Prepare Your Nokia X2 for Battle with Nokia X2 Tools

Unveiled in June this year, the Nokia X2 is the Finnish companys second crack at an … more

Increase the Speaker Volume of Your Samsung Gear 2 with Tool and Tutorial

I think its pretty safe to say that any sound coming out of a … more

Unlock Hidden Camera Settings on Your Moto G

At one point in time or another, weve all gotten very fiddly with the camera settings on our … more

XDA Partners with LG for Developer Challenge

Many Android enthusiasts know the name LG. LG is the maker of some Google Nexus devices and some … more
Post Reply

[Q] strange turning off when incoming call

26th March 2012, 09:25 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
So here is the problem - my sgs 4g (currently running valhalla black, earlier same problem with stock 2.3.6) turns off when someone is calling. It's not happening every time i get incoming call, just sometimes. It turns off without any sign of doing it(no vibration, no sound, not even the animation so i don't know that its happening, when the phone is in my pocket), and the caller gets voice mail.
I think the problem started after updating to 2.3.6, but it also can be caused by falling on the floor(happened few times).

What do you think? Anyone had similiar problems?
I live in Poland, so i can't get it fixed in samsung care point because they don't support SGS 4G.

sry for my spelling mistakes, i'm doing my best, but that's not my first language.
26th March 2012, 10:33 PM   |  #2  
lumin30's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 1,163
 
2,204 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
I'd say the best you can try is Gremlin Remover to see if it solves your problem.

http://forum.xda-developers.com/show...98&postcount=1
The Following User Says Thank You to lumin30 For This Useful Post: [ View ]
27th March 2012, 12:01 AM   |  #3  
Fluidification's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,484
 
2,101 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
try tmo warranty after returning to stock gb
The Following User Says Thank You to Fluidification For This Useful Post: [ View ]
27th March 2012, 02:30 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Gremlin Remover doesn't help. I flashed it only once.

I'm a bit afraid of sending it to USA Tmobile store from here, i think i'll look for some samsung magician in my country unless you have other ideas.

thanks for help and waiting for more solutions

#edit: is there any diagnostic software to check my phone hardware? Maybe something to save log of crash if its software failure?
Last edited by sh00tman; 27th March 2012 at 02:53 PM.
27th March 2012, 06:32 PM   |  #5  
lumin30's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 1,163
 
2,204 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
When you say you flashed it once - do you mean Gremlin Remover or Valhalla Black?

And I wonder if it could be a modem issue for you since it started on KJ6. You might try flashing a different modem as a troubleshooting option.

http://forum.xda-developers.com/show...39&postcount=1
Last edited by lumin30; 27th March 2012 at 06:37 PM.
27th March 2012, 07:49 PM   |  #6  
jager555's Avatar
Senior Member
Flag Florida
Thanks Meter: 770
 
1,518 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
i had that issue on one of my sgs4g's a while back. wipe your sd card on your computer, odin back to kj6 stock. once you odin back to stock, make sure you perform a factory reset with the sd card removed. reboot and let it sit for a few min. do not sign into google or anything. have someone call you and see if the problem persists. let the phone function that way for an hour or so. then sign into google, but do not dl any apps. put back in your empty sd card and then reboot the phone. after a day, if you do not have the issue, you should be good to go. if you have the issue after a day, post back and pm me if i do not respond (i probably won't; i'm swamped at work and I am rarely on)
27th March 2012, 08:52 PM   |  #7  
Senior Member
Flag Houston, TX
Thanks Meter: 9
 
127 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Ive had the same thing happen on valhalla black and I found that on my phone it was actually a skin that I had been using with adw ex. I changed my skin and cleared all my cache and dalvik cache and did not have a single problem after that. There are so many different things it could be. just experiment with it.
27th March 2012, 10:00 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
@lumin30: I meant stock 2.3.6 ->valhalla black (remover was the second)

That's something. I'll try everything you guys posted above and let you know the results in a few days.

Thanks for everything, appreciate your help.

#edit: LogsProvider service keeps crashing after blackout on valhalla black and i have to reinstall it. After flashing, the phone works for about 24h and then turns off. When I turn it on, logsprovider stops unexpectedly every 15 sec and i have to flash it again.
Now I am not sure if it's connected to incoming calls
Last edited by sh00tman; 29th March 2012 at 02:08 PM.
18th April 2012, 07:52 PM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
After weeks of flashing and testing there is only one thing I am sure - nothing helped.. I tried many ROMs, different kernels and modems.

Now I can't see any relation to the software. Only thing on my mind is the battery, usually when my sgs turned off, the battery lvl was below 70%, so I ordered new one. I'll let you know if this changed anything.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes