a bit boring tu up and down the volume..

I'm on android (ICS) and I want to know if there are any alternative "tweaks" to replace the "real" button ? Like on iPhone when your home button is broken you can download a tweak via cydia..

If someone can help me, it will be great

Thaaanks !

PS : Sorry for my english..
 
dexxa05
Old
#2  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 233
Join Date: May 2007
Location: Metz
no one know ?
 
spunker88
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 333
Posts: 1,306
Join Date: Sep 2006
Location: Watertown, NY
There are widgets and apps that you can use to change volume within Android, but if your device uses the volume buttons for CWM then you'll need the physical buttons working.
Motorola Droid Bionic
Stock 4.1.2 Rooted
CM11 4.4 Safestrap

HP Touchpad
Evervolv 4.4

Toshiba Encore
Windows 8.1
The Following User Says Thank You to spunker88 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Bernie Nolan
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 11
Join Date: Apr 2012
Well you should be able to go to your settings and volume options and adjust it that way, alternatively clicking on the clock on the bottom right corner should bring up a menu that volume is normally located.
The Following User Says Thank You to Bernie Nolan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
dexxa05
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 233
Join Date: May 2007
Location: Metz
@spunker88 Yes for cwm I use the physical buttons.. What's the names of the apps and widgets ?

@Bernie Nolan Thanks dude

But the main problem is when I'm doing a phone call I can't up/down the volume..
 
spunker88
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 333
Posts: 1,306
Join Date: Sep 2006
Location: Watertown, NY
I use Volume widget, you can select which volume you want to adjust (music, ringer, etc) or have a widget with multiple volume toggles. Its pretty nice and free. During a call you would have to go back to the home screen to change volume.

https://play.google.com/store/apps/d...n.volumewidget
Motorola Droid Bionic
Stock 4.1.2 Rooted
CM11 4.4 Safestrap

HP Touchpad
Evervolv 4.4

Toshiba Encore
Windows 8.1
The Following User Says Thank You to spunker88 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
dexxa05
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 233
Join Date: May 2007
Location: Metz
Thank you I just downloaded an app on the market

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes