Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,180 Members 39,030 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] NT's dead(help me please)

Tip us?
 
firstgleam
Old
(Last edited by firstgleam; 18th April 2012 at 07:02 AM.) Reason: poor english
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2012
Default [Q] NT's dead(help me please)

I was trying to root NT 1.4.2 8gb, rooted with the Market. And then I tried to root it to CM7, my NT was dead.
With Nook Recovery Flasher.apk., I rebooted, insert SD(...zip), when I tried to backup, it was dead. Then I tried again whithout backup, at first, it worked, but stopped during installing(updating... then stopped). And never boot again.
If i turn on, i can see 'N' logo with black screen, but no process. How can I reboot my NT? I want it to be the very factory setting. -.-;; Or can I find factory-base recovery file anywhere?
 
soshite
Old
(Last edited by soshite; 18th April 2012 at 07:28 AM.)
#2  
soshite's Avatar
Member
Thanks Meter 26
Posts: 76
Join Date: Feb 2012
Location: Layton
edit: Wait you have an 8gb tablet? Have you tried to flash 1.4.2 with cwm?
 
firstgleam
Old
(Last edited by firstgleam; 18th April 2012 at 08:32 AM.)
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2012
Default yes...

I have an 8g NT that was 1.4.2.
any backup file or booting file? please...
 
soshite
Old
#4  
soshite's Avatar
Member
Thanks Meter 26
Posts: 76
Join Date: Feb 2012
Location: Layton
Good! Use cwm to flash 1.4.2 update. see if that works
The Following User Says Thank You to soshite For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
firstgleam
Old
(Last edited by firstgleam; 18th April 2012 at 09:59 AM.)
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2012
Default thanks !!

for the quick and helpful response!!
but where can i find it? (sorry, I am not expert.)
any link? i've tried, but i can't.
and is it *.img? if so it will be OK.
but it cannot be booted, so i cannot use Nook Recovery Flasher.apk.
 
lavero.burgos
Old
#6  
lavero.burgos's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,308
Posts: 2,510
Join Date: Mar 2011
Location: Guayaquil

 
DONATE TO ME
http://forum.xda-developers.com/show...43&postcount=1

.. read the ATTENTION 8GB USERS and apply it, and also read the READ ME (link)

~ Veronica
SG Captivate - PAC ROM 4.2.2 | SGS2X - CM10.1 4.2.2 | NOOK Tablet - CM10.1 4.2.2 |

If i helped you please hit
button -
Your files everywhere! Get dropbox 2GB+250mb free: http://db.tt/9DHo4Gi

VIDEO TUTORIALS
My XDA FTP Folder ~ GDrive Folder ~ My XDA Threads
The Following User Says Thank You to lavero.burgos For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
soshite
Old
#7  
soshite's Avatar
Member
Thanks Meter 26
Posts: 76
Join Date: Feb 2012
Location: Layton
Quote:
Originally Posted by lavero.burgos View Post
http://forum.xda-developers.com/show...43&postcount=1

.. read the ATTENTION 8GB USERS and apply it, and also read the READ ME (link)

~ Veronica
Wait wait wait, not to get off topic or anything. But is the 1.4.2 update, the same thing for both 8gb and 16gb nooks?/

---------- Post added at 02:26 PM ---------- Previous post was at 02:25 PM ----------

Quote:
Originally Posted by firstgleam View Post
for the quick and helpful response!!
but where can i find it? (sorry, I am not expert.)
any link? i've tried, but i can't.
and is it *.img? if so it will be OK.
but it cannot be booted, so i cannot use Nook Recovery Flasher.apk.
Have you made a bootable sdcard?? Make you sure have at least a 2gb microsd.
The Following User Says Thank You to soshite For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
lavero.burgos
Old
#8  
lavero.burgos's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,308
Posts: 2,510
Join Date: Mar 2011
Location: Guayaquil

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by so****e View Post
Wait wait wait, not to get off topic or anything. But is the 1.4.2 update, the same thing for both 8gb and 16gb nooks?
Yes stock 1.4.2 works for both, remember 8GB NT came with 1.4.2 it is why devs base on 1.4.2 mlo, uboot, etc files to make their hacks that work for both models.

~ Veronica
SG Captivate - PAC ROM 4.2.2 | SGS2X - CM10.1 4.2.2 | NOOK Tablet - CM10.1 4.2.2 |

If i helped you please hit
button -
Your files everywhere! Get dropbox 2GB+250mb free: http://db.tt/9DHo4Gi

VIDEO TUTORIALS
My XDA FTP Folder ~ GDrive Folder ~ My XDA Threads
The Following User Says Thank You to lavero.burgos For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
firstgleam
Old
(Last edited by firstgleam; 19th April 2012 at 05:24 AM.)
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2012
Default Huh~

I cannot do it.
I tried several times, but failed.
My situatuion;
1. Cannot boot
2. If i try to boot, i can see only 'n' logo with black screen
3. I can boot with SD to CM7(Team-B-CM7SD-Alpha_final). In this case, I can do nothing with NT. but I can enjoy CM7 in SD.
4. I tried several times,especially, i can see sometimes <booti: bad boot img>.
How and where can i start?
 
soshite
Old
(Last edited by soshite; 19th April 2012 at 07:48 AM.)
#10  
soshite's Avatar
Member
Thanks Meter 26
Posts: 76
Join Date: Feb 2012
Location: Layton
Quote:
Originally Posted by firstgleam View Post
I cannot do it.
I tried several times, but failed.
My situatuion;
1. Cannot boot
2. If i try to boot, i can see only 'n' logo with black screen
3. I can boot with SD to CM7(Team-B-CM7SD-Alpha_final). In this case, I can do nothing with NT. but I can enjoy CM7 in SD.
4. I tried several times,especially, i can see sometimes <booti: bad boot img>.
How and where can i start?
It's the stupid script in Barnes & Noble's file. Go ahead and unpack the 1.4.2 update into a folder, name it like "update" or something. Onto your computer by the way! Make a new zip, just call it update.zip

Now, on your "update" folder, navigate over to /META-INF/com/google/android/

And edit "updater-script" with notepad or something, and delete these two lines:

Quote:
assert(getprop("ro.product.device") == "blaze" ||
getprop("ro.build.product") == "blaze");
Sweet amirite? Save it, and then move everything inside "update" onto the update.zip folder we just made. Don't move the folder, move the contents.

Then put that in the sdcard, boot into clockworkmod again and try to flash update.zip

The reason I have you do all that is because it's signed. At least that's what I think is going on, because I can't edit the files from within the zip itself.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes